Fotografin programlarla duzenlenmesine karsi olanlar ve destekleyenler

minami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
81
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaslar. Bir suredir amator olarak fotografla ilgileniyorum ve fotograf cekmekten her zaman keyif almisimdir. Isin icine girdikce, fotograflarin bir program yardimi ile duzenlenmesi hakkinda kafa karisikligi yasamaya basladim. Ufak tefek duzenlemeler yapmiyor degilim tabi (siyah-beyaz yapmak veya isigi duzenlemek gibi) ama kafama takilan bir soru var. Dogru ani yakalamak ve o mukemmel ani pozlayabilmek degil midir aslinda esas olan? Fotografcilikla epey suredir ilgilenen ve photoshop gibi programlari yogun kullanan bir arkadasim, isigin her zaman dogru olmadigini ve bunun fotografcinin sucu olmadigini savunur. Hatta filtre alip fotograf cekmek istedigimi soyledigimde, ne gerek var photoshop kullan demisti. Sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz? Ozellikle instagram gibi programlarla fotograf cekenlerin kendilerini fotografci olarak gormeleri hakkinda? Yanlis anlasilmasin, bu konuda net bir fikrim yok benim de. Bazen dogru gibi geliyor ama ozunde gercekten duzenlenen fotografi kendiminmis gibi hissedemiyorum bir turlu. Bu fikirde olan baska bir arkadasima, kadraj sorunu olan ve yurtdisinda cektigim bir fotografi gostermistim. Kadraj disinda guzel olmus deyince kadrajini programla duzenleyip tekrar gosterdim. Oraya bir daha gitmen ve ayni pozu yakalaman lazim diye cevap vermisti. Bana hakli gorundu soyledikleri. Cekerken siyah beyaz cekim yapmak istenmiyorsa renklerle oynamaya karsi degilim sanki ama bir suru insan fotografta cok ciddi rotuslar yapiyor. Bunlar dogru mudur? Karsi tarafta, fotografin gorsel bir sanat oldugunu ve gorselligi arttiran herseyin dogru oldugunu da savunabilirsiniz. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…