Fotoğraf çekmek yetenek işi mi teknik işi mi?

derpette

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
51
0
16
Ankara
Bence önemli bir soru. Deviantart'ı bilenleriniz vardır, orda gerçekten teknik destek almayıp da (kurslara gitmek, kitaplar okumak vs.) çok güzel ve başarılı işler çıkaranlar var. Bence fotoğraf çekmek yetenek işi. Fotoğraf makinenizi iyice tanıdıktan, çözdükten sonra geriye kalan şey yetenektir. İnsan gördüğü şeyi beğenir ve bunu çeker. Bu sırada beğeniler devreye girer, yani her insan bence aynı estetik görüşe sahip değildir. Yeteneksiz biri istediği kadar kurslara gidip kitaplar okusun hatta işin lisansını bitirsin maalesef ortaya çıkan şey sadece teknik açıdan değerlendirilebilir. Oysa bana göre fotoğraf tamamen göze hitaptır, bi yerden ışık parlamıştır belki ama ben o görüntüyü o şekilde sevdiğim için çekmişimdir. Çok iyi anlatamadım belki ama sizin de görüşlerinizi merak ediyorum :)

elbette estetik anlayışla ilgili söylediklerin doğru evet, fakat bu işin eğitimini almadıysan teknik boyutunu bilmiyosan alaylı sayılırsın çıplak gözle görürsün. teknik bilgi ve estetikte tek başına işe yaramaz,bir şeyin eğitimini almak seni donanımlı hale getirir. Bu işin eğitimini drek almadım fakat okuduğum bölümde ders olarak gördüm kısa süreli olmasına rağmen fotoğraf anlayışımı çok farklı boyutlara taşıdı. Eğitim şart değildir tabiki bunu hobi olarak devam ettiriceksen ama bi tık kalite yükseltmek için bu işi bilen arkadaşlarınla vakit geçirmekte yeterlidir diye düşünüyorum nacizane düşüncelerim

Son düzenleme:
Bence de mutlaka yetenek olmalı ama eğitimsiz yetenek de ortaya çıkmaz. Ben çeşitli eğitimler aldım ve iyki almışım diyorum. Ama eğitim alıp hiçbirşey çekemeyenlerde gördüm.

şöyle bişey, yetenek ve estetik görsellik olacak, bunu da bilgiyle süsleyeceksiniz.

yetenek olduğunu düşünmüyorum biraz inceleme biraz pratik ,biraz perspektif ve iyi bir foto. makinasıyla herkes çekebilir. bir resim desen kaç kişi gördüö güzel çizdiğini zanneden sadece güldüm kaç kişi gördüm şarkı söylemeyle sanatçı olduğunu sanan ...

Fotoğraf çekmek için öncelikle neyi niçin çekeceğinizi belirlemeniz lazım. Ondan sonra biraz teknikle pratik yaptık mı. Geriye o ruha bürünmek kalıyor. Aksi halde istediğin kadar teknik bil. Ruhsuzsan asla gerçek fotoğrafçı olamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…