folik asit???

Folic Plus mı senin içtiğin?
eğer doktorun ekstra birşey demediyse 3 tanesini aynı anda alabilirsin.(ben Folic Plusı hergün kahvaltıdan sonra 3 tane birden içiyorum)sonuçta günlük alman gereken mg. önemli olan.
Eğer illaki günde 3 kere alacaksın dediyse,öğünlerden sonra alırsın,bu antibiyotik değil ki saat aralığı yok..tok karnına içiyorsun tamam

Kızlar bizde eşimle bir bebek sahibi olmaya karar verdik bu nedenle doktora gidip tüm kontrollerimi,testlerimi,tahlillerimi yaptırdım.
Folic Acid i sorduğumda kullanmaya başlayabilirsin istersen!!! dedi şaşırdım çünkü herkese kullanması önerildiği için çok gerekli olduğunu düşünüyordum.

Neyse sonuçlarım için doktoruma gittiğimde Folic acid i günde 2 adet içmemi söyledi bende 3 tane içilebiliyormuş bu deyip itiraz eder gibi oldum :) bunun üzerine birazcık sohbet ettik kendisiyle doktorumun cevabı Kızım evinde yemek pişiyormu pazara gidecek sebze meyve alacak et/balık yiyecek paran varsa ve yiyorsan bu tip ilaç tarzı şeyleri kullanmana gerek yok...Biz bunu evine bir kuru ekmek giren maddi imkanları sebebiyle beslenmesi kısıtlı insanlara veriyordukki (bir kutu alıyorsun 1 ay kullanıyorsun fiyatıda uygun doktora yazdırılıp sgk sayesindede alınabiliyor)bebeklerinin kemikleri gelişebilsin diye siz şimdi takmışsınız kafanıza bi folic acid birşey sanıyorsunuz dedi.( Sağolsun doktorum yaşlıca,tonton ve çok şekerdir)

Halimize bin kez şükrettim bunları duyduktan sonra ...

Hala folic acid kullanıyorum doktorum sağolsun her görüşmemizde senin annen seni folic acidlemi doğurdu diye sitem etmeye devam ediyor. :)

Doktorunun yaşlı olduğunu tahmin ettim zaten yazmışsın da
Evet annelerimiz bizi folik asitle doğurmadı ama o zamanlar ne mevsimsiz yenebilen sebzeler,meyveler vardı ne de bu kadar sağlıksız beslenme..herşey yapay hormonlu artık.ve bunun için de artık her hamile kalan eskisi gibi doğuracak anlamına gelmiyor..artık hamile kalmak da doğum yapmak da eskisinden zor olmaya başladı.

Kuru bakliyatlarda,yeşil yapraklı sebzelerde,tahıllarda,fındık,ceviz ve portakal gibi besinlerde de folik asit bulunuyor ancak bir insan günde ne kadar tüketebilir ki bunları.
Ve yeşil yapraklı bir sebze tüketilecekse taze ve az pişmiş olması gerekiyor.
Yani diyeceğim o ki;folik asit faydalı bir vitamin ve kullanım süresi de çok uzun olmadığı için ve günlük besinlerde alman gereken miktarı alabilmek zor olacağı için doktorlar özellikle vitamini tablet olarak vermek istiyorlar.

tebrık ederım;umarım bebegını saglıklı sekılde kucagına alırsın.benım bebegım 3 aylık benım de kansızlık problemım vardı doktor kontrolunde demır eksıklıgı ıcın ılac aldım,halen alıyorum.folık asıt onemlı ben hamıle kalmadan once almaya baslamıstım fakat hamıle kaldıktan sonra cok sıddetlı mıde bulantılarım oldu 2 ay hastanede yattım bu bulantılar yuzunden.doktorum hamılelıgın ılk 3 ayında da alınması gerekıyor demıstı ama ben alamadım.bence alabılıyorsan hemen almaya baslayabılırsın.tabıı mutlaka doktoruna da danıs.

canım hayırlı olsun öncelikle bende 24 haftalık hamileyim 5 haftalıkken öğrendim doktorum folik asiti hemen yazdı 3 ayın sonuna kadar günde 1 adet içtim daha öncesi yok yani Allaha şükür bebeğim çok sağlıklı doktor bana kan hapı vermedi klan değerlerim çok yüksekmiş şimdi sadece vitamin kullanıyorum....

arkadaşlar ya ebn bugün doktora gittim ve folit asit içme gerek yok dedi bana e yapayım saglık ocandaki doktor verdi iç dedi kadın dogum içme diyor ne yapayım yardım

folik asit kullanımı hamilelik öncesinden baslar ve belli bir haftaya kadar devam edilir.. haftaya göre kullanmana gerek kalmamıs,normal beslenmen yeterli olabilir

selam ben yeni hamileyim doktor bana folik asit verdi 1 tl olan varya ismi tam aklımda değil belki fiyattan adını bilirsiniz arkadaşlar ben 10 gün kulandım ama bende feci bir şekilde yan etki yaptı kafamı kaldıramadım çok kötü oldum sürekli mide bulantısı sonra doktorum değiştirdi solgar folacın folik asit verdi bu tamamen bitkiselmiş inş bu diğeri gibi yapmaz :)

merhaba arkadaslar ben ılk defa yazıyorum foruma yanlısım olursa kusura bakmayın sımdıden...fikrinize danışmak istediğim bir konu var.
7 aylık evlıyım, eşim kaptan onunla bırlıkte bende sefer cıktım yaklasık 3 aydır gemideyiz ülke ülke dolaşıyoruz ve bi 3 ay kadar daha gemide olacağız yurdumuza döndüğümüz de de hemen hamilelik düşünüyorum Rabbim de nasip ederse.hamile olmadan 3 ay öncesinden folik asit kullanmak lazımmış.bende dönünce hemen düşünmek istediğim için şimdidien folik aside başlamam gerekir diyerek italya dan FOLIDEX 400 microgram adından folik asit aldım. sabahları bır tane kullanmalıymısım tok olarak.yalnız aklıma takılan bende de kansızlık var,demir eksikliği var ve bir doktor kontrulunde olamayacagım ıcın kullanmam da bir zarar olurmu acaba...bu arada her zaman net bulamıyorum lımandan lımana ve suankı duruma gore bır gun daha net kullanabılcegım cevaplarınıza şimdiden teşekkürler...

canım merhaba,bende demir anemisiyim.hiç bir zararı yok folik asitin sana.bilakis yararı var.sen kullanmaya devam et bacım.ayrıca demir anemisi isen yeşil mercimek bol ye.siyah üzümün kurusunu bol bol ye.İnşallah dilediğin zaman hamiş olursun.kendine dikkat et sevgiler.

cok tesekkur ederım cevapladıgın ıcın ... cok ıyı geldı içim ferahladı....

bende 6 haftalık hamileyim doktor banada verdi ama henüz almadım çevremde hiç bir hamile bayan kullanmamış beslenmene dikkat et yeter dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…