Folik asit ?????

niyeben...

Sen bana bakma, ben baktığın yönde olurum...
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
1.252
765
Kızlar iyi geceler. Bir şey danışmak istiyorum size. Allah izin verirse birkaç ay sonra bebek çalışmalarına başlayacağız. Yakın zamanda kadın dogum uzmanina gitmistim folik aside başla hamile kalmadan demisti.Ben de biraz heyecan yaptim hemen eczaneden folik asit aldım arastirmadan. adı folic-1 .üstünde 400 mcg 3 aylık doz günde 1 tablet yazıyor. Sonradan araştırınca folic plus ın daha iyi oldugunu okudum. Sizce folik plus mu alayım? hamilelik öncesi çok farkeder mi yoksa bunu içeyim mi? Bir de siz kaç ay önce başladınız içmeye? Bu konularda cahilim biraz beni aydınlatırsanız sevinirim :*

Kaç adet var içinde bitirn sonra folik plus alın. Zaten hamilelikte de devam edeceksiniz. Ahanda benim gibi bir evhamlı anne geliyor dedim yazıyı okuyunca. Size tavsiyem netten kadir tuğcu yu takip edin. Hatta foruma üye olursanız sorularınıza cevap bile veriyor. Valla kaç hastalık anlattım sayesinde burdaki doktorların verdiği antibiyotik leri çöpe attım sayesinde. Her anne nin be donanım açısından her anne adayının takip etmesi gerek. Folik asitten bile önemli bence yazıları çocuk ve anne sağlığı açısından

Canım ilaçların içeriği aynı arada ki fiyat farkının nedeni diğerinin içinde kalsiyum ve d vitamini katkısı olması.. Başka bir fark yok. yani onu içebilirsin.

bende bebek planladığımız için 3 ay öncesinden folidoce kullanmaya başlamıştım.doktorum folidoceyi önermişti.9 aydır hamile kalamadığım için içmeyi bıraktım.çok sinir bozucu bişey.bi süre ara ver tekrar başla dedi doktor bakalım ne olacak.

Folio forte yada femibion 1 almalısın eczaneden.plus genelde içinde magnezyum veya vitamin içeriyor,eger bunlarda bi ihtiyaç varsa plus al ama magnezyum eksikliği falan yoksa normal folik asit yeterli.hamileyken farklı hamile kalmak isteyince farklı olani kullanmalısın ama

Folic 1 kullanıyorum ilk kullandigimda plus kullanmistim o gunde 3 du bu gunde 1. Farki bu ve plusin icinde ekstra vitamin bulunmasi. Hamile kalinca plus kullancam mesela diger vitaminler icinde daha iyi olabilir.

Kullanabilş"niyeben..., post: 39383884, member: 155413"]Kızlar yok mu cevap verecek? ???[/QUOTE]
Kullana

folidoce de plusla ayni canim icindeki vitaminler v.s. ayni bnde plua iatemistim ama doktor folidoce tamaen ayni plus zor blursun dedi dogru zor her ecxanede yok... ama 5 aydir olmuyor cocuk biraktim hamile kalınca baslicam

arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum bende zamaninda femibion kullandim ama gecenlerde face de bir sayfa paylasmis bu haplarin dis kismi varya hani iste onu domuzla ilgili bir maddeden yapiyorlarmis tam hatirlamiyorum simdi ama ilac firmasinin adini falan bazagi bi detayli yazmislar kullanilan maddeyide.
ve turkiyeden bircok kisi yorum atmis biz bu haplardan hep ictik allah belalarini versin filan diye bayagi pismandilar.
bu haplarin bu koruyucu maddeyle tr de satilmasina sasirdim dogrusu..
neyse ben söylemek istedim sadece...

bana doktorum folic-1 verdi ay öncesinde kullanmaya başlamış oldum hamileliğimin. onunla da devam ettim.
birinden folic plus ı duydum doktora sordum; fark etmez mg farkı var dedi.

ben de ikinci çocuğu düşünmeye başlayınca folik asit kullandım. tabi olmayınca bıraktım çünkü her gün onu içince hamilelik ve bebek düşüncesini kafamdan atamıyordum sonra da düzensiz kullanmaya başladım. hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum folik asit içiyordun dimi dedi. eşim dr.ye içmiyor diye şikayet etmişti :)
inşallah sizin de bebeğiniz en kısa zamanda gelir

Doktora gidip daha detaylı bilgi alsan daha iyi olur diye düşünüyorum :)

tatlım kadın doğuma gittim zaten bana hamilelik düşünmeden üç ay önce folik asit kullan dedi ben de aldım eczaneden ama sonra araştırdığımda forumlarda folik plus daha iyi diye okudum. hani o daha iyiyse onu alıp kullanayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…