Fransız dantelli eşyalarınızı nasıl yıkıyorsunuz????yardımmm!!!!!!

Joker

bakalım bakalm..
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.492
2
66
İstanbul
selam arkadaşlar.

fransız dantelli nevresim,havlu,bornoz,yatak örtüsü vs gibi eşyalarınızı nasıl yıkıyorsunuz?kuru temizleme mi gerkıyor illaki :44: fransız dantelli saten nevresm takımı aldm ama nasıl temızleyecgm konusunda hiç bi fikrim yok:50: bilenler varsa lütfen yardımcı olsunlar..şimdiden hepinizi teşekkürleer....:70:

Son düzenleme:
canm salon takımı aldım bende elde yıkıycaksınız dedıler benımde var fıransız dantellı takımım nasıl yıkanacagı etıketınde yazıyo ama

Canım...kurutemizlemeyle başa çıkamazsın...bir çamaşır torbasına koyup narin yıkama programı ile yıka bence.
.

Benim de yatak örtüm beyaz ve fransız danteli makinaya sığmayacak kadar büyük; sığsa bile makinaya atıp bozulup bozulmayacağı ile ilgili deney yapmaya cesaret edemeyeceğim kadar çok para vermiştim. Sanırım bu tür şeylerde tek çare pahalı da olsa kuru temizleme maalesef:50:

canm salon takımı aldım bende elde yıkıycaksınız dedıler benımde var fıransız dantellı takımım nasıl yıkanacagı etıketınde yazıyo ama

ben salon takımımıda oyle düşünmüştm ama şimdi kararsız kaldm:26: aldıgım yere gidip konuşmam lazm...

Canım...kurutemizlemeyle başa çıkamazsın...bir çamaşır torbasına koyup narin yıkama programı ile yıka bence.
.
annemde öyle söyledi,ama üzerındeki boncuklar düşmez mi acaba ya?
Benim de yatak örtüm beyaz ve fransız danteli makinaya sığmayacak kadar büyük; sığsa bile makinaya atıp bozulup bozulmayacağı ile ilgili deney yapmaya cesaret edemeyeceğim kadar çok para vermiştim. Sanırım bu tür şeylerde tek çare pahalı da olsa kuru temizleme maalesef:50:

inş başka bi yolunu buluruz ya :26:

kızlar benimde dantelli boncuklu salon takımım vardı onları önce deterjanlı suyayatırdım tabi katlı bir şekilde leğene koydum sonrasında pis suyunu akıtıp bulaşık makinesine dizdim tel gelen yerlerine kaseleri ters çevirip üzerine koydum sonrasında hasas baardak programına attım ve süper temiz çıktılar kimi kaseler ters dönmüş aman Allah ım simsiyah su vardı içinde ki o kadar da kullanmadım yani sizde deneyebilirsiniz zatenaldığınız parayı kuru temizlemeye gider sürekli kuru temizlemeye vericekolursanız :90:

benimde yatak örtüm o dantelden ve incilerle işlenmiş bir sürüde para verdim
makineye hayatta atamam kirlenirsede kuru temizleme yaptırırm anca

şu an için kutusna kaldırdım yatağa battaniye örtüyorum yalnız misafir gelince seriyorum onu, yastıklarınıda bir çarşafa sardım dolaba koydum ne yapayım :14:

benimde yatak örtüm o dantelden ve incilerle işlenmiş bir sürüde para verdim
makineye hayatta atamam kirlenirsede kuru temizleme yaptırırm anca

şu an için kutusna kaldırdım yatağa battaniye örtüyorum yalnız misafir gelince seriyorum onu, yastıklarınıda bir çarşafa sardım dolaba koydum ne yapayım :14:

benim yatak örtümde öyle fransız dantelli ve boncuklu makineye atılmaz heralde 3 senelik evliyim bikere çeyizde yaydım sadece 1 kerede bi misafir gelmişti ozaman 2008 yılında 1000 tl vermiştim valla yazık anca kuru temizlemeye falan verilir heralde yıkamak için
ama fransız dantelli örtüleri ılık suda elde yıkayailirsin yada çamaşır makinenin hassas programı varsa ona at canım

aynen bende sadece çeyiz serilirken serildi yatak örtüm birde bebek mevlüdü okunurken . yani toplamda 2 kez kullandım. kirlenmediği için yıkamadım doğrusu onu yıkamaklada uğraşamam çok büyük :( ama yıkayacak olsam çamaşır makinasının hassas/ ipek programında soğuk su ile yıkardım. zaten ipek devri 600 devir. ıslak asılır ya da nemli iken yine nemli bir beyaz tülbent ile ütülenirse kırışmaz diye düşünüyorum.

salon takımımı elde yıkadım ve balkona temiz bir çarşaf üstünde kuruttum aldığım yerde öyle demişlerdi yatak örtüm kuru temizlemeye gidiyor 6 ay kullanıp kuru temizlemeye yolluyorum 25 tl vermiştim galiba çok gelmiyor yılda 1 kez olunca:)

Back
X