Gebeliğe Hazırlık folikasit kullanan kizceler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Duygu97

🌼🌼
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
1.093
3.363
133
merhaba kizlar doktor bana 3 ay once folikasit verdi 8 tane kaldi folikasit kullanipta hamile kalan var mi ??

Folikasit hamile kalmak için değil eğer kullanırken hamile kalırsanız bebekte oluşabilecek anomalilere karşı önlem.
Hamilelikte bir etkisi yok

Bana cok istah acti biraktm bana da demisti folik asit al diye 10 kg kdr aldm ilaclarda bindi ustune biraktm smdi verdm 4 kg kdr asiri istah aciyor

Bana cok istah acti biraktm bana da demisti folik asit al diye 10 kg kdr aldm ilaclarda bindi ustune biraktm smdi verdm 4 kg kdr asiri istah aciyor
bana hic kilo falan yapmadi valla sadece vitamin oldugu icin kaşlarim falan eskisinden daha sık cikiyorr

Yumurtalarin saglikli gelisiminde de etkisi olduugu soyleniyor ve yaziyor.

Çok bariz bir etki değil yani beslenme tarzı gibi yada spor yapmak gibi aktiviteler de nasil daha sağlıklı yumurtalar geliştiriyorsa folik asitte o şekilde ama kullanan ile kullanmayan arasında ki fark bebekte oluşabilecek fiziksel rahatsızlıkları büyük oranda engeller ama hamile kalmak için folik asit yazıldığını daha önce görmedim.

Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Folik asit, progesteron seviyesini düzenliyor ve düzensiz yumurtlamanın önüne geçiyor. Bu açıdan doğurganlığı arttırmada da söz sahibi.

Hamile kalmaya yardımcı olur

Yapılan araştırmalar her gün folik asit vitamin hapı kullanan kadınların gebelik şansının arttığını göstermiştir. Folik asit ihtiyacınızı vitamin hapları yerine folik asit içeren gıdaları tüketerek de karşılayabilirsiniz. Ulusal Kadın Sağlığı Bilgi Merkezi, folik asit alımında günde 1,000 mcg'ı aşmamak gerektiğini bildiriyor. Folik asit eksikliğiniz olup olmadığını tespit etmek için Dahiliye doktoruna gidip vitamin testi yaptırabilirsiniz.

Hamile kalmayi zorlastiran durumlar Folik asit yetersizliği: Hamile kalmaya çalışırken ihtiyacınız olan tek bir vitamin varsa o da folik asittir. Vücudunuz bu yaşamsal B kompleks vitaminini, kırmızı kan hücreleri yapımında kullanır. Bazı uzmanlar günde 400 mikrogram folik asit öneriyor. Bunu besin takviyesi olarak almak için doktorunuza mutlaka danışın. Dilerseniz ayçekirdeği, ıspanak, yumurta ile makarna, mısır gevreği gibi tahıllarla folik asit eksikliğini gidermeye çalışabilirsiniz.

Hepsi farkli kaynaklardan alinmistir. Esas verilis sebebi bebegin ilk 3 ayda ki folik asit ihtiyaci icin olsada kanitlanmis cokca makale bulunmaktadir.

Hamile kalmayı planlayan kadınlara genellikle erkenden folik asit takviyesi almaya başlamaları önerilir. Öncesinde alınmadıysa da hemen hemen tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, hamile olduğunu öğrenen kadınlara folik asit almalarını önerirler. Peki folik asit neden hamilelikte özellikle önemli?

Hamilelikten önce ve hamilelik boyunca alınan folik asit takviyesinin, bebeğin omurgasında ve beyninde oluşabilecek hasarlara karşı koruyucu olduğu biliniyor. Özellikle hamileliğin ilk haftalarında folik aside duyulan ihtiyaç artar, çünkü bebeğin beyin ve spinal kord gelişimi 3. ve 4. haftalarda olur. Bu erken dönemde folik aside ihtiyaç duyulmasından dolayı hamile kalmadan önce annenin vücudundaki folik asit eksikliğini gidermiş olmasının daha avantajlı olduğu düşünülür.

Folik asit kullanmak, sinir yolu kusurları olarak bilinen beyin ve omurilik merkezli doğum kusurlarını önler. Açık omurga (spina bifida), en yaygın sinir yolu kusurlarındandır. Bu kusurlar, beyin hasarına ya da beyin gelişiminin yarım kalmasına sebep olarak en ciddi vakalarda sakatlıklara neden olabilir. Bu sorunların çoğu (yaklaşık %70’i), folik asit tüketimi ile önlenebilir.

Kaynaklar:
“Hayat Kurtaran Vitaminler ve Minaraller” Prof. Dr. Metin Özata
American Diabetes Association

Kısacası yumurta kusurlarını düzeltmek için değil vücutta ki vitaminlerin tam olması için önerilir. Elbette ki vücutta ki vitaminlerin tam olması hamile kalmayı kolaylaştırır ama yumurta zayıflığına yardımcı olmaz ve doktorlar folik asit yazayım yumurtlaman düzelsin diye bir bilgi verdiklerini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…