Gebeliğe Hazırlık Folik asit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben gebelik öncesinde başladım aşırı mide bulantısı yaptığı için devam edemedim bu arada herkeste yapmıyo. Dr umla görüştüm bıraktık hamile kalınca tekrar başladım bir ay falan kullanabildim yine devam edemedim midem zaten kötü oldu o yüzden yine bıraktık. Ancak ben hep kontrol ettirdim yani vücudumda zaten eksik değildi eğer olsaydı ne yasarsam yaşayım kullanirdim

Kadın doğum doktoruna gittim. Çocuk düşündüğümüzü söyledim. Genel kontrol için. (Herhangi bir rahatsızlığım, hormonlarıma, bağışıklığıma, kızamığa, karşıma çıkacak bir hastalığım olma ihtimalim var mı diye gittim). Çok şükür bir şey çıkmadı. Folik asit kullanmam gerektiğini söyledi. Markası farketmez. Kullanmaya başka dedi. Mart ayında başladım. Hiç bir yan etkisi olmadı bana.

Hamile kalmadan 3 ay önce başlamak gerekiyo. Ben aralıklarla bibuçuk senedir kullanıyorum. Spina bifidalıyım o nedenle ekstra önlem aldım,korunmama rağmen kullanmaya başladım. Belli aralıklarla ara verdim. Şimdi de kullanıyorum en son ölçtürdüğümde değerim 15ti. Hamile kalman gecikirse üç ay içip kan verirsin çok yükselmisse ara verirsin

Bende 1 hafta oldu basladim , bir gun mide bulantisi cok yapti bugunde istahsizlik ama kullanmaya devam ediyorum belki zamanla bu olumsuz etkileri azalir. Bu arada hic folik asite baglamamistim durumu burada okuyunca anladim..

Back