folik asit???

carmentta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
425
4
68
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben kansızım. Daha önce kan ilaçları hapları verilmişti ama düzenli kullanmadığım için kansızlığım giderilmedi. forumda bazı arkadaşların hamile kalmadan önce folik asit almaya başladıklarını okudum. Ben hamile olduğumu bugün öğrendim ve öncesinde de bu vitamini kullanmadım. Bu bir sakınca doğurur mu?

canım öncelikle gözün aydın allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına alırsın inş. benimde aşırı dercede kansızlığım var kilo alırım diye ilaçlarımı kullanmadım gebe kalmayı düşünüyorum bende bugün gittim folikasit aldım eczacı kullanmasan da olur bu sadece bebeğin fetus sıvısının daha sağlıklı olmasını sağlar dedi sorun olmaz zaten doktorun sana bunu vermeye başlayacak gebe kalmak için özel birşey yaptın mı bende kaç aydır düşünüyorum sonuç alamıyorum eğer bildiğin bişey varsa özelime yazarsan çok sevinirim.

Merhaba canım, Çok teşekkür ederim darısı senin başına. Ben hamile kalmak için çabalamadım. 2.5 senelik evliyim ve bu süre zarfında sadece doğal yöntemle ile korunduk. Ovulasyon dönemine dikkat etmen gerekirmiş. Bir de malum, ilişki sonrası hemen yataktan kalkmamak ve duş almamak gerekiyormuş.Bu gerçekten önemli bence çünkü spermlerin daha uzun içeride kalmasını sağlıyor. benim bilinçli olarak yaptığım tek şey buydu :) Çok yardımcı olamadım biliyorum. Ama dua edelim hayırlı olan en kısa zamanda Allah bebeğini kucağına almanı nasip etsin. Bana da dua et canım folik asit almadan bir ayım geçti diye biraz üzüldüm
( Kusura bakma özelden yazamadım ben yeni üye olduğum için ancak 100 mesajdan sonra özel mesaj atabiliyormuşum)

Öncelikle gözun aydın canım ALLAH tamamına erdırsın hıc oyle seylere kafanı takma zatn doktra gtmıssındr oda sana gereklı oln folk asıtı vermstır drlr gebelk dusunen bayanlra folık asıt verıolr 2 3 ay onceden ama almamak sorun yapar dıye bısey yok mısal ben hamılelık dusundugm ıcın doktra gıtmstım bana folk asıt yazdı kullanmaya basladım ama o esnada troıd hastası oldugumu ve cok ılerı derecede kansız oldugumuda ogrendım ve durmadn 15 gnde 1 grıp olrdum bagısıklk 0 :)) ) ay kullandım folık asıtı ve o sure zarfında hıc hastalanmadm kanım yerıne gelsın troıdım normal sevıyeye ınsın dıye dıyeeee korunmaya devam ettım ama folk asıtı hıc bırkmadım kan ılaclrıyla ıctım:) 9 ayın sonunda ılk denemede ALLAH nasıp ettı sımdı ALLAH bagıslarsa 8 aylk hamıleyım:) Guzel donemlerr hıc canını cıkma doktorun tavsıyelerıne uy gerısı ALLAH a kalmıss:))

Çok teşekkür ederim. İnşaallah diyelim. maalesef doktor randevumu perşembeye verdikleri için doktorla görüşemedim o yüzden tedirgindim. Ama sağolun sizlerin yazdıklarınız sayesinde içim rahatladı. Allah tamamına erdirsin hamileliğini, sağlıkla kucağına al bebeğini. çok rahat bir doğum olsun inşaallah. Bu arada kız mı oğlan mı?

Hiç endişelenme arkadaşım,zaten doktora gidince de o da farklı birşey söylemeyecektir.
Zaten hamile olduğunu yeni öğrendiğine göre 5 haftalık falan hamile olmalısın,hiç kullanmamış olsan da çocuğun sağlıksız doğacak diye birşey yok önlem ve destek için kullanılıyor bu vitamin.
Ayrıca folik asitin faydaları hamile kadınlarla sınırlı değil,rahim ağzı kanseri,kalın bağırsak kanseri gibi daha bir çok kanseri önleyici olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Daha önce folik asit almamış olman seni endişelendirmesin,şimdi kullanırsın hem senin için de faydası var
Ayrıca içini rahatlatayım eskiden folik asit mi varmış,ultrason mu varmış,3lü test mi varmış

Canım çok saol yazdıkların için. Ben de aynı şeyleri söylüyorum kendime :"Ayrıca içini rahatlatayım eskiden folik asit mi varmış,ultrason mu varmış,3lü test mi varmış". Böyle düşününce rahatlıyor içim. Ama maşallah burdaki anneler ve anne adayları çok bilgililer. Kızdım kendime açıkçası :)

Yok yok kızma,insan yaşayınca öğreniyordur mutlaka ''algıda seçicilik'' şimdi senin yaşadığın,ilgi alanın dağaldı,tek odak noktan bu oldu ve herkesin bilip de benim bilmediğim ne çok şey varmış diyor olabilirsin ama yalnız değilsin merak etme
Folik asit almayı bundan sonra almayı ihmal etmezsin olur biter,zamanı gelince de 3lü testini ihmal etme ama mutlaka,ona daha çok var ama aklında bulunsun..
Sevgiler..

Teşekkür ederim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun kolayca alalım bebeklerımızı kucaklarımıza:) Bız erkek beklıoruz mınık bır oglm olcak ALLAH ın ıznıyle onu tam bır centılmen gıbı yetıstırcz ona papyon takıcam baynların ellerınden opucek pıyano caldırcam:))))) Ben boyle dıyınce babası hee sen cocugu kısaca top yapıcam dıosun dıo:)))) Cınsıyetını ogrenme donemı cok heycanlı bıde duyduguna kanaaat getrme donemıde cok guzl bır yolculuk hıc olumsuz bıseye kafanı takma dusunmeee cunku her kafadn bır ses cıkıo ve sen cok tecrubesız oldugn ıcın acabamı dıyee kendını yıosun doktrn ne dıosa ona uy gerısını hıc dınleme duymaa saglklı dıosaa saglıklıdır kılosu azmı boyu kısamı bılmem nee hıc takmaa benden tavsıyee:))

İlahi çok güldüm eşinin yorumuna. Piyano çalan centilmen bir erkek;süper süper. Çok bulunmuyor böyleleri; şimdiden talipleri çıkar :) Allah o günleri de göstersin inşaallah. Amin canım çok saol; tavsiyelerini de bi köşeye yazdım

Vallahi öğrendiğimden beri tek ilgi odağım bu site oldu. Günde kaç saatimi harcıyorumdur kimbilir :) Bugün doktorumla görüştüm hemen verdi tabii folik asiti. Artık inşaallah hiç ihmal etmem. Bahsettiğin testi de yine burada okudum; zamanı gelince yaptrırım inşaallah :) Çok teşekkür ederim ilgin için

yeni katıldım hoş geldim hoşbulduk 5 haftalık hamileyim keseyi gördük ultrsyondan ama bebeği doktor 1 hafta sonra gel dedi acaba bebek ozaman gözükecekmi folik asiti sordum 1 hafta sonra vercem dedi kesedeki bebek ne zaman gözükecek bilgi veririseniz

Hayırlı olsun 6 .-7. haftalarda bebeğin kalp atışları için drunuza gideceksiniz:))

biz de bebek düşüyoruz kısmet olursa. ben de çok kansızım hem kan ilacı verdi doktor hem de folik asit verdi Sabahları içiyorum yediklerime çok dikkat etmem lazım çünkü kilo alıyorum galiba. İstah acıyormus diye duydum folik asıt ve artı kan ilacı da kilo aldırıyor. gebelik öncesi fazla kılolardan kurtulmam lazım evlendikten sonra 10 kilo aldım saglıklı ve rahat bir hamılelık istıyorum ve kalp kapakçıgımda da sorun oldugu için kilo vermem lazım biraz. ancak istahıma cok dikkat etmem lazım...ayrıca benim kan ilacım sabahları ac karına alınan hanı su küçük cam şişelerde olan (sıvı). içtikten 1saat sonra falan kahvaltı yapmam gerek cunku midem agrıyor. özellikle süt içersem cok kötü oluyor. zaten reçetesinde yazıyorrr..

Hoşgeldin arkadaşım,

Kese 5 haftalık ve üstü iken görülüyormuş zaten. Daha önce olanlarda var ama normal olan 5 hafta ve üstü. Kalp atışı ise 7 hafta ve üstü. Folik asit hamile kalmak isteyen bayanlara bile veriliyor. Acaba sana niye vermemiş doktorun??

Merhaba arkadaşım, İnşaallah en hayırlı zamanda bebeğini kucağına alırsın. Kan ilacı zaten iştah açıyor. Ben evlenmeden önce dr. bu kan tüplerinden vermişti ve ben kilo alma korkusu ile içmemiştim. Ama şimdi verilirse bebek için içmek zorundayım. Yediklerine dikkat et; kahvaltıyı bir saat geç de olsa ihmal etme ama. Bana bugün dr. öngörülen kilonun 14 kilo olduğunu ama hedeflenilen 10-12 olduğunu söyledi. inşaallah 10 kilo ile sınırlı kalınabilir. ama bunun için düzenli beslenme şart. Lifli yiyecekler önerdi mesela dr. "canın tatlı çekince kuru kayısı ye" gibi

İnşallah sen de sağlıkla alırsın bebişini... Kahvaltıyı ihmal etmem söz konusu bile değil yememe içmeme düşkünümdür... artık sabah evdeyden kan ilacımı içiyorum aç karına. daha sonra okula gidiyorum öğrencilerimle kahvaltı yapıyorum okulda. gidene kadar bir saat geçiyor ve iyi oluyor. yani kan ilacının üstüne hemen içmiyorum. iki üç gündür böyle yapıyorum artık. Bir sey sorucam. bir arkadasım bugun bahsttı. eger bebek düşünüyosan üç ay boyunca vucut ısını takip et dedi. yumurtlama dönemindeki vücut ısısı da çok önemliymiş. kendisi buna cok dikkat etmiş. 42 yasında ikinci kez anne olmus. benim yasım 29.o rıske atmak istememiş. benim için de zamanlamanın çok iyi olması lazım. eylül ekim gibi kalmam lazım. bakalım kısmet tabi bu işler tabi..

Amin canım inşaalah. Vücut ısını takip etmen hamile kalman için önemli. Yumurtlama döneminde vücut ısın yükseliyor. Hamile kalabilmen için o ısı yükselmeden önce ilişkiye girilmesi gerekiyor. Ben bunları okuduklarım doğrultusunda yazıyorum canım. İyice bir araştır yine de. Allah inşaallah en hayırlı olan zamanda bebek verir.

arkadaşlar bilginiz varsa birşey danışmak istiyorum.
folik asiti günde 3 kez kullanmamı söyledi doktorum. bunu her gün aynı saatlerde mi almam gerekir, günün herhangi bi saatinde alsam da olur mu?
ben her gün farklı saatlerde kullanıorum, unutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…