• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Folikul rezerv azligi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tomarious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2019
184
144
33
33
Hanimlar merhabalar. Yaklasik 1.5 seneden beri cocuk dusunuyoruz 3 senelik evliyim. Gebe kalamadim. Burada ozel bir hastaneye gittik once ordaki doktor adetim olmadigi bir zamanda muayene etmisti hersey normal bir de adet zamani gel hormonlarina bakalim demisti. Icim rahat etmedi adet zamani bir baska doktora gittim icinde kist var dedi hormon testi istedi. Fsh degeri 13 kusur cikti bu yuksek tup bebek dedi direk moralim bozuldu. O ay tadindan oturu icemedigim fsh dusurucu bi karisim var adacayi aslan pencesi hayit otu onu 3 veya 4 kere icebildim ertesi ay (tahlillerde fshin 11 kusure dustugunu gordum. )baska doktora gittim doktor bana her iki yumurtaligimda da 1er folikul oldugunu ve normal yolla gebe kalamayacagimi direk tup bebek yapmamiz gerektigini soyledi moralim cok bozuldu. Kurban bayrami ayinda incir kurunu denedim normalde adet zamani sadece kasik agrisi belirtim olurken mide bulantim goguslerde hassasiyet ve kasiklarim sancilaninca yine de umutlanmistim ama malesef olmamis. Simdi ovulasyon testi yapiyorum pik zamanini bekliyorum belkide biz zamani kaciriyoruzdur cunku fazla birliktelik yasayamiyoruz da.folikul rezervi azligi olan var mi aranizda? Ve bunun sonucunda hamile kalan? Neler yaptınız?

Benim de fsh im yuksek ama doktor bana direkt tüp bebek demedi. amh mı ne varmış bir de ona bakacakmış önümüzdeki adet zamanı. moralimizi bozmayalım.. her şey Allahtan... bana koyan 1 yıl öncesinden gittim doktora dedim ki önümüzdeki sene hamile kalmayı düşünüyorum bana test yapın, her testi yaptı saglık sıgortası yuzde 80 karsılıoken ben 1000 kusur tl verdim. bu sene aynı hastanede baska doktora gıttım fsh yuksek. gecmıs sonuclarıma bakyıorum fsh yok içinde. g.zekalı kadın. bana zaman kaybettirdi...:S:S:S::S

Benim de fsh im yuksek ama doktor bana direkt tüp bebek demedi. amh mı ne varmış bir de ona bakacakmış önümüzdeki adet zamanı. moralimizi bozmayalım.. her şey Allahtan... bana koyan 1 yıl öncesinden gittim doktora dedim ki önümüzdeki sene hamile kalmayı düşünüyorum bana test yapın, her testi yaptı saglık sıgortası yuzde 80 karsılıoken ben 1000 kusur tl verdim. bu sene aynı hastanede baska doktora gıttım fsh yuksek. gecmıs sonuclarıma bakyıorum fsh yok içinde. g.zekalı kadın. bana zaman kaybettirdi...:S:S:S::S
Bana da amh dendi iste onun icin kosturuyorum simdide cunku bulundugum yerde amh testi yapacak 1 ozel hastane var o da 500 tl para istiyor devlet hastanelerinde veya arastirma hastanelerinde ne kadar bilemiyorum simdiden butceyi zorluyor Rabbim yardimcimiz olsun.. sana da gecmis olsun kaybedilen zamanlar geri gelmiyor iste ama her ser de bir hayir vardir diyorum artik ben. Rabbim kucagimizi bos birakmasin 😔

Bana da amh dendi iste onun icin kosturuyorum simdide cunku bulundugum yerde amh testi yapacak 1 ozel hastane var o da 500 tl para istiyor devlet hastanelerinde veya arastirma hastanelerinde ne kadar bilemiyorum simdiden butceyi zorluyor Rabbim yardimcimiz olsun.. sana da gecmis olsun kaybedilen zamanlar geri gelmiyor iste ama her ser de bir hayir vardir diyorum artik ben. Rabbim kucagimizi bos birakmasin 😔
Canım devlet hastanelerinde amg tesi ücretsiz ben iki kere yaptırdım hem günü farketmiyor devletten randevu alıp gidebilirdi

fsh, lh, gibi testler adetin 2 ve 3. günü gidilir, amh için herhangi bir gün yaptırılabilir aç ve tok farketmez

Back