Forumda yeniyim acil yardim..yumurtalikta 8 cm kist nedir bu

sevdalotus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
8
2
86
34
İzmir
Arkadaslar dun dr gittim baska bir sikayet icin ultrasonda yumurtaligimda 8 cm kist varmis.kadin doguma gidicem ama korkuyorum.bana bilgi ve moral verirmisiniz

Arkadaslar dun dr gittim baska bir sikayet icin ultrasonda yumurtaligimda 8 cm kist varmis.kadin doguma gidicem ama korkuyorum.bana bilgi ve moral verirmisiniz
bu kistlerin ne kisti olduğunu öğrenmek için doktor ultrasondan sonra kan testileri isteyecektir. daha önce kist probleminiz oluyormuydu bunu bilmek lazım. şanslıysanız folikül kistidir. yanı ovülasyon gerçekleşmeyip olan yumurtanızın çatlamadan gelişmeye devam etmesidir. genelde ilk reglde atılır ama 8 cmlik olması size sıkıntı verebilir. d.kontrolö hapıyla küçükmesi sağlanabilir diğerleri hakkında bilgim yok

Slm bende yeniyim :)
Adet Ağrı'larım için gitmiştim küçük kist in var ama iyi huylu demişlerdi hap verip gönderdiler kendiside geçebilir demişti ama..2ay sonra gel dediler ama kullanamadım ilacı en hafif olanı sözde dengemi bozdu. Ama ne büyüme ne küçülme olmuş bende size özellikle cm belirttikleri için benim gibi yapmayın sukedisi arkadaşın dediği gibi doktor kontrolünde küçülmesi gerekebilir.tıbbı bir Bilgim yok maalesef geçmiş olsun

Tesekkur arkadaslar.bazen oyle bir sanci giriyorki aniden anlatamam.korkumdan gidemiyorum malum kis mevsimi coluk cocuk kendime zamanda kalmiyor.ameliyat derse diyede korkuyorum.8 cm azda degil.birde karnimda sislik var inmiyor hic kistle ilgisi varmi onuda bilmiyorum..simdiden tesekkur herkese

kist kendi etrafında döndüğü zaman ani ağrılar girmesi doğal , şişlikte yani su tutuyordur. birde bu kist kendisi patlarsa ağır iç kanama geçirebilirsiniz , dikkat etmekte fayda var. bende 1 kere 4 cm lik folikül kisti oluşmuştu kendi yırtıldı regl kanaması gibi kanama yanında katlanılmaz ağrı yaşadım ölüyorum sandım bir ara ama ben regl oldum sandım. doktora gittiğimde kistiniz varmış 4 cm den az büyükmüş yırtılmış daha önce farkedilseydi tedavi uygulanırdı şimdi yapılacak birşey yok kanamayı ve kist dokunuzu vücudunuz kendisi eritecek dediler kanser taraması yapıp gönderdiler. yani 8 cm lik kist eğer kendi yırtılırsa büyük sıkıntı olacağını düşünüyorum. ameliyat insanın gözünü korkutuyor ama daha da büyüyüp sizin günlük hayatınızı karartabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…