sevgili syyskuu, çok güzel açıklamışsın aslında.
fotoğrafçılık kurslarından birinin ders planlarını görmüştüm bir ara; teknik terimleri tam hatırlayamadığım için yazamıyoum. ama
xxx eğitimi: süre : 1(2) saat, ders notları verilecek ... diye belirtmişler.
yyy eğt: süre : 1gün, açıkhava vs vs
tarzı bilgiler dikkatimi çekmişti. oldukça kısa bir sürecek bir eğitim için istenen mebla bana fazla gelmişti.
senin konularındaki fotoğraf düzenlemelerine baktım, oldukça başarılı buldum. uzman olmadığım için (varsa) hataları göremiyorum, bilmiyorum; ama potansiyelin var bence, kendini iyi yetiştirmişsin.
fotoğrafçıyım diyen herkesin aynı kalitede ürünler ortaya koymadığı ortada. kendi düğün-nişan fotoğrafçımın çektiği, benim bile fark ettiğim bir sürü hata var mesela.
ben çekseydim, çok daha iyi kareler yakalardım, eminim. eskiden bu kadar gözüme batmazdı hatalar, ben de elime geçen birkaç fotoğrafçılıkla ilgili kitapçık karıştırmıştım, en temel kurallara bile dikkat edilmemiş albümlerde mesela.
incelediğim kitapçıklarda fotoğraflarla verilen örneklerde, iki foto arasında çekim farkını ve bıraktığı etkiyi çok net hissedebiliyorsun.
fotoğrafçı deyince, aklıma işte bu fotoğrafçılardan ziyade, national geographic vb önemli yayınlara çekim yapan fotoğrafçılar geliyor, ona göre de yorumumu yazıyorum.
amatör ve profesyonel yapılan fotoğrafçılık arasında dünya kadar fark var. bence profesyonelce yapılan bir eğitim de, sizin şan eğitiminiz kadar olmasa bile, detaylı bilgiler gerektirmektedir. Türkiye' de kaç tane profesyonel fotoğrafçı var, bilemiyorum ama, dünyadaki örnekler aklıma geldiğinde bunları düşünüyorum canım.