• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransa'da Müslüman ve Yahudi Öğrencilere "Kırmızı Kolye" Zorunluluğu

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.878
218
30 Eylül 2015 Çarşamba 09:55
Fransa'nın Auxerre kentindeki bir ilkokulda, domuz eti yemeyen Müslüman ve Yahudi öğrencilerin kırmızı kolye takmasının istendiği ortaya çıktı.
fransa-da-musluman-ve-yahudi-ogrencilere-7731776_x_8986_o.jpg

Fransa'ın başkenti Paris'in güneydoğusundaki Auxerre kentinde bir ilkokulun Müslüman ve Yahudi öğrencilere ayrımcılık yaptığı ortaya çıktı.

KIRMIZI KOLYE ŞARTI

Kentte bulunan bir ilkokulun yemekhanesinde, domuz eti yemeyen öğrencileri ayırt etmek için kırmızı renkli kolye takmaları istendiği bildirildi. Hiç et yemeyen öğrencilerin ise sarı renkli kolye takması talep edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Auxerre Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehirde 11 okulun restoranında konuya ilişkin soruşturma açıldığı bildirildi.

"İSTATİSTİK TUTMUŞ"

Fransa'nın güneydeki Beziers'in belediye başkanı Robert Menard'ın mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında, öğrencilerin domuz eti yememesinden hareketle "kentteki okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğunu" söylemesiyle öğrencilerin inançlarının istatistiğini tuttuğu ortaya çıkmış, Menard'ın sözleri tartışmalara yol açmıştı.

5 MİLYON MÜSLÜMAN VAR

Avrupa'da en fazla Müslümanın yaşadığı Fransa'da yaklaşık 5 milyon Müslüman bulunuyor. Ülkede daha önce de cami inşası, ibadet yerleri ve helal et konusu ile ilgili sorunlar yaşanmıştı.
http://www.haberler.com/domuz-eti-yemeyen-musluman-ve-yahudi-ogrenciler-7731776-haberi/

olmamıış. yüzlerine damga basacaklardı numaralayarak.
yahudi 21 mesela. yada müslüman 18 diye.adlarada gerek. yok adlarıı olsa olmasa ne.
kırmızı kolye kaybolur unutulur falan.
damgalamak en iyisi.
kaybolma, kopma sorunuda yok
. unuttum hocam, takmadım bahaneside olmaz.
sağ yanağa şöyle kalıcı dövme, damga anlamında iyidir iyi. :KK14:

Bu uygulamayı akıl eden adamla Ajdar aynı kafayı yaşıyor olmalı. Çikita muz diye şarkı üretmekle aynı şey bu fikri üretmek. Ama özeniyorum bu adamlara, ne rahat beyin yok, dert yok, tasa yok... Nane nane nanee diye ortalarda gezmek..

Back
X