folik asit önemli mi

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar benimki dert değil belki ama bişey sormak istiyorum.2 senelik evliyim. bebek düşünüyoruz. doktora gittim tahliller yapıldı hehangi bir sorun yok. sadece kansızlık var onun için ilaç verdi.ilacın kutusunun üstünde hamilelik ve emzirme döneminde kullanılır yazıyor ve folik asit içeriyormuş. bana ayrıca folik asit vermedi. biz şimdi korunmayı bırakıcaz ama acaba folik asitte kullanmam gerekirmi. yoksa o ilaç yeterli olurmu acaba. folik asit çok önemlimi. o anda doktora sormayı unuttum ya. bilen varsa cvplarsanız sevinirim. ya da sağlık ocağına veya eczaneye sorsam olurmu acaba kızlar. bunun için tekrardan doktoramı gideyim şimdi bilemedim.:44:

Folik asit hamilelik süresince hatta hamile kalmadan 2-3 ay öncesinde alinmaya baslanilmali.
Anne icin fazla olmasada bebek icin cok önemli.
Bu yüzden eger cocuk düsünüyorsaniz folik asit kullananizda fayda var.
Ayrica sizde kansizlik varmis zaten sizin vucudunuzunda folik asit ihtiyaci var demektir.

Son düzenleme:

ben folidoce kullanmıştım. içinde hamile kalmadan 1 ay öncesi ile hamile kaldıktan sonra 3 ay boyunca kullanılır yazıyordu. nöral tüp defektini önlüyrmuş. çocukta zeka geriliği olmaması açısından çok önemli. planlı bir hamilelik olacağına göre mutlaka kullanın.

Ben hamile kalmadan üç ay önce içmeye başladım.
Mutlaka almalısın zaten doktor hamile kalınca veriyor.

folik asit DNA yapımında rol oynamakla beraber hücre olusumunu ve gelişimini sağlayarak doku olusumunda büyük katkısı olur...eksikliğindede bir çeşit anemi görülür

normalde bazı gıdalardan bu folik asidi elde edıyoruz ama hamıle kalmayı dusunenler ve hamıleler mutlaka takvıye olarak kullanmalı hatta gebelık planlamadan 2-3 ay öncesınden baslanmalı

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. bende başlamak istiyorum fakat kan ilacı da kullandığım için ikisi bir arada olurmu. sağlık ocağına falan gidip sorsammı acaba ona kafam takıldı. iki ilacı birden kullanabilirmiyim.

Normalde kullanmak gerek bizde bebek düşünüyoruz bende folikasit e başladım ama doktorun sana verdiği ilaç folikasit içerdiği için belki doktor gerek görmemiştir. Gittiğin doktor kimse telefonla arayıp emin olmak için sor bence.

Canım ben ne hamileliğimde nede sonrasında folik asit kullanmadım. Sadece demir takviyesi aldım. Eğer kan değerlerin normalse iyiyse doktorun folik asit vermiyor, ben kendi doktoruma sormuştum:) herkes folik asit içiyor bana neden veermiyorsunuz demiştim, senin kan değererin çok iyi neden ayrıca vücuduna katkı maddesi verelim demişti :))

zaten ilacın üstünde hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılır ve folik asit içerir yazıyor

benim kan değerlerim düşük cnm kan ilacı verdi ama az öncede yazdığım gibi folik asit içerir yazıyor ilacın üstünde belkide ondan tekrardan verme gereği duymadı

slm. Canım.ben ilk hamileliğimde 3-4 ay öncesinden eczaneye gittim folbiol marka 1,50 tl lik bir folik asit alıp içtim.sonra hamile kaldığımda dr a dedim kullanııyorum diye tamam devam et dedi.sonra zaten kan ilacı veriyolar folik aside gerek kalmıyor. şimdide 2 aylık hamileyim 2 haftadır başladım folikaside. Dr devam dedi.sonra yönlendircek zaten. Günde 1 tane iç hamile kalana kadar zararı yok. Ama içtiğin kan ilacında folik a.buluyosa gerek yok zaten.

Aynen canım aynı yorumu dr um bana da yaptı ve kullanmadım.Şu an demir ilacı alıyorum ve onun içinde de var zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…