bana hic kilo falan yapmadi valla sadece vitamin oldugu icin kaşlarim falan eskisinden daha sık cikiyorrBana cok istah acti biraktm bana da demisti folik asit al diye 10 kg kdr aldm ilaclarda bindi ustune biraktm smdi verdm 4 kg kdr asiri istah aciyor
biran once hamile kalsakta bitse kafamizdaki soru isaretleriBenim de iştahı kapadı galiba yiyip içemiyorum etkileri kişiden kişiye değişiyor sanirim
Bencede ya 5 aydır bekliyorum şimdiden o kadar yoruldum ki uzun zamandır bekleyenlere allah sabır versinbiran once hamile kalsakta bitse kafamizdaki soru isaretleri
gorumcem tam 10 yil bekledi ama suan 5 aylik hamis meyan koku icmis.Bencede ya 5 aydır bekliyorum şimdiden o kadar yoruldum ki uzun zamandır bekleyenlere allah sabır versin
Sabrın mükafatı rabbim isteyen herkese nasip etsingorumcem tam 10 yil bekledi ama suan 5 aylik hamis meyan koku icmis.
amin canim insAllahSabrın mükafatı rabbim isteyen herkese nasip etsin
Folikasit hamile kalmak için değil eğer kullanırken hamile kalırsanız bebekte oluşabilecek anomalilere karşı önlem.
Hamilelikte bir etkisi yok
Yumurtalarin saglikli gelisiminde de etkisi olduugu soyleniyor ve yaziyor.
Çok bariz bir etki değil yani beslenme tarzı gibi yada spor yapmak gibi aktiviteler de nasil daha sağlıklı yumurtalar geliştiriyorsa folik asitte o şekilde ama kullanan ile kullanmayan arasında ki fark bebekte oluşabilecek fiziksel rahatsızlıkları büyük oranda engeller ama hamile kalmak için folik asit yazıldığını daha önce görmedim.
Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?
Folik asit, progesteron seviyesini düzenliyor ve düzensiz yumurtlamanın önüne geçiyor. Bu açıdan doğurganlığı arttırmada da söz sahibi.
Yapılan araştırmalar her gün folik asit vitamin hapı kullanan kadınların gebelik şansının arttığını göstermiştir. Folik asit ihtiyacınızı vitamin hapları yerine folik asit içeren gıdaları tüketerek de karşılayabilirsiniz. Ulusal Kadın Sağlığı Bilgi Merkezi, folik asit alımında günde 1,000 mcg'ı aşmamak gerektiğini bildiriyor. Folik asit eksikliğiniz olup olmadığını tespit etmek için Dahiliye doktoruna gidip vitamin testi yaptırabilirsiniz.
Hamile kalmayi zorlastiran durumlar Folik asit yetersizliği: Hamile kalmaya çalışırken ihtiyacınız olan tek bir vitamin varsa o da folik asittir. Vücudunuz bu yaşamsal B kompleks vitaminini, kırmızı kan hücreleri yapımında kullanır. Bazı uzmanlar günde 400 mikrogram folik asit öneriyor. Bunu besin takviyesi olarak almak için doktorunuza mutlaka danışın. Dilerseniz ayçekirdeği, ıspanak, yumurta ile makarna, mısır gevreği gibi tahıllarla folik asit eksikliğini gidermeye çalışabilirsiniz.
Hepsi farkli kaynaklardan alinmistir. Esas verilis sebebi bebegin ilk 3 ayda ki folik asit ihtiyaci icin olsada kanitlanmis cokca makale bulunmaktadir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?