Gebeliğe Hazırlık Folik Asit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

turkkadini

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
1.479
1.163
333
Merhabalar

Sizlere bir sorum olacak bebek düsünüyoruz ve folik asit kullanmaya başladim. Aklima takilan bir soru var folik asiti hamile kalana kadar kullanmamiz gerekiyor mu ? Yani gebelikten 3 ay once kullanmaya başlayin diyorlar ama 3 ayda hamile kalamadim diyelim hamile kalana kadar gunde 400 mg folik asit mi kullanmalıyım ?

Bişey olmaz ama doktor gözetiminde kullanın siz yine de

Üç dört ay içtikten sonra gidip bi görüş alırsınız. Kanda folat değerine baktırırsınız,çok yükselmişse ara verirsniz. Benim doktorum üç ay içip üç ay ara veriyoruz demişti, ama ben yumurtlama döneminden adet olana kadar yine de içiyorum. Adet olunca yine ara veriyorum. Ama bu benim kendi yöntemim :) folat değerim en son iyiydi ona dayanarak böyle yapıyorum

Bana doktor ona bakmadan direk verdi kullan dedi sanirim fazlasi vucuttan atiliyormus. Hamileliktede kullandirtiyorlar diye biliyorum

Bana doktor ona bakmadan direk verdi kullan dedi sanirim fazlasi vucuttan atiliyormus. Hamileliktede kullandirtiyorlar diye biliyorum
Dışardan yapay olarak alındığı için biraz depolanma oluyor siz bikaç ayda bi baktırmaya özen gösterin bebek ihmale gelmez :)

Kullanmakta sorun yok ayda bir gidip aile hekimliğinde de bu değeri olcturebilirsiniz eğer fazlalık olursa ya da üst sınıra yaklaşırsa ara verirsiniz

Benim doktor 3 ay kullan gebelik olmazsa ara ver dedi ben 3 ay kullandım ara verdim ama şuan hamilelik olabilir ne yapayım tekrarmi başlasam acaba bilemedim

Benim doktor 3 ay kullan gebelik olmazsa ara ver dedi ben 3 ay kullandım ara verdim ama şuan hamilelik olabilir ne yapayım tekrarmi başlasam acaba bilemedim
Bana kan değerlerine baktır demişti bi arkadaş bence sizde baktırın düşükse kullanın gebeyseniz zaten doktor yeniden verir.

Folik asit bagirsaklari daha fazla calistiriyor sanki var mi boyle bisey yasayan folbiol ictigimden beri rahatsizlik edecek duzeyde degil ama nasil desen afedersnz sanki biraz ishalimsi ( d vit de kullaniyorum) agir mi geliyor acaba :/

Fo
Folio asiti uzun sure icsende zarari yok diye biliyrm. Gebelik oluşmadan 3 ay once almaya başlamak lazim bende cok ictim vi aorunlada karsilasmadim

Tatlim d vitamini de başla folik asit.folidoce kullanmistim.ben insallah bebisin tez zamanda.olur

Kızlar biz çocuk istiyoruz eşimle folik asit kullanmıştım o paket bitmişti bugün hastanede bi işim vardı gebe okuluna da uğradım ordaki eğitmen bana imom omega önerde kullanan var mı bu ilacı? Sanırım bu ilacı devlet karşılamıyormuş fiyatı çok yüksek değil zaten de 2 hafta sonra doktora gidicem o zaman alayım şimdiden mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…