Fransadan Turkiye ye kesin dönüs yapanlar

zytin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
162
0
ben 26 yasinda fransada dogmus buyumus birisiyim ve evlenip Turkiye ye yerlestim, kendimi hic bir zaman fransa ya ait hissetmedim aklim fikrim hep Turkiye de idi, cok sukur universite okudum master bile yaptim fransada burda da denkligini aldim hamdolsun hersey guzel olacak insallah. gunumuzde donmek isteyen ama cesaret edemeyenlerin cok insan oldunugunu dusunuyorum, eski fransadan eser kalmadi artik babalarimizin zamaninda daha guvenilirdi ama simdi ikinci nesil olarak bizim yetistirecegimiz 3.nesili nasil bir gelecek bekliyor? sorarim size? bizim neslimiz bile Turkceyi duzgun konusamaz olmus iken yetistirecegimiz cocuklardan guzel turkce konusmasini nasil bekleriz, onu da gectim dinimizi kulturumuzu a$ilamak cok zor olacak, ailelere cok buyuk gorev dusuyor, baba otoritesi, anne $efkati daha neler neler.....
varmi aranizda kesin donus yapanlar? tecrubelerimizi paylasalim arkadaslar.. sevgiler..

Bennnnnnnnnnnn!! Yani daha Fransa'dayim ama bi kac sene sonra insallah kesin donus yapicam!!
Tecrubelerini paylasicak hanimlar yokmu?:44:

Ben farkli bir sey yazmak istedim yedi yildir fransadayim gecen yila kadar (oglum dogana kadar) kesin biraz daha kalir turkiyeye donerim diyordum. ama artik kesinlikle donmem demeye basladim. ben de aksine turkiyenin nereye gittiginden supheli olanlardanim. yedi yildir hayatimda o onu oldurdu bu namus cinayeti isledi, kizina teavuz etti, karisini hirpladi haberlerini duymadan yasamak cok guzelmis onu anladim. siyasi olarak hi bir sey demiyorum bile!!! herkes cocugunu hangi kolee gondersem parayi nerden bulsam derdinde turkiyede arkadaslarim sirf bu yuzden ikinci cocuk yapmaktan vazgecmis. ben bunlara alisigim da cougumun boyle buyumesini istemedim. tabiiki de turkiyenin dogal guzelligini yemeklerini ozluyorum ama bu kadar artik benim icin. ben fransada tup bebek yaptirdim hem de ozelde cebimden cikan para komik derecede azdi, burda tanisitigim arkadaslarim tum birikimlerini yatirdilar tup bebek icin kredi cekenler bile vardi. bir devletin bu kadar hassas bir konuda vatandasina bunu yaptigina inanamiyorum. zaten tup bebek surecinde fikrim degismeye baslamisti. burdaki insanlarin bu sansi varken, niye arkadaslarim bu kadar zorluk cektiler diye cok uzuldum. parasi olmadigi icin anne olamayan insanlar tanidim internetten. kuuk bir mutuelle oglumu en iyi doktorlara goturebiliyorum cebimden bes kurus cikarmayarak. ama insanlar ya simdi doktora git dunya para deyip birkac gun bekliyorlar turkiyede.
durum turkiyede cok vahim gencken farkedilmiyor belki ama anne olunca durum degisiyor bence. pariste tanidigim turk bir aile donmeyi cok istiyor. adam fransada dogmus buyumus su an issiz kaldi ve 1400 euro yardim aliyor devletten. turkiyede issiz kalsin da bakalim nasil oluyor. mumkun mu....o da bunlari bildigi icin gitmeye cesaret edemiyor bir turlu. ben donmek isteyenleri cok iyi anliyorum hak da veriyorum ama guzelim ulkemi iyi yonetmiyorlar iste!!!! ben fransada dogmus buyumus birinin turkiyede zengin bir yasanti yasayamayacaksa mutlu olacagina inanmakta zorlaniyorum. bahsettigim maddi konularin hibiri luks degil dusunun anne olabilmekten bahsettim bu kadar insancil bir gercek sadece. morel bozmak istemem yanlis anlamayin sadece farkli bir gorus yazmadan edemedim.

Ben farkli bir sey yazmak istedim yedi yildir fransadayim gecen yila kadar (oglum dogana kadar) kesin biraz daha kalir turkiyeye donerim diyordum. ama artik kesinlikle donmem demeye basladim. ben de aksine turkiyenin nereye gittiginden supheli olanlardanim. yedi yildir hayatimda o onu oldurdu bu namus cinayeti isledi, kizina teavuz etti, karisini hirpladi haberlerini duymadan yasamak cok guzelmis onu anladim. siyasi olarak hi bir sey demiyorum bile!!! herkes cocugunu hangi kolee gondersem parayi nerden bulsam derdinde turkiyede arkadaslarim sirf bu yuzden ikinci cocuk yapmaktan vazgecmis. ben bunlara alisigim da cougumun boyle buyumesini istemedim. tabiiki de turkiyenin dogal guzelligini yemeklerini ozluyorum ama bu kadar artik benim icin. ben fransada tup bebek yaptirdim hem de ozelde cebimden cikan para komik derecede azdi, burda tanisitigim arkadaslarim tum birikimlerini yatirdilar tup bebek icin kredi cekenler bile vardi. bir devletin bu kadar hassas bir konuda vatandasina bunu yaptigina inanamiyorum. zaten tup bebek surecinde fikrim degismeye baslamisti. burdaki insanlarin bu sansi varken, niye arkadaslarim bu kadar zorluk cektiler diye cok uzuldum. parasi olmadigi icin anne olamayan insanlar tanidim internetten. kuuk bir mutuelle oglumu en iyi doktorlara goturebiliyorum cebimden bes kurus cikarmayarak. ama insanlar ya simdi doktora git dunya para deyip birkac gun bekliyorlar turkiyede.
durum turkiyede cok vahim gencken farkedilmiyor belki ama anne olunca durum degisiyor bence. pariste tanidigim turk bir aile donmeyi cok istiyor. adam fransada dogmus buyumus su an issiz kaldi ve 1400 euro yardim aliyor devletten. turkiyede issiz kalsin da bakalim nasil oluyor. mumkun mu....o da bunlari bildigi icin gitmeye cesaret edemiyor bir turlu. ben donmek isteyenleri cok iyi anliyorum hak da veriyorum ama guzelim ulkemi iyi yonetmiyorlar iste!!!! ben fransada dogmus buyumus birinin turkiyede zengin bir yasanti yasayamayacaksa mutlu olacagina inanmakta zorlaniyorum. bahsettigim maddi konularin hibiri luks degil dusunun anne olabilmekten bahsettim bu kadar insancil bir gercek sadece. morel bozmak istemem yanlis anlamayin sadece farkli bir gorus yazmadan edemedim.

Haklisin aslinda soylediklerinde yanlis bisey goremiyorum :) ben gecen yaz evlendim nerdeyse bir sene olacak cok sukur mutluyum hersey yolunda esim veteriner o yuzden Turkiye nin standartlarina gore rahat yasiyoruz hamdolsun henuz cocugum yok ama simdiden plan yapiyorum kafamda onun icin Rabbim nasip eder de o gunleri gorursem elbette en iysini isterim bende :) bu arada bende kismet olursa akademisyen olucam universitede insallah... gercek bisey varsa o da sudur Turkiye de maddi imkanlarin yoksa iyi sartlarda yasamak zor ... ama yurtdisinda yasamanin da zorluklari azimsanamaz maddi degil belki ama manevi zorluklar kesin...

Bennnnnnnnnnnn!! Yani daha Fransa'dayim ama bi kac sene sonra insallah kesin donus yapicam!!
Tecrubelerini paylasicak hanimlar yokmu?:44:

Dedigim gibi bacim fransadan universite egitimin varsa isin azda olsa kolay en azindan bir adim ondesin emin ol buna :)) insallah hersey diledigin gibi olur ama Rabbim hayirlisini versin :) moi j'ai obtenu mon master en relation international et toi tu fais quoi tu as quel age au fait :)

Farkli bakis acisi :KK34:
Saglik sigortasi hakkinda Fransa gibisi yok derim.
Ama hersey ondan ibaret degil.
Devlet yardim ediyor diyorsun, iyi hos :) Ya calisiyorsan peki? Devlet sana 1 kurus vermez (tabi istisnalar var, hem calisip hemde issizim diye kendini tanitan ve devlet parasini yiyen sahislar var), aksine her yil o bitmeyen vergileri odersin.
Ev almak o kadar zor ki, kiralar basini almis gidiyor zaten, kari-koca calismazsa cok zor geciniliyor, bu bir gercek.

Turkiye'de zengin yasanti beklentim yok, rahat yasamak beklentim var, burada imkansiz!!!
Sosyal hayat hic yok gibi birsey burda, adam gibi yasamiyorsun, evden ise - isten eve.

Irkcilik meselesine girmiyorum bile...

Insanin vatani gibisi var mi ya En Büyük TÜRKİYE

Dedigim gibi bacim fransadan universite egitimin varsa isin azda olsa kolay en azindan bir adim ondesin emin ol buna :)) insallah hersey diledigin gibi olur ama Rabbim hayirlisini versin :) moi j'ai obtenu mon master en relation international et toi tu fais quoi tu as quel age au fait :)

Masallah :nazar:
Bak cok soru sorucam sana :)))
Hangi ilde yasiyorsun?
Calisiyormusun?
Alismak zor geldimi?
Olumlu ve olumsuz seylerden az soz edermisin?

Tu m'as posé une question en français, je me dois de te répondre de la même manière ^^
Je suis étudiante infirmière, j'ai 23 ans, je compte m'installer en Turquie d'ici 3 ans insallah, le temps de mettre de l'argent de côté quoi :KK1:

Devlet yardim ediyor diyorsun, iyi hos :) Ya calisiyorsan peki? Devlet sana 1 kurus vermez (tabi istisnalar var, hem calisip hemde issizim diye kendini tanitan ve devlet parasini yiyen sahislar var), aksine her yil o bitmeyen vergileri odersin.
Ev almak o kadar zor ki, kiralar basini almis gidiyor zaten, kari-koca calismazsa cok zor geciniliyor, bu bir gercek.

Turkiye'de zengin yasanti beklentim yok, rahat yasamak beklentim var, burada imkansiz!!!
Sosyal hayat hic yok gibi birsey burda, adam gibi yasamiyorsun, evden ise - isten eve.

Kesinlikle katiliyorum her dedigine aynen oyle soylemediklerime tercuman oldun gercekten :))

Masallah :nazar:
Bak cok soru sorucam sana :)))
Hangi ilde yasiyorsun?
Calisiyormusun?
Alismak zor geldimi?
Olumlu ve olumsuz seylerden az soz edermisin?

Tu m'as posé une question en français, je me dois de te répondre de la même manière ^^
Je suis étudiante infirmière, j'ai 23 ans, je compte m'installer en Turquie d'ici 3 ans insallah, le temps de mettre de l'argent de côté quoi :KK1:

esim memur oldugu icin kucuk bir kasabada (karamanin guneyinde mersine cok yakin bir yer) gorev yapiyo o yuzden calisamiyorum ama oldugum yer cok guzel bir yer sikayetci degilim yani ama calismayi da dusunuyorum boyle devam etmicek tabi :)) esimi cok seviyorum o yuzden alismak zor gelmedi o da alismam icin elinden geleni yapti zaten sykilmim diye arada bir sahile goturur kayak vs... ailemin benden uzak olmasi tek olumsuz sey ama hergun gorusuyoruz telefonda :) istedigim zaman da giderim fransaya... ben kesin donus yapmayi cok istemistim liseden beri cok sukur istedigim oldu ama hayirlisini diledim herzaman sende oyle yap hayirlisi olsun hakkinda bacim :)

evlenmeden once calisiyodum bursada is ortamim cok guzeldi ordaki tek sykintim tek basima olmak cok zordu ailem fransada ben bursa da ve tek basima aile destegi cok cok onemli uzaktan da olsa yanimdalardi ama bir sure sonra yalniz olmak bunaltiyor insani ..

sen nereye gelmeyi dusunursun Turkiye ye nerelisin aslen ??

esim memur oldugu icin kucuk bir kasabada (karamanin guneyinde mersine cok yakin bir yer) gorev yapiyo o yuzden calisamiyorum ama oldugum yer cok guzel bir yer sikayetci degilim yani ama calismayi da dusunuyorum boyle devam etmicek tabi :)) esimi cok seviyorum o yuzden alismak zor gelmedi o da alismam icin elinden geleni yapti zaten sykilmim diye arada bir sahile goturur kayak vs... ailemin benden uzak olmasi tek olumsuz sey ama hergun gorusuyoruz telefonda :) istedigim zaman da giderim fransaya... ben kesin donus yapmayi cok istemistim liseden beri cok sukur istedigim oldu ama hayirlisini diledim herzaman sende oyle yap hayirlisi olsun hakkinda bacim :)

evlenmeden once calisiyodum bursada is ortamim cok guzeldi ordaki tek sykintim tek basima olmak cok zordu ailem fransada ben bursa da ve tek basima aile destegi cok cok onemli uzaktan da olsa yanimdalardi ama bir sure sonra yalniz olmak bunaltiyor insani ..

sen nereye gelmeyi dusunursun Turkiye ye nerelisin aslen ??

Oyoyoy masallah ikinize, Allah'im huzurunuzu bozmazsin insallah :nazar:
Insallah yakinda is bulur calisirsin, evden ayri bir ortamda olmak cok guzel olabiliyor :)

Ben aslen kayseriliyim ama Istanbul'da yasamayi planliyorum Allah izin verirse.
Bende senin gibi liseden beri, kesin donus yapmayi cok istiyorum, Rabbime cok sukur Turkiye'de yasayan bir erkek arkadasi verdi :))))
Dedigin gibi hayirlisi olsun. :KK16:

Oyoyoy masallah ikinize, Allah'im huzurunuzu bozmazsin insallah :nazar:
Insallah yakinda is bulur calisirsin, evden ayri bir ortamda olmak cok guzel olabiliyor :)

Ben aslen kayseriliyim ama Istanbul'da yasamayi planliyorum Allah izin verirse.
Bende senin gibi liseden beri, kesin donus yapmayi cok istiyorum, Rabbime cok sukur Turkiye'de yasayan bir erkek arkadasi verdi :))))
Dedigin gibi hayirlisi olsun. :KK16:

istanbulda sansin cok yuksek diplomali bir hemsire olarak okdr cok hastane ve ozel hastaneler varki Rabbim hayirlisi ile donmeyi nasip eder insallah :) fransada nerdesin bu arada ??

Kesin donus yapmadan once, tepkiler aldin mi? Genre, tu vas faire quoi la bas, tu seras malheureuse etc...

Kesin donus yapmadan once, tepkiler aldin mi? Genre, tu vas faire quoi la bas, tu seras malheureuse etc...

bien evidemment :)) nasil cesaret ediyosun burdaki rahatligi bulamazsin ailem haric bir cok insan dayanamayip geri donecegimi dusunuyo ama gayet memnunum onemli olan
1 ailenin desteklemesi
2 bir isin olmasi
3 sevdigin yaninda olmasi ( mais ce 3eme point peut etre facultatif :))

hakkimda olumsuz dusunen insanlara inat ben mutlu olcam :p

bien evidemment :)) nasil cesaret ediyosun burdaki rahatligi bulamazsin ailem haric bir cok insan dayanamayip geri donecegimi dusunuyo ama gayet memnunum onemli olan
1 ailenin desteklemesi
2 bir isin olmasi
3 sevdigin yaninda olmasi ( mais ce 3eme point peut etre facultatif :))

hakkimda olumsuz dusunen insanlara inat ben mutlu olcam :p

Supersin!! :KK9: :KK9: :KK9:

özellikle annelik konusundaki düsüncelerinize cok saygi duyuyorum.ancak sunu soyleyebilirimki fransa nin bebwk sahibi olmak isteyenlere alakasinin insanlikla ya da vicdanli olmakla alakasi yok. bunlar politik isler:KK43: gittikce yaslanan bi avrupa toplumu var bu durumu duzeltmek icin tabiki tipki almanya gibi fransizlarda gwrekli destegi seve seve veriyorlar.turkiyenin se boyle bi problemi yok. genc nufusumuz belli yeni bebwklere ihtiyacimiz yok.bu yuzden tr de dgmkntrl haplari ücretsiz dagitilirken almanyada acayip paralar veriyoruz!gulmeyin aylik 15 € az mi¡!

g

hakikaten ben 26 yasindayim arkadaslarim tr de evlerini almaxa basladilar bile kari koca unv. mezunu olup calisanlar yasiyo. ben de burda onca yil okumuslugumun ustune bos gecen yillari yigiyorum:KK43:(((

g

hakikaten ben 26 yasindayim arkadaslarim tr de evlerini almaxa basladilar bile kari koca unv. mezunu olup calisanlar yasiyo. ben de burda onca yil okumuslugumun ustune bos gecen yillari yigiyorum:KK43:(((

Canimsin ya :KK50:
Ne zamandan beri Fransa'dasin? Kesin donus ihtimali var mi?

herkes nerde mutlu olucaksa orda yasiyacaktir tabiiki de:) umarim her sey herkes icin yolunda gider. sonucta ben turkiyede yasadim, okudum gayette mutluydum cok guzel bir hayatim vardi. fransada da cok mutluyum. bu arada tup bebek sadece bir ornekti oraya fazla takilmissiniz. yedi yildir burdayim hicbir kimse tarafindan (ki yasadigim yerde hic turk yok) irkci bir yaklasimla falan karsilasmadim aksine hep cok sempatiklerdi. sizler genelde fransada buydugunuz icin nasil ben turkiyede buyduysem ve farkli goruyorsam sizin de fransayi farkli bir bakis acisiyla gormeniz cok normal tabii. yalniz pahalilik konusunda turkiyenin burdan geri kalan hic ama hicbir yeri yok son iki yildir her gidisimde cok buyuk bir sok yasiyorum yasam cok pahalilasmis ve iki kisi calssaniz bile turkiyede asla yetmedigini soyluyor arkadaslarim. kisacasi aslinda hayat heryerde zor ve pahali ne yazikki.

X