Fransiz vatandasligi lutfen acil bilgisi olanlar:(!!!

denizlilili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
11
0
Merhabalar boyle konu acmamam lazim belki sayin site yoneticisi ve uye arkadaslar ozur dilerim
ben 21 yildir fransada yasiyorum 6 aylikken fransaya yerlesmisiz.18 yasinda pariste vatandasliga basvurdum ve sonuc gelmeden lyona tasindik gecen sene
agustos 3 de basvurdum belgelerimi goturup verdim ve hala bir haber gelmedi haber nezaman gelir ve gelirse olumlu mu olumsuzmu olur:KK43:
sureci hizlandirmak icin birseyler yapmak gerekirmi?akrabamizin teki isvicrede durmadan konsoloslugu arayip durmus ve vatandasligini erken vermisler tabi burasi fransa ne yapmaliyim arkadaslar ve nisanliyim turkiyeden evlenemiyoruz bir turlu vatandasligim olmadigi icin allah askina ya derdime derman olun:KK43::KK43::KK43::KK43:

genelde birkac ay icinde polislige cagirilirsin dil sinavi ve mulakat artik ne yaparlarsa ondan gecersin dilini yeterli seviyede bulurlarsa gecersin ve sonra cevap beklersin...seni polislikteki dil mulakati icindemi cagirmadilar 1 sene icinde hic? normalde 1-2 senedede alman lazim kimligini...ben burda dogmadim esim fransiz vatandasi bende evlilik yoluyla vatandaslik almak icin basvurdum gecen sene eylulde ekimde polislikteki dil sinavini basariyla geçtim ...hiç bir sorun olmadigini soylediler bana en gec 1 sene icinde alirsiniz dediler simdi mektup bekliyorum prefecturlukten gelip kimliginizi alin diye...seninki baya uzamis dosyanda eksik yoktur insallah...
birde bende boyle bir konu acmistim istersen bir goz at senin gibi buraya sonradan gelip kimligini alanlar yazmislardi nasil aldiklarini...

iste link:http://www.kadinlarkulubu.com/yurtd...iz-vatandasligi-almis-olanlar-acil-bakin.html

Son düzenleme:
ben sinava girdim polisler cagirdi birseyler okuttular sordular yarida kestirdi cok iyi dedi sorun olmadigini soyledi ayni sekilde ama 1 seneyi gecti haber yok
ariyorum konsoloslugu lyondayim ben lyon konsoloslugunu her aradigimda daha 2010 dosyalarina gelmediklerini soyluyorlar daha ne kadar uzar cok cok uzuluyorum

merak etme bazen 1.5 hatta 2 sene bile surebiliyormus yogun olduklarinda...polis sorun yok dediyse dosyanda eksiksizse alirsin sabirli ol...benimde 1 sene olacak bende merak ediyorum ama bekliyorum gelecek mutlaka...

Nisanlimda turkiyede vatandasligimi bekliyor bana burdakiler dediki vatandasligini almadan evlenemezsin evlensende nisanlini getiremezsin bunuda soracam var mi boyle birsey simdi evlensek nisanlimla onu getirebilirmiyim ve sonradan vatandaslik alabilirmiyim

Nisanlimda turkiyede vatandasligimi bekliyor bana burdakiler dediki vatandasligini almadan evlenemezsin evlensende nisanlini getiremezsin bunuda soracam var mi boyle birsey simdi evlensek nisanlimla onu getirebilirmiyim ve sonradan vatandaslik alabilirmiyim

canim olurmu oyle sey getirebilirsin tabiki ama bir yerde embauche' lu olarak calisiyor olman lazim ve en az 12 fiche de paie olmasi lazimki getirebilesin gerisi kolay ev tutarsin falan onlar kolay ama en onemlisi surekli olarak calisiyor olman ...calisiyormusun?
evlendikten sonrada vatandaslik alabilirsin tabi esinde alir hatta sen aldiktan sonra kolayca...

Son düzenleme:
calismiyorum 12 fiche de paie de yok eski calistigim is yerinde vardi ve halende is bulamiyorum napacagimi bilmiyorum:2:

canim benim kiz kardesim 10/09/09 da verdi iceriye dosyayi polislige falan hiç cagirmadilar okulu birakali 2 yil oluyordu ama duzenlide bi isi yoktu senede 5 _6 ay calisiodu oda senin gibi nisanlisini getirecekti prefectur lukten kagidi vatandasliga kabul edildigine dail 14/11/10 da geldi

ama obur kiz kardesim okulu birakti 1 ay sonra calisirken verdi dosyayi mayis ayinda gecen hafta kabul edilmedigine dahil kagit geldi yeterince calismamis kagitta oyle yaziyordu 2yil sonra tekrar basvurun yazmislar
sana sunu soyleyim biz blois da oturuyoruz 41 de ve pek yogun deil orasi o yuzden cabuk oluyor ama lyonda daha cok yabanci var paristeki bi tanidigim 2 yilda aldi rouendada bi tanidigim vatandaslik için dosyayi vermis 6 ay sonra evlenmis tam 4 yil ugrasti esini gatirmek için oyuzden sabr et sakin dosyan içerdeyken evlenme cok problem yasarsin

kizlaaaarrrr cok mutluyum :KK62::KK62::KK62::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:vatandaslik basvurum kabul edilmis mektup geldi bugun yakinda kimligimi aliyoruummmm:KK66::KK66::KK66: darisi basiniza canlar....

herkes emeraba
fransiz vatandasligina gecmek icin gerekli kagitlari hazirlamaya basladim ben nice e bagliyim fakat gereken kagitlarin konsolosluktan gelmesini kabul etmiyorlar turkiyeye gitmen gerek diyorlar bu tip bir sorun yasadinizmi ?,
tesekkurler

herkes emeraba
fransiz vatandasligina gecmek icin gerekli kagitlari hazirlamaya basladim ben nice e bagliyim fakat gereken kagitlarin konsolosluktan gelmesini kabul etmiyorlar turkiyeye gitmen gerek diyorlar bu tip bir sorun yasadinizmi ?,
tesekkurler

yok yaa olurmu ben de buraya ilk geldigim sene aksini yasadim turkiyeden isteyip getirttigim kagitlari kabul etmediler cok muhur var bu ne dediler ...gidip konsolosluktan alin dediler...sizinkiler sacmalamis gercekten....:26:

X