• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Franken yapmak ile 2 farklı ojeyi üstüste sürmek aynı sonucu verir mi ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
kusura bakmayın arkadaşlar çok soru sorduğumun farkındayım ama napıyım :17:
bazı arkadaşlarımızın istediği oje tonunu hazır ojelerde bulamadığı için kendi özel tonlarını franken yaparak yakaladıklarını görüyorum...

mesela bende de bir açık pembe (gülkurusu ) bir de koyuya yakın pembe tonu oje var..ancak ben bu 2 sinin arası tonda olmasını istiyorum..
frankenle belki istediğim tonu yakalayamazsam diye ojeleri karıştırarak ziyan etmek de istemiyorum..çünkü her 2 si de tek başınayken de güzeller...
istenilen tonun yakalanması konusunda ojeyi şişede franken yapmak ile 2 farklı ojeyi üstüste sürmek..aynı renk sonucunu veriyor mu ? aynı kapıya çıkmıyor mu ?

Son düzenleme:
aynı sonucu vermez tabiki çünkü şişede ikisi karışıyor ortaya yeni bir renk cıkıyor ama sen üstüste surdugunda alttaki renk farklı ustteki renk farklı olur ama tek sürümlük karıstırabilirsin yada al o renk ojelerden birer tane daha yeni oje yap :52:

aynı sonucu vermez tabiki çünkü şişede ikisi karışıyor ortaya yeni bir renk cıkıyor ama sen üstüste surdugunda alttaki renk farklı ustteki renk farklı olur ama tek sürümlük karıstırabilirsin yada al o renk ojelerden birer tane daha yeni oje yap :52:

teşekkür ederim canım..bu cevap benim için çok önemliydi :10:

you_know gayet guzel aciklamis canim benim tavsiyem elini korkak alistirma, ojeleri fazladan al karistirmak icin... ziyan sayilmaz ki yeni bir renk cikiyor ortaya =)

Back