Folik asit kullanımı

nilocan

Efe nin Annesi (Nilay)
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2008
507
1
13+4 hamileyim elevit ve folik plus kullanıyorum, folik asit kullanmaya nekadar daha devam edicem, ben iki farklı doktora gidiyorumda biri bırak diğeri devam et dedi kullanan arkadaşlar yardım edermisiniz lütfen

Ben de iki farklı doktora gidiyorum.İkisi de 3. aydan yani 12. haftadan itibaren gereksiz olduğunu söyledi.Zaten fazlası mide bulantısına neden oluyor bende....

ben hamilelikten once 8 hafta kullandim hamile ikende 12 hafta kullandim.......ayrica tebrik ederima.s.a.s.

Bende 12 hafta dolunca bıraktım... Hamilelikten 3 ay önce başlayıp, hamileliğin 3. ayına kadar kullanılıyor çoğunlukla...

Ama bazı doktorlar uzun süre devam ettiriyor. 3. aydan sonra az da olsa faydası vardır demekki...

13+4 hamileyim elevit ve folik plus kullanıyorum, folik asit kullanmaya nekadar daha devam edicem, ben iki farklı doktora gidiyorumda biri bırak diğeri devam et dedi kullanan arkadaşlar yardım edermisiniz lütfen[/QUOTE
ben ilk üç ay diye biliyorum ama ...

hamile kalmadan üc ay önce kullanmalisin
folio asitlerin iki cesiti var birincisi ücüncü ayin sonuna kaar digeri ise hamileligin sonuna kadar ...
emzirirken bile kullanman öneriliyor

bende ilk 3 ay kullandım folikasit sonra bıraktım.
şimdi elevit ve demir ilacı kullanıyorum.

ben de doktor bitene kadar kullan demesine rağmen 12. haftada bıraktım. zaten elevit in içinde var folik asit. bir de demir ilacı alıyorum.

ya kızlar bişiy sorcam bu folik asit ne işe yarıyor af buyurun gerçekten bilgim yok ve öğrenmek istiyorum...

folik asit hamile kalınmadan 3 ay önce alınması daha iyiymiş benim 2 dr um da aynı şeyi söyledi hamilelikte pek faydası olmadığını söylüyorlar ayrıca folik asit ihtiyacını bol marul tüketerek de karşılayabilirmişiz.

ben folik asit hiç kullanmadım megadyn diye bi ilaç verdi doktorum çok kombine bi ilaç oldugunu söyledi hamileliğimin basından sonuna kadar onu kullanıcam

bende ilk 10 hafta kullandım doktorum yenisini alma dedi....banada 8.haftadan itibaren megadyn verdi ve gerçekten folicasid ihtiyacının % 150 sini karşılıyor 1 tablet.....

X