Folikasit kulkanmalımıyım

Sumoss1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
19
8
1
30
6haftalık gebeyim doktorum folikasit verdi folidoce ilacın adı ama folikasidin aslında faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu okudum ve duydum sizce ne yapmalıyım

Vitamin yani ne zararı olacak
Hamile olup içmeyen çok nadirdir

Ben kullanıyorum.
Folik asidin kendisi değil, fazlası zararlı diyorlar.
Bence değerlerine baktır ne durumdaymış. Ama çoğu kişinin değerleri istenilenden az oluyor.

sadece ilk gebeliğimde kullandım, ikinci ve şu anki 3. de hiç kullanmadım,bende mide bulantısı yapıyordu, folik asit bulunan o kadar güzel gıdalar var ki onları yeteri kadar tüketiyorum zaten, sağlıklı beslendiğimi düşündüğüm için kullanmadım,kan değerlerimde hiçbir eksiklik oluşmadı gebeliklerimde

6haftalık gebeyim doktorum folikasit verdi folidoce ilacın adı ama folikasidin aslında faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu okudum ve duydum sizce ne yapmalıyım
Ben 5 ay önce başlamıştım ve 3 ay boyunca kullandım sonra televizyonda haberlere cıktı folik asit otizm hastalığına yol açıyormuş. Içmeye bıraktım. Ama bebek olunca mutlaka icecem çünkü bebeğin omiriliginde büyük rol oynuyor ve ALLAH koruusun bebeğin özürlü doğmasını engelliyor sen iç folik asiti ilk 3 ay sonra birak zaten

bebeğin beyin gelişimi buna bağlı.içmezseniz ve bebek hasta doğarsa ne yapacaksınız? ne zararı oalbilir vücudunuzdaki vitamini takviye etmenin? otizm yapması için çok yüksek miktarlar olmalı bence.

Aynı kaygıyı yaşadım. Üstelik doktor bana 5 mg olanı vermişti. Ona söylemeden gidip 400 mikrogram olandan aldım ve onu kullandım. Şimdi de kullandığım multivitamin içinde yine aynı miktarda var. 5mg olanı kullanma. Hiç kullanmamak büyük risk. Omurgasinda açıklık olabilir Allah korusun.

Aynı kaygıyı yaşadım. Üstelik doktor bana 5 mg olanı vermişti. Ona söylemeden gidip 400 mikrogram olandan aldım ve onu kullandım. Şimdi de kullandığım multivitamin içinde yine aynı miktarda var. 5mg olanı kullanma. Hiç kullanmamak büyük risk. Omurgasinda açıklık olabilir Allah korusun.

merhaba tekrar, doktor da bana yazmıştı gebelik düşündüğümüz için. ama yazdığı reçeteyi kaybettim ben.
eczaneye gidip tavsiye istesem verirler mi acaba? yoksa doktora mı danışmalıyım muhakkak. sizin kullandığınız hangisi?

merhaba tekrar, doktor da bana yazmıştı gebelik düşündüğümüz için. ama yazdığı reçeteyi kaybettim ben.
eczaneye gidip tavsiye istesem verirler mi acaba? yoksa doktora mı danışmalıyım muhakkak. sizin kullandığınız hangisi?
E nabız da reçeteler gözüküyor diye biliyorum

Yok direkt eczaneden alırsınız. Benimki Folio. B12 falan da vardı içinde. Öncesinde başladım ben de sizin gibi. Bayağı da gidiyor, yanlış hatırlamıyorsam içinde 60 adet vardı.

Doktor dediyse kullanmalısın ya da doktora güvenmiyorsan başka doktora gitmelisin. O bebeğin 12.haftaya kadar senin vücuduna girecek olan folik asite ihtiyacı var organ gelişimi için, mahrum bırakmak kendi vicdanınıza kalmış.

Bırakın hamileliği, öncesinde başlanması gerekiyor bu 1.
Hangi besin kendi özünde yetişiyor da içinde yeterli miktarda folikasit olabileceğine ve hem size hem bebeğe yeteceğine inanıyorsunuz bu 2.
Nöral tüp defekti, omurgada açıklık yaşanırsa zararlıymış diye almadım ben mi diceksiniz? Bu da 3.
Yapmayın şöyle işler, gözünüzü seveyim ya..

faydası zararından cok bebekte olusabilecek Bi çok hasarı bu ilaç önlüyor. Ve hamilelikte en en önemli seyler den lütfen kullan canım. Önemli olmasa doktor hamilelikten3 ay önce kullanmaya baslamayı önermezz

Tabikide kullan canim bu yuzden ozurlu oldu bebegim yasamaz dediler kurtaj oldum malesef folic asit cok onemli zarari yok faydasi var gebelikden once kullanmaliymusiz sakin icmemezlik yaoma

Zarari olsa niye versinler? Kar zarar oranina bakmak lazim bütün ilaclarin zarari var fakat faydasi zararindan coksa isler degisir. Bebek dusundugum icin doktorum folio asit ve bi kaç vitamin verdi. Ben kullaniyorum etrafimdaki insanlarda gebeliklerinde kullandı. Bebegin zekası icin oldukca faydalı oldugunu okumuştum. Gerekli dozu beslenme ile almamiz mumkun olmadigi icin takviye ediliyor. Bu surecte guveneceginiz bir doktor bulun doktorlarida sorgularsak isimiz zor vallahi. Gerci sizde haklisiniz her konuda karşıt bir grup var seker yüklemede oldugu gbi aşı yaptirmada oldugu gbi. 🌹🌹

Merhaba. Folik asitin fazlasinin otizm yaptigiyla ilgili calismalar var ama bunlar yuksek miktardaki folik asit seviyeleri. Gunluk 400 mcg folik asit kullanmazsaniz bebeginizde spina bfida gibi cesitli omurga hasarlarina sebep olabilir cunku anne karninda bebegin omurgasi ilk ayda gelismeye baslar.

Ben hicbir ilaç kullanmadım folik asit de vermediler zaten bana vitamin verdiler devlet karşılamıyordu 12 vitamin olan bir ilacı balık yağı içerdiğinden miğde bulantısı yaşıyordum onu da kullanma dediler hamilelik boyunca ilaç yerine et tavuk balık türü şeyler tüketmeye özen gosteriyorum ne kadar sevmesem de. Icmek istemezsen eğer balık et sebze türü şeyleri tüket derim.

Back
X