merhaba ben paristeyim ama saglik sigortasi hakkinda sana yazayim.
sezeryan kesinlikle bir zorunluluk yoksa uc katini odeyeyim de yine de yasak burda.
epidurel normal dogum onerecektir doktorun.
ama tabii gereklilik varsa sezeryan oluyorsun yasak deyince korkutmayayim.
doguma devlete gidersen sigorta karsiliyor uc yuz euro ancak oduyorsun.genelde ebeler dogurtuyor.
ozel klinikte dogurmak istersen kendi kadin dogumcum dogurtsun dersen bir kismini devlet oduyor cebinden cikan para 1000_1500 euro arasi para oduyorsun doktorunu zorlarsan bunu iki uc taksitle odemeni kabul edebilir.
ozel kliniklerin cok iyi oldugunu duydum.
hamileydim o zaman ogrenmistim, dogum asamasina gelemedim ne yazikki o yuzden simdilik bu kadar. yazacaklarim.
ultrasona avrupada cok girilmez ama fransada oyle bir durum yok uc ayrintiliyi devlet yuzde yuz oduyor. ama bunun disinda doktoruna gidersen ozele istedigin kadar girersin ultrasona ben 90 euro oduyorum doktoruma bunun 55 eurosunu devlet bana bikac haftaya geri oduyor aradaki 35 euro benim cebimden cikiyor. turkiyeye gore dusunursen cok cok daha ucuz. yalniz bir konuya dikkatini cekeyim bazi jinekologlar muayane ucreti ayri ultrason ucreti ayri aliyor bunu sorup git, benim doktorumun muayene etmesi zaten direk ultrasonla yani ayrica odeme falan yok. burda jinekolog ayri jinekolog ve kadin dogumcu ikisini bir yapan ayri. sen doktor bulurken kadindogumcu olan jinekolog bulacaksin. ultrasona ayri fiyat var mi diye sorun sekretere. tabii bu yazdigim ozel icin.
saglik kosullarindan ben cok mutluyum basta afalliyorsun ama alisinca cok kaliteli ve ucuz.
kadindogumculardan randevu almak ilk randevuda zor ama sen hamile oldugun icin hemen alicaklardir.
ingilizce burda pek bir ise yaramiyor ama sen ogretmensin sanirim farkli olur.
ne istersen sor guzelim. icini ferah tut, cocugun burda vatandasligi da alicak sanirim. esim fransiz bu kismini tam bilmiyorum senin durumun icin.