Formasyon hakkında...

nursena07

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
5.118
3.419
41
Formasyon alanlar ya da hala almakta olanlar biraz bilgi verebilir mi,dersler zor mu,nasıl?Sınavlar falan nasıl,zor mudur?

Aldığınız üniversiteye ve hocaların göre değişiklik gösterir tabiki.
Öğretmenlik icin gerekli bir sertifika..
Benim okuduğum bölüm hayli zor bir bölüm öyle olunca çok kolay geliyor eğitim dersleri. :)

Biz dört sene kendimizi paralık eğitim derslerini aldık. Siz şimdi bir dönemde çeyreğinin çeyreğini alacaksınız.
Ne zorluğu. Parayı vereni geçiriyorlar işte. Rahat ol.
Böyle sistemin içine limon sıkayım. Töbe töbe.

Haftaya başlıyor benim derslerim,bölümüm ilahiyat..Hocalara bağlı bir durum sanırım..

Bizim üniversitede 10 ay sürecek formasyon,diğerlerinden uzun,diğer üniversiteler temmuz sonu bitirip,ağustos atamasına yetiştiriyor,bizim ise ancak şubata...

Öyle ya arkadas demis ya parali bir egitim diye. Egitim sistemimizin Saçmalığı aynen..
parayla 8 ayda sertifika sahibi oluyorsunuz. mesela benim bölümümün alternatifi yok. Sadece biz formasyon alirsak öğretmenlik yapabiliyoruz. Eğer vermezlerse bölümün öğretmeni de yok. Sacma sapan işler..
parayi ver atanma hakkini versinler kisaca

sizin bölüm neydi?Her formasyon alan da öğretmen olamıyorki..

Formasyon alanlar ya da hala almakta olanlar biraz bilgi verebilir mi,dersler zor mu,nasıl?Sınavlar falan nasıl,zor mudur?
Bitirmek üzereyim tatlım şuan da da bir lisede stajımı yapıyorum. Zor değil, ama yorucu. Sabah 8 den akşam 7 ye kadar ders sürüyor. Sıkıştırılmış bir eğitim neticede çok bir verim bekleme herşey senin çabana kalmış. Mezun musun bilmiyorum ama lisans öğrencisiysen daha da zor oluyor. Haftada 5 gün sabahtan akşama kadar kendi okulum, pazar formasyonum ve çarşamba günü stajım var. 6 saat stajdan çıkıp koşarak okula gidip 6 saat da kendi lisans derslerimi dinliyorum. Bitkin bir vaziyetteyim. Mezunsan o kadar zorlanmazsın. Sınavları da normal sınav işte fazla zorlamıyor hocalar. Ayrıca zorluğunu kolaylığını bırak da almaya bak..

lisans-mezunum..Arkadaşlar hep okulun yanında çok kolay diyorlar,bakalım,az kaldı-4 gün sonra göreceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…