Fransada Oturma Müsaadesi, Vatandaslik ,Pasaport V.s Paylasim Alani

Archalais

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
295
1
Fransa da yaşayan arkadaşlar. Sizden bir ricam var. Fransada çalışıp kesin dönüş yapmış ve emekli olmuş birisi, Fransaya serbest giriş çıkış yapmak yani oturma müsaadesi alabilmek için nereye başvurmalıdır. Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Selamlar

arkadaslar ben 4 senedir buradayim ve bir cocugum var fransiz vatandasi olmak icin basvuruda bulundum .. yanliz evlilik yoluyla fransiz vatandasligi istiyorum
ben basvuru icin kucuk bir sehirde yasadigimdan polis municipale e basvurdum nasil yapabilirim diye onlarda beni yakinlarda ki bir tribunal e yonlendirdiler telefon ettik ve istenen evrak listesini eve gonderdiler. yarin size cevirerek o evrak listesini yazacagim .. ve size adim adim neler yaptigimi nerelerden gectigimi burada yazacagim ..insallah bu arada size yardimci olurum
ve ayni sekilde sizdende vatandasligini yakin zamanda edinmis olanlariniz varsa bir sonraki etaplar icin bilgi paylasmi istiyorum sevgilerle:lepi:

2005 te fransiz vatandaligina basvuru dosyami alirken 17 temmuz 2006 ya rdv u verdiler dosyami polislige vermem icin dosyami polislige verdikten sonra 2 ay icinde mahalle polisinde cagrildim yine ayni kagitlari istediler oturum kagidin calisiyorsan is kontratin fiche de pai, justificatif de domicile 17 aralik 2006 da calisma bakanligindan mektup geldi dosyam orada kayit olmus imzayi bekliyormus hala beklemekteyim bakalim cvp ne olucak normalde en az 2 sene bekleniyormus benim 2 seneyi gecti. Hayirlisi diyorum insallah hayirli haberler aliriz

ozur dilerim calisma bakanligi yazdim ministere de l'interieur olucakti

ya kizlar o kadar uzun zamana randevu vermiyorlar esiniz fransiz atandasi olunca hemen verebiliyorsunuz dosyayi randevu alip...bende basvuruda bulundum dosyami doldurup istenilen evraklari hazirliyip goturucem...

ben Fransa da dogup büyüdüm ve yasiyorum, eger herhangibirinize yardimci olabilirsem çekinmeyin
geçen bir tanidigin dosyasini doldurdumda baya evrak istiyorlar
evlilik ile istenen kimlik daha kolay oluyor, ve evliligin 1 seneyi geçmesi isteniyor
hepinize kolay gelsin

slm kizlarr ya bnim bi sorum olcakti ya simdi bn nisanliyim yazin nisalandim geldim fransiz vatandasiyim simdi nikah tarihi alabilmek icin bekarlik belgesi diye bi kagit lazimmi$ acaba sizdede o kagit istendimi ya ?? bunu merak ettim kagitlarin ismide capacité a mariage diye evraklar bunlari gonderdim istanbula iste 2 ay beklemeliymi$im o belgemin gonderilmesi icin bana . yardimci olursaniz sevinirim kizlarrr aléé merciiii

ben hic oyle bir sey duymadim ama esime sorarim ondan istemislermi o fransiz ..

merhaba arkadaslar,
ben fransada lyon bolgesindeyim. 4 yildir burda ogrenciyim. burda iscilige cevirmek istiyorum fakat fakulteyi bitiremedim cunku cocugum oldu. agustosda kagitlarim bitiyor fakat iscilige bas vursam kabul olurmu? yada kabul olmasi icin hangi mesleklerde calismam gerekiyor? su anda kizim 3 aylik. bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Merhabalar,
2 Şubat pazartesi günü İngiltere'den nişanlımla birlikte Fransa Montellimar'a geldik. Nişanlım Fransız asıllı. Vizem 2 Şubat-9 Şubat arası turistik vize. Evlenmek istiyoruz. Gelir gelmez Fransa Belediyesi'ne başvurduk. Nişanlımdan kimlik kartı ve fotokopisi, 3 fotoğraf, Doğum sertifikası ve bekarlık belgesi istediler. Benden kimlik kartı ve fotokopisi, pasaport, 3 fotoğraf ve Türk Konsolosluğu'ndan alınmak üzere 3 farklı belge istediler. Marseille Türk Konsolosluğu'na gidip gerekli 3 belgeyi 5 dk içinde aldık. Eskiden 1 ay beklemek zorundaymışsın ama gelişen teknoloji ile şimdi 5 dk içinde veriyorlar gereken bütün belgeleri. (Bahsettiğim 3 belge: bekarlık belgesi, doğum kayıt örneği ve Türk Kanunu'nun evlilikle ilgili olan kısımları)
Belediye'nin istediği belgeleri 1 günde tamamlayıp, Belediye'yi arayıp telefonla randevu istedik. Normalde randevuyu 1 gün sonrasına alabiliyormuşsun ama ben Fransızca bilmediğim için İngilizce-Fransızca tercüman getireceklerini bu yüzden de 15 gün sonraya randevu verebileceklerini söylediler. Bunun bizi oyalama politikası olduğunu düşünüyoruz. Şubat 18'ine belgelerimizi vermek üzere randevu aldık. Evlilik tarihi'ni bu tarihten 10 gün sonra alabilirmişiz.
Şimdi bu bilgileri, bazı arkadaşların işine yarayabilir diye yazdım. Bundan sonrası benim problemim.
Şubat 18'ini bekleyeceğiz. ama benim vizem 9 Şubat'ta bitiyor. Evlenme sebebiyle de olsa bu ülkede illegal kalmış olacağım. Bu durum bana ne tür sorunlar yaratabilir? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Ya da şimdiden sonra ne yapmalıyız? Niyetimiz evlenmek ve Fransa'da yaşamak. İngiltere'de 8 ay yaşadık nişanlımla. Amacımız Fransa'da yaşamak.
Fransa turist vizesi için de 1 yıldır uğraşıyorduk. Bu işler hiç kolay değilmiş. Allah kimseye yabancı bir erkeğe aşık olmayı nasip etmesin. amin :)

Voila! mes dames! :))) sonunda jandarma 'dan ve kaymakamliktan gectimmmm!! sonunda su korkularimdan kurtuldum.. simdi septembre de icislerinden cevap beklemesi kaldi!
yanliz bir dialogu anlatmak istiyorum!
kadin: bana fransa'nin simgelerini soylermisin?
ben: marseillaise, libérté,égalite,fraternite! drapeu!
kadin : libérté, égalite, fraternite! anlat bakalim?
ben: tamam. (butun cvplar nizami olarak verdim)
kadin: cok iyi hazirlanmissiniz! drapeu yu sormaya gerek yok zaten ogrenip geliyor herkes bunu !!!
ben: merci! c'est sûr !
kadin: (beni soka ugratacagini sandigi bir soru) marseillaise i soyleyebilirmisin? (gayet ukala)
ben: evet !
kadin : ?????? non non non!
ben: si! si vous voulez! (sonra basladim! sesimde guzeldir) :)))))
allons enfanttttt de laaa patriiiiiiiii eeeeeeeeeeee
le jouuur de goiloireeeeee et arriveeeeeeeeeeee
contreeeeee nouuusssss dee laaaa tiii.....
kadin: yeterli :))))) gidebilirsiniz!!

(ciktim!!!! hamdolsunnn yarabbiiiiiii! bundanda hayirlisiyla cikarim insallah!

kızlar konuyla alakasız belki ama çok acil bişey sorcam cevaparsanız çok sevinirim
avim ve yengem fransada yaşıyor
babamın fransaya turist olarak gidebilmesi için istek yapçaklardı bize bir zarf gelcekmiş
o zarfı açmadan istanbuldaki konsolosluğa gitçekmişiz

böle bişey başına gelen varmı yani bize gelen o zarf ne zarfı olacak ve gerçekten açılmaması mı gerekiyor
öğrenmem lazım

o gonderecegi kagit davetiye, abin baban icin belediyeden davetiye gondermis olmaliz
emuszemus
baban gidecek vize almak icin konsolosluga ucak biletinide alsin sigortasi yanina gidis- donus , hos almissinizdir tam listeyi zaten kendi ustune mali mulku varsa tapuyu mapuyuda gotursun (mecburi degil de iste hani benim burda herseyim var orda gidip calisacak halim yok gibisinden ) siz acmayin diyorlarsa da acmayin (ilk defa duyuyorum ama olabilir yani) nhadi simdiden iyi yolculuklar gelsin bizim ellere...

aldim kagitlarimi bugunden itibaren Fransizim kizlaaaarrr :sm_cool:

canim ya bende fransiz vatandasligina basvuracam sana sormuslar fransanin simgelerini bunlari bana yazabilirmisin aciklamalarini fransizca olarak belki banada sorarlar yardim edersen sevinirim. bu arada sen hangi bolgede oturuyorsun

aldim kagitlarimi bugunden itibaren Fransizim kizlaaaarrr :sm_cool:

merhaba sevgili esin

tebrik ediyorum vatandasligindan dolayi..lakin ne kadar bi surede aldigini merak ediyorum..hemen hemen ilk maillerine baktigimda 2007 yi buluyor..esin fransiz vatandasiysa uzun surdu sanirim..ben henuz bu haziranda basvurdum..police den de prefecture den de cagrildim..haftaya ve sonraki haftaya gidicem randevularima..ve gelcek yil ekim gibi alabilcegimi soylemisti prefecture den bi bayan..ama bu yollardan bizzat gecen birisi olarak senin de fikrini almak istedim...senin islemlerin uzun surdu gibi geliyor bana..yoksa benimki de mi uzun surcektir..cevaplar sende..simdiden tesekkur ediyorum...CADIARZU

merhaba arkadaslar, ben su anda zamanfrance'in turkce bolumunde calisiyorum. belki takip ediyorsunuzdur vatandaslik yasasi degisecek yeniden. biz de bu durumlari yasamis sizlerin hikayelerini gazetemizde paylasmak isteriz. ilgilenenler cevap yazarsa sevinirim. simdiden tesekkurler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…