Varsa bile artık göremediğim içndir kusuruma bakmayın.
Problemim şu, işim gereği bilgisayar önünde pinekleyen bir insanım. Renkli grafikler, yazılar, animasyonlar hertürlüsüyle mecburen. Bilgisayar oyunları da çok oynardım vaktiyle. Fakat son 4 senedir ne doğru dürüst birşey okur oldum ne de uzun süre ekrana bakabilyorum. Hemen başım dönüyor.
Basılı dökümanları okurken paragraflar karışmaya başlıyor ve bulanıklaşıyor. Bu hazır çorbaların arka kısımlarını hiç okuyamıyorum mesela artık göremiyor seçemiyor gözüm...
Doktora defalarca gittim. 0.50 ve 0.75 çıkıyor her defasında dinlendirici yazmışlardı ama diyorlar ki gözünüzü dinlendiriciye tembelliğe alıştırmayın. Fakat mümkün değil ki kitap okuyayım... Kitap okumak istiyorum deli gibi. Okuyamıyorum hemen harfler karışıyor. Büyüteç falan bulup bir ara abarttım.
son zamanlarda bırakın basılı materyalleri, bilgisayardaki parlak ışık da dahi yazılar artık bulanmaya başladı. Gözüm tabi parlak bilgisayara da alıştı diye kıstım ekran parlaklığını...
Göz doktoruna gidiyorum sorunum geçmiyor, hangi bölüme gitmeliyim veya nasıl bir egzersiz yapayım da eski sağlığına kavuşsun...
işim yüzünden bilgisayar önünden kalkamıyorum :S meslek değiştiremiyorum.
Ne öneriyorsunuz?