• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

formasyonnun içeriği nedir???

leyla_81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
572
1
46
İstanbul
merhabalar ben lisans tamamlama programıyla ankara ünv.den mezun olacağım.yalnız uzaktan eğitim aldığımız için biz mezuniyetten sonra formasyon alabiliyoruz.benim merak ettiği husus şu ; bu formasyon denen eğitimin içeriği nedir yani şimdi diyelimki ben okulumu 2.5 üzeri puanla bitirdim ve formasyona başvurdum kabul edildim.sonra ne oluyor? yani bize ders mi anlattırıyorlar , mülakat mı oluyoruz veya stajyer gibi okullara gidip öğretmen gözetiminde ders mi anlatıyoruz ? eğitim konusu ve işleyiş biçimi nedir? şimdiden teşekkür ederim.

Ben son sınıftayken almıştım formasyonumu. O zamanlar sadece bizim bölüm okurken alabiliyordu, diğer bölümlerde okulu bitirmek şarttı. Şimdi sistem değişti, çoğu bölüm okurken alabiliyor. İçerikte ağırlıklı olarak eğitim dersleri var. Eğitim bilimlerine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, gelişim & öğrenme psikolojisi gibi dersler. 1 yıl boyunca derslerim devam etmişti, ödevler, sınavlar, sunumlar vs. Okuldan hiç bir farkı yoktu. 2.dönem stajımız vardı. Seçtiğimiz okulda gidip stajımızı yaptık, ders anlatımı stajda yapılıyor. Aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
eğitimle ilgili dersleri alıyorsunuz. ilk dönem staj okulunda derslere girip hocanın nasıl anlattığını gözlüyorsunuz, 2. dönem daha az gidiyorsunuz 1-2 defa ders anlattırabilir ders hocası, son derste de üniversitedeki hocanız gelip sizin ders anlatmanızı dinleyecek

teşekkür ederim hocam toplam 2 yıl mı 1 yıl mı oluyor? bide hoca diyor mu mesela "yarın şu konuya hazırlanın size anlattırıcam" diye yoksa pat diye sen şu konuyu anlat bakalım mı diyor?

teşekkür ederim hocam toplam 2 yıl mı 1 yıl mı oluyor? bide hoca diyor mu mesela "yarın şu konuya hazırlanın size anlattırıcam" diye yoksa pat diye sen şu konuyu anlat bakalım mı diyor?

Ben yeni bitirdim ve sertifikamı yeni aldım.Toplam 1 sene sürdü.İlk dönem 6, diğer dönem 5 ders gördük.Stajımız 2. dönem oldu.Okulu siz seçip, gidip görüşüyorsunuz.Eğer sorun çıkmazsa (bir arkadaş kotla , altta sandaletle falan gitmiş, okul müdürü kılık kıyat sebebiyle staja başlamasına izin vermemiş.) okuldan onayınız geliyor.Bize söylenen şuydu:"Rahat bir staj istiyorsanız, özel okulları seçin.Çünkü özel okullarda stajere konu anlattrmıyorlr, malum veliler daha bilinçli ve çocuklarının ders kaçırmalarını vs istemiyorlar."Benim düğün, dernek olayım olduğu için hiçbir okulla görüşmedim, üniversiteye bıraktım okul seçimini ve özel bir kolej çıktı.Gittim, görüştüm.Ben yaklaşık on senedir öğretmenlik yapıyorum, belirttim.Okul için olduğunu, bu konuda deneyimli falan olduğumu, yurt dışında da çaıştığımı anlattım.Evimle okul arası yaklaşık 3 saat olunca, gelmeme gerek olmadığını, ara sıra uğrarsam iyi olacağını belirttiler.Normalde staj için haftada 6 saat zorunluluk vardı bizde.Stajım martta başladı, haziranda bitti.Toplam da 3 kez okula gittim, konu anlatımı yapmadım.3 kez konu anlatımı yapmak için formlar var, hocaya veriyorsunuz, istediğiniz konuda (sınıfın yeni öğrendiği, öğreneceği ya da öğrenmiş olduğu) 3 konu anlatımı yapıyorsunuz.Hocaya "şu zaman şu konuyu anlatacağım" diyor ve 3 ay içinde 3 konu anlatıyorsunuz bu sırada hoca siz anlatırken değerlendirme yapıyor ve bu sizin staj notunuzu etkiliyor.Çok nadir durumlarda (hoca ile anlaşamayan, takışan kişilerin durumlarında) negatiflik çıkabiliyor, ama genel olarak rahat ve sorunsuz geçiyor.
Umarım sizin de programınız başarı ile tamamlanır.

Son düzenleme:

1 sene sürüyor. ben de özel okulda yaptım stajımı konuyu önceden hocayla belirledik günü gelince anlattım ama bir arkadaşıma hocası aniden anlattırmış, genelde önceden gün ve konu belli oluyor

off bende çok heyecan var aniden sorarsa öööyle hocanın yüzüne bakar kalırım :( neyse daha 3.sınıfım hem ben uzaktan lisans tamamlıyorum yani biz mezun olduktan sonra notumuz 2.5 üzeri olursa formasyona hak kazanıyoruz.
teşekkür ederim:71:
formasyon almadan sadece vekil hocalık yapabiliyormuşuz doğru mu?
bu arada söylemeden geçemeyeceğim ben kaç tane eğitim sitesine bu konuyla alakalı konu açtım ama nedense tek bir yanıt bile alamadım gerçekten duyarlılığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
off bende çok heyecan var aniden sorarsa öööyle hocanın yüzüne bakar kalırım :( neyse daha 3.sınıfım hem ben uzaktan lisans tamamlıyorum yani biz mezun olduktan sonra notumuz 2.5 üzeri olursa formasyona hak kazanıyoruz.
teşekkür ederim:71:
formasyon almadan sadece vekil hocalık yapabiliyormuşuz doğru mu?
bu arada söylemeden geçemeyeceğim ben kaç tane eğitim sitesine bu konuyla alakalı konu açtım ama nedense tek bir yanıt bile alamadım gerçekten duyarlılığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum...

formasyon almadan sadece ücretli öğretmenlik yapabilirsin, şimdi şanslısınız ortalama yetiyor formasyon için ama biz ales'e ve mülakata girmek zorunda kalmıştık:25:
burda birbirimize yardımcı olmak için varız canım istediğin zaman sorabilirsin:70: bu arada bölümün nedir canım

hakikaten sizin işiniz çok zormuş hocam.ben ilahiyat okuyorum.uzaktan eğitim olduğu için bir hayli zorlanıyorum bakalım hayırlısı :)

Back