arkadaslar benım kursa gıtcek vaktım yok ama fotograk cekmeyı cok sevıyorum amator olarak cekıyorum hobı de sayılabılır bır tane nıkon 5100 makınem var kendımı gelıstırmek harıka fotolar cekmek ıstıyorum bu konuya ugrayan arkadaslardan rıcam bana bılgı paylasımlarında bulunabılırlermı acaba her yazılan yorumu not alıcam cıddı bır sekılde bana yarayacak onemlı metotları solermısınız
Sana tek bir önerim var makineyi zamanın oldukça elinden düşürme sürekli bişeyleri çek bir nesneyi al defalarca denemeler yap yani heves işi biraz bende aldım makine ve çeke çeke şuan geliştirdim kendimi kısacası yapabilirmiyim korkusu olmadan sadece deklanşöre basmalısın :) internetten birkaç örneklere bak genellikle çiçek böcek kuru yaprak gibi komposisyonlar çok iyi oluyor :)
başarılı bi fotoğraf için kompozisyon önemlidir. netten fotoğrafta kompozisyon nasıl olur araştırabilirsin. fotoğraf sitelerinde vakit geçir, fotoğraf incele. zaten zamanla kafanda oturur nasıl olması gerektiği. enstantane diyafram ışık konularında merak ettiklerin olursa yardımcı olabilirim