Fon perde önerisi (Acil)!

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.445
3.684
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var 1 haftadır perdeci perdeci geziyorum salonuma fon perde almak için, nereye baktıysam renkler ve kumaşlar çok sınırlıydı bir de anlamayan tezgahtarlar cabası...

Parlak olmayan kumaş arıyorum diyorum parlak daha güzel diyor, klasik tarzdaki motifli perdelerden vermek istiyor siz bunlardan istemiyorsunuz ama moda bunlar diyor.

Ya da başka biri tuttuğu kumaş parlak olmamasına rağmen, bu da parlak mı diye bana soruyor.

Neyse geleyim direkt soruma;

Mavi ve pembeyle kombine edilmiş koltuklara (mavi olan pembe çiçek desenli) ne renk fon almalıyım? Duvarlarım kum beji, tüllerim örme A.krem rengi.

Kum bejine en güzel mavi yakışır bence ,patlatır yani.Koltuktaki mavi tonundan yapabilirsin.Eğer koltukların çiçekliyse fonlarını düz yap canım.Çünkü country modası bir akım ülkemizde ve geçmek üzere.Sen seviyosun biliyorum ama düz olursa ilerleyen yıllarda dekorasyo değiştireceginde onlarıda değerlendirirsin.

Teşekkür ederim yok yatak odası fonlarım çiçekli, ayrıca koltuklarda çiçekli kullandığım için perdeyi düz tutmak zorundayım zaten, yalnız ben ne renk olacağına, tonuna karar veremiyorum bi türlü? Mavi yaparsam maviyi çok mu patlatmış olacağım? Mesela pembe tonu şuan iyi, ama pembe yaparsam pembe patlayıp abartı olacak yani hangisini seçersem seçeyim perdeye de aynı renk eklenince çok fazla gelecekmiş gibi hissediyorum?

Bu renklerle başka ne renk kullanabilirim ki acaba?

Pekii senin tülün modeli nasıl ve rengi? Ben kruvaze kırık beyaz yaptırip fon kullanmamayı düşünüyorum.English home daki örme tüllerın kaltesi kötü mesela sarkıyor yıkanınca .herkes albenisine kapılıyor.Canım sen eğer düz kırık beyaz krem ekru tonlarda bir tül yapiyosan fonsuz da kullanabilirsin.Heryer pembe mavi olunca da ana sınıfı gibi oluyor.keşke foto eklresen daha iyi anlaşabilirdik

Englısh home' dan aldım a.krem örme, gül desenli.
Resmi yok ki, evimizi henüz yerleştiremedik.
Kuruvaze hiç düşünmedim, pek hoşuma gitmiyorlar
Ama araştırmıştım, hatta 3 sene yıkayıp yıkayıp kullanan, bir daha alsa yine englısh home tercih edecekler olanlar da vardı. Bir de ben kiracıyım bide ve evimizin tavanları biraz alçak 2,50 falan geliyor, yeni binalar 2,60- 2,70 civarıymış zaten ne olursa olsun başka bir eve uymayacaklar zaten..

Bende onu istemiyorum ana sınıfı gibi pembe mavi olmasın, aslında duvarlarım daha koyu olsa bej rengi düşünebilirdim ama değiller maalesef, mesel kumaşın zemini mavi, çiçekleri pembe gül bir de güllerin açık yeşil yaprakları var çok tatlı bir renk, bir kartela vardı grimsi bir yeşil, çok açık, sırf-mavi ve pembe olmasın diye o tarz bir renkle 2 rengi de dengeleyebilirim aslında..

Son düzenleme:
o zaman fümeye kaçan duman grisi gibi bir renk olabilir tatlım.English home meselesi benim deneyimim değil canım sadece duyum.Madem kiracı olacaksın hiç önemli değil kalitelisini kendi evine yaparsın inşallah.Bakarsın iyi de çıkar belli olmuyoki bu işler şans işi . bunun gibi bir renk olabilir

Evet aynen öyle canım, Allaha şükür beğendiğim tarzı Englısh Home' da uyguna yaptırma şansım vardı. Taç mıydı? Brillant mıydı tam hatırlamıyorum aynı ölçülerde tül perde sordum beğendiğim bi üründe değildi sadece fiyat almak için 250 lira dediler sadece bir cama, onu düşününce englısh home çok çok iyiye geldi benim için..

Koltuk kumaşlarım bunlar bu arada

Ne yaptın bir karar verdinmi canım bitince herşey foto koy da bakalım kolay gelsin

Biraz araştırdım, mavi ve yeşil kombinide çok güzel oluyor, öneriliyor o sebeple grimsi su yeşili düşünüyorum ben ama? Zaten koltuklarda mavi ve pembeyi kullanıyorum ikisinden birini perdede de kullanmam demek boğucu, sıkıcı bir dekorasyon gibi geliyor bana ama tabii yine de bilemiyorum?

İlk aklına gelen doğrudur mantığıyla bence de griye yakın tonlar hoş olur diye düşunüyorum.Çok irdeleme yoksa yanlış karar veriyor insan.kolay gelsin

İlk aklına gelen doğrudur mantığıyla bence de griye yakın tonlar hoş olur diye düşunüyorum.Çok irdeleme yoksa yanlış karar veriyor insan.kolay gelsin

Aynen öyle, sizden başka konuyla ilgilenen de yok, kimse bişey bilmiyor demek ki.
Evet, maviden çıktım pudraya geldim, grimsi yeşildeyim şuan :)
Krem, vizon gibi bir renkte olabilir ama tülümü çok soluk bırakır bu sefer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…