Folik asitle ilgili yardım

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb ben gebelikten önce ara ara kullanıyordum 1 gün hapı içerdim 5 gün içmezdm yani çok düzensizdi. Adetimden 6 gün önce hamileliğimi öğrendim ve öğrendiğimden beri kullanıyorum ama maalesef folik plus'ı folbiol gibi sanıp günde sadece 1 tane kullandım.Geçen gün doktoruma söyledim folik plus kullancaksan günde 3tane kullancaksın dedi. Ve yaklaşık 9gündür doğru şekilde kullanıyorum. Acaba çok mu geç kaldım 6haftalık hamileyim. eksikliğinde neler oluyor okuyoruz.Off

gayet normal canım ya,endişelenme.Çoğumuz zaten gebeliği öğrendiğimizde 5-6 haftalık olmuş oluyor ve o zaman başlıyoruz.Şimdiden sonra kullandığın bile yeterli olur Allahın izniyle.

Hayır canım, geç kalmış sayılmazsın. Ben 5 haftalık hamileydim folik asit kullanmaya başladığımda. Öncesinde içmemiştim.
Önemli olan bundan sonrası. Düzenli kullan yeterli.

endişelenme , geç kalınmış değil.. bundan sonra düzenli devam edersin..zaten folik bitince, vitamin verecektir..onun içinde de folik var..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsinn

Merhaba arkadaslar bu folik asit kullanımı ile ilgili bende de bi problem oldu.İlk olarak hamileliğimi 6 haftalıkken ankarada öğrendim.Doktor folidoce yazdı folik asit doktor bişey demedi kullanımı ile ilgili yada heyecndan ben duymadım. Sonra eczacının yazdığı şekilde günde 1 tane almaya başladım. Diyarbakırda çalıştığımız için ikinci kontrolü 9 haftalıkken diyarbakırda gittik doktora ilacı gösterdim bana 3 defa almamı söledi bende 1 tane aldğımı söledim. Tmm önemli deil nasıl başladıysan öle devam et dedi. Gerçi hoş bi cvp gelmdi bize şimdi ilac biteli bi hafta oluor bu pztsesi kontrolümüz var doktor değistirdik kutuyu götürüp onada soracağız eşimle bakalım. İnşllah bi faydası olmustur ilacın bilmiorum aartık folik asit bir muamma bu arada ilacın prospektüsünde günde 1 tane yazıor

Ben hiç kullanmadım ilk aylarda dr um istemedi.

5.ayda içinde demir de folik asitte içeren bi ilaç verdi.
8.ayıma girdim şu an maaşallahı var bebişimin inşallah hep böyle gider..

herşeyi folik asite bağlamayın,yediğiniz bir çok gıdanın içinde zaten var..

Merhaba,
ilk 1 ay cok düzensiz bi şekilde kullandım, hatta kullanmadımda diyebilirim.
şu an 7. ayımı bitirdim bebegim cok sağlıklı
ben bu tip ilaçlardan cok doğal besinlere önem veriyorum..
meyve, sebze,et,süt ürünleri hepsinden yiyorum ve bebegimin saglıklı oluşunu buna baglıyorum

evet folik asit konusunda doktorlar farklı kullanım öneriyorlar, anlayabilmiş değilim. ben 4 haftalıkken öğrendim hamileliğimi doktor folbiol yazdı her gün kırıp yarısını içmemi söyledi. hapın mg ından çok daha azının yeterli olduğunu söylemişti. benle aynı dönemde hamile kalan arkadaşımın doktoru da aynı ilaçtan günde 1 tane içmesini söylemiş. o zamanlar çok kafaya takmıştım az mı içiyorum yararı az mı oluyodur diye, hatta 10 güne bir kontrole gittiğimde soruyodum yarım mı devam edeyim diye, hep de evet diyodu. şimdi boşuna kuruntu yaptığımı düşünüyorum. doğal yollardan vitaminlerimi almaya gayret ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…