• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Folik asit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gareysar

Hayırlısı
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2020
1.485
En iyi cevaplar
1
1.624
83
Hamile kalmak istiyorum. Hamilelikten 3 ay önce folik asite başlanmalı diye biliyorum şu an doktorun verdiği regenesis hapını kullanıyorum. İlacın markası önemli mi bi farklılık olur mu başka markada folik asit alsam? Siz hangi folik asit hapı kullanıyorsunuz? :KK54:

Çok farketmiyor. Folattro kullandım çok uzun süre ekstra d ve b12 filan vardı içinde. Gebelik oluşmayınca bıktım bıraktım. 😑

Canim benim ben regenemax kullanmistim 3aylik tedavi sürecinde ilk 2ay klomen 3.ay serophene ve regenemax kullandım hamile kalmistim tabi düşükle sonuclandi

Bende folifor kullanıyorum canım.Doktorum bana regenesis i önermemişti içerisinde çok fazla vitamin var diye. Sadece folik asit, ek olarak en fazla d3 veya b12 vitaminler olmalı demişti.

Bende bi dönem folidoce kullanmıştım 1 ay kullanıp bıraktım öyle sürekli kullanmıyorum
Zaten yediğimiz gıdalarda da oluyor
3 ay şart değil bence...
Folidoce iyidir +B12' de içeriyor
Benim b12'imde biraz düşüktü ona ayrı bi hap aldım onu kullanıyorum bi tek şuan
Araştırmalarıma göre her B12 hapı vücutta emilmiyomuş türlü çeşiti var en çok emilen formda olanı kullanmak gerek
Piyasadaki bilinen bazı B12'ler mesela hiçbir işe yaramıyor o yüzden ucuza satıyolar

Folbiol günlük alınması gereken dozun 12,5 katı bence içeriği 400 MCG olan bi folik asit kullanın yüksek doz folik asit kullanımının bebekte otizm sebep olabileceğine dair araştırmalar mevcut
Henüz gebe değilim düşünüyoruz doktorum yazdı zararlı olsa yazmazdı bence. Teşekkür ediyorum

Benim doktorum folbiol hariç ne içersen iç demişti. Folbiol kullanımına dikkat edilmeli. Dahiliye ya da aile hekimleri direk bu hapı veriyorlar ancak bilgileri yok sanırım dozuyla ilgili. O yüzden kadın doğumcuya danışın.

Bu arada bende ilk gebelik planladığımda folbiol kullanmıştım, sonrasında öğrendim içeriğinde günlük dozun çok üzerinde folik asit olduğunu o yüzden iyice araştırın.

Benim doktorum folbiol hariç ne içersen iç demişti. Folbiol kullanımına dikkat edilmeli. Dahiliye ya da aile hekimleri direk bu hapı veriyorlar ancak bilgileri yok sanırım dozuyla ilgili. O yüzden kadın doğumcuya danışın.
Aynen öyle 👌benim gittiğim doktorda herhangi bi folik asit kullanabilirsin dedi başka bir kadın doğumcuya folbiol kullanabilir miyim diye sordum kesinlikle folbiol kullanma dedi. Her şeyin fazlası zarar vücudun dengesini etkiliyor 12,5 kat fazlası azımsanacak bir rakam değil

Back