- 25 Temmuz 2009
- 1.252
- 765
-
- Konu Sahibi niyeben...
Kızlar iyi geceler. Bir şey danışmak istiyorum size. Allah izin verirse birkaç ay sonra bebek çalışmalarına başlayacağız. Yakın zamanda kadın dogum uzmanina gitmistim folik aside başla hamile kalmadan demisti.Ben de biraz heyecan yaptim hemen eczaneden folik asit aldım arastirmadan. adı folic-1 .üstünde 400 mcg 3 aylık doz günde 1 tablet yazıyor. Sonradan araştırınca folic plus ın daha iyi oldugunu okudum. Sizce folik plus mu alayım? hamilelik öncesi çok farkeder mi yoksa bunu içeyim mi? Bir de siz kaç ay önce başladınız içmeye? Bu konularda cahilim biraz beni aydınlatırsanız sevinirim :*
ben de ikinci çocuğu düşünmeye başlayınca folik asit kullandım. tabi olmayınca bıraktım çünkü her gün onu içince hamilelik ve bebek düşüncesini kafamdan atamıyordum sonra da düzensiz kullanmaya başladım. hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum folik asit içiyordun dimi dedi. eşim dr.ye içmiyor diye şikayet etmişti :)bende bebek planladığımız için 3 ay öncesinden folidoce kullanmaya başlamıştım.doktorum folidoceyi önermişti.9 aydır hamile kalamadığım için içmeyi bıraktım.çok sinir bozucu bişey.bi süre ara ver tekrar başla dedi doktor bakalım ne olacak.
Doktora gidip daha detaylı bilgi alsan daha iyi olur diye düşünüyorum :)
Canım sorun eşinden mi kaynaklı