Fransa için yüksek lisansımın denkliği

Doiy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
189
267
103
Herkese merhaba,

Yüksek lisans öğrencisiyim, Eylül ayında tezimi sunacağım ve doktora için Fransa'dan kabul aldım. Kabul aldığım laboratuvar'ın başı (PI) bir bursa başvurmamı istemişti ve ben de bir buçuk ay kadar önce başvurdum. Geçen hafta aldığım bir e-mail sonucunda burada yaptığım yüksek lisans'ın Fransa'daki M2'ye denkliğini istediler ve sorunum da burada başladı. Hali hazırda diplomam olmadığı için YÖK'den denklik alamıyorum. Enstitütüme gidiyorum cevap alamıyorum, oraya yazıyorum yetkili kişi tatilde diye geri dönüş alıyorum. Belki burada benzer bir durum yaşamış biri vardır diye yazıyorum çünkü gerçekten çok sıkıldım bu durumu çözememekten.

Not olarak düşeyim, bugün büyükelçiliği bir kaç kez aradım ama düşmedi hat, yeniden arayacağım. Aynı zamanda hiç istemediğim halde yurtdışı eğitim danışmanlığı ofislerinden birine de gideceğim. Sadece hala yoğun bir şekilde laboratuvarda çalışmak durumunda olduğum için işler biraz sarkıyor.

Şimdiden teşekkür ediyorum ve hepinize güzel bir gün diliyorum :)

Transkript ile denklik alabilirsiniz ,ayrıca denkliği onlar verecek ösym değil ki ,türkiyeye gelen yabancı ülke diplomaları için ösym denklik verir ,

Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla Enic-naric ile yapılacakmış bu işlem ancak Web sitesinde sıkıntı yaşıyorum. İnternete bakıldığında YÖK içinde bir numara verilmiş Enic-naric için. Diplomam olmadan işlemi yaparlar mı bilemedim ama şansımı deneyeceğim. Transkript ile nereden alabileceğimi biliyor musunuz, daha önce aldınız mı?

Yök'ten birine ulaşmaya çalışsanız acaba yardımcı olurlar mı?

Kabul aldığınız doğrudan doktora değilse sanki yanlış başvuru yapmışsınız. Sonuç olarak şuanda yüksek lisans mezunu değilsiniz. Yüksek lisans denkliği dediğinize göre mezun olmadan böyle bir belge ibrazı mümkün olmaz.

Yuksek lisansi turkiye'de mi yapiyorsunuz? Transkript alabilirsiniz ancak isinizi gorur mu?enstituye ulasamadiysaniz danisman hocanizla bir gorusun bence.

Denklik derken neyin denkligini alicaksiniz aldiginiz derslerin mi?yuksek lisansi bitirmemissiniz ki nasil doktora kabulu aldiniz o kismi anlamadim.
O ulkenin Egitim Ataseligi yapar denklik islemlerini

Merhaba yeniden,

BDV’ye açtığım için ban yemişim, yeni kalktı. Başvurduğum hocayla kongrede tanışmıştım, ilanı da tez danışmanım paylaştı. Benzer konularda ve aynı model organizmada çalıştığımız için kabulümde problem çıkmadı. Bursu veren kuruma da belirttim halen aktif öğrenci olduğumu ama yine de m2 denkliği için diretiyorlar. YÖK Enic-naric sorumlu birime ve kişiye ayrı ayrı e-mail attım ancak dönüş alamadım. Zaten diplomam olsa, 70€ ödeyerek online yapabiliyormuşum işlemi. Bugün de YÖK’e gittim ancak sorumlu kişi bayram sonuna kadar yokmuş, yani hala nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair bir sonuç alamadım. Eğer çözebilirsem buraya yazacağım, benzer bir durumda kalanlar benim kadar çaresiz hissetmesin diye.

Yıllar sonra gelen edit, başka bir şeye bakarken konum önüme düştü ve çözüm yolumu paylaşmak istedim. Yök'e bir kaç kez gidip, hayattan tiksindirten saatlerimden sonra çözümü YÖK enic-naric sorumlusu kişiye x üniversitesi x yüksek lisans bölümü european union education framework'e göre M2 seviyesine denktir diye e-mail attırmakla çözmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…