fransızca öğretmenliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
fransızca öğretmenliği okuyan veya mezun olmuş arkadaşlar buraya:hooray:

1981 yılında Buca Eğitim Ens.Fr.bölümünden mezun oldum,25 yıl Türkçe öğretmenliği yaptım,hala fransızca böl.öğretmen yetiştiriyorlar mı yazık bu gençliğe,kazanırlarsa ilköğretim birinci kademesinde öğretmen oluyor, ne yazık!

ben de fransızca öğretmenliği okuyorum marmara üniversitesi'nde.türkçe öğretmenliği yapabiliyor muyuz?bilmiyordum.

ben de fransızca öğretmenliği okuyorum marmara üniversitesi'nde.türkçe öğretmenliği yapabiliyor muyuz?bilmiyordum.

eskiden oluyodu. ama artık türkçe öğretmenliği mezunları bile zor atanıyor. bende bu sene mezun oldum. iş ariyorum ama cok zor ve okulda öğrenilebilcek gibi bir dil degil. yani biz genelede edebiyatı üzerine egitim aldık. Ama imkan olur fransaya falan gidilip kendinizi geliştiriseniz daha iyi olur. Genelde özel okullar native spekır arıyolar. Yani ben onu isteyenlerle karşılaştım. dil kursları falan pek emegin karşılıgını vermıyorlar. Büyük şehirlerde yaşıyorsanız biraz daha kolay iş bulunabilir ama kesinlikle fransada biraz kalmak gerekiyor. Okurken ben çok zorlandım. hocalarımız saolsun. saçlar falan beyazladı. Hocalarımız bu branşta belkı iş yapmıycaksınız ama diplomasını kullancaksınız derdi bakalım. sonumuz hayır ola artık. a.s.

bende franzıca öğretmenliği okumak istiyorum illa öğretmenlik gerekmiyor kendini geliştiren herkyerde iş bulur

bende hacettepe fransızca öğretmenliğinde okuyorum.Hazırlık sınıfındaki hocalar hiç bişey olamayacaksınız en fazla limon satarsınız pazarda diyorlar sürekli öğrencilere ama bir yandanda çok gereksiz derecede ağır bir fransızca eğitimi veriyorlar :umursamaz:
ben iki sene ara verdim bu sene tekrar basladım. Ara verdiğim dönemde gördmki aslında hiçde dedikleri gibi limon satmıyorsun pazarda, gayet güzel yerlerde iş bulma imkanın olduğunu anladım.Önemli olan ingilizce dışında fransızca,ispanyolca,rusca ya kaydirigubbakcemileda japonca dillerinden birini bilmek ve tabiki diploma

ben deeeeeeeeeeeeeeeeeedelikafadulden
aynı zamanda işletme okuorm ve ispanyolca biliyorum,atanmamız olmadığı için kendimi garantiye alim dedim :jeyyar:
ben açıkta kalacağımızı düşünmüorm çünkü şimdiden bizim bölümdekilere,bizlere iş teklifleri geliyor...pakmayadan,pegout,danone ve bossadan iş teklifleri almaya başladım şubat tatilinde staj gibi bişe düşünüorm,siz de bu fabrikalara başvurabilirsiniz çünkü ortakları fransız ve kalifiye eleman arıyorlar vereliniortak

Son düzenleyen: Moderatör:
ben gazi üni. fransızca hazırlığı bıraktım çift anadal yapmadıkça bu bölümde accız

kızlar fransızca öğretmenliği birinci sınıfda matematik falan varmı yada hazırlıkda...
yada bu bölümde hazırlıkda 2 sene kalınırsa okuldanmı atılınıyo acaba bilgi verirmisiniz..önemli..

kızlar fransızca öğretmenliği birinci sınıfda matematik falan varmı yada hazırlıkda...
yada bu bölümde hazırlıkda 2 sene kalınırsa okuldanmı atılınıyo acaba bilgi verirmisiniz..önemli..

gazide 4 senedede yok matematik.. Ama bence tercih yapmadan önce müfredata bak.. Ama fransızcayı sevmiyorsan sakın tercih etme... 2 sene kalınca noluyor bilmiyorum.. bazıları torba yasası ile üniversiteden atılmak kalktı diyor sadece kaldıkça harç parası artıyor diyorlar araştır iyice

ben de fransızca öğretmenliği okuyorum. 4. sınıfa geçtim. şuan kaydım uludağ üniv.inde ama bu yıl istanbul üniv.ne geçip oradan mezun olacağım. ben aç kalma olayına inanmıyorum, ingilizce ve fransızca biliyorum ayrıca bu yıl ispanyolca da öğreneceğim. bence 3 yabancı dili olan biri ve formasyon sahibi biri açıkta kalmaz. öğretmenlik yapacağım diye de bir şart yok, özel sektör 3 dil bilen birilerinin arayışı içerisinde, iş ilanlarını takip ederseniz ne dediğimi anlayabilirsiniz.

ben mütercim tercümanlık okuyorum Fransızca çok zor ya bu gidişlede bırakacam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…