Folik asit kullanımı tsh yüksekliği yapar mı?

eleysu

Güzel misafirim, sen hep hoşgeldin..
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
469
342
53
merhaba hanımlar gebeliğe karar verdiğim dönemde folik asit kullanmaya başladım ve gebelik öncesi yaptırdığım tahlillerde TSH değerlerim yüksek çıktı. İlk defa yükseldi genel olarak tahlil sonuçlarımda normal çıkardı. Böyle bir durum yaşayan var mı?

merhaba, hiç aklıma gelmemişti. Ben de gebelik düşündüğüm için folik asite başladım. Normalde zaten hipotiroidi tedevisi oluyorum. TSH ım düşmüşken yükseldi. Acaba bir ilgisi varmı? Yarın doktora gideceğim sorarım bakalım ne diyecek yazarım sana da..

Teşekkür ederim tatlım bende doktora muayene oldum folik asit ile alakalı bi durum değilmiş tahlilleri tekrarlamamı istedi sonuçları bekliyorum şimdi bakalım aynı sonucu alırsam tedaviye başlayacağım.

Teşekkür ederim tatlım bende doktora muayene oldum folik asit ile alakalı bi durum değilmiş tahlilleri tekrarlamamı istedi sonuçları bekliyorum şimdi bakalım aynı sonucu alırsam tedaviye başlayacağım.
Evet canım değilmiş bende sordum. İlacım az geliyormuş benimde. Biraz arttırdılar. Geçmiş olsunn canım. İnşaaşşah sonuçların hatalıdır da ilaca falan gerek kalmaz

Evet canım değilmiş bende sordum. İlacım az geliyormuş benimde. Biraz arttırdılar. Geçmiş olsunn canım. İnşaaşşah sonuçların hatalıdır da ilaca falan gerek kalmaz
Doktorlar ilgisi yok dese de ilgisi olabilir.ben de de 2 tup bebek tedavisinden sonra hashimoto oldum, ama oncesinde uzun zaman folic acid kullanmistim.sonucta bu tip bagisiklik sistemi hastaliklari bir suru etken bir araya gelince olusuyor. Metilasyon diye hucresel biyokimyasal bir surec , ve bununla ilgili mtfr enzimi ve bundan sorumlu genler var, eger kisinin bu genlerinde mutasyon varsa folic acidin, folat, folinic acid veya metilfolat formlari oneriliyor. Eger metilasyinda problem varsa, t4 den t3 e cevrimde aksama olabiliyor.Sonuc olarak kiside mtfr gen mutasyonu varsa, folic acid formu kullanimi hipotridi olasiligini arttirabilir, bilgili bir doctora folat veya bahsettigim diger formlar icin oneri istemek lazim.

bende folik asit kullanmaya başladım düşmüş olan tsh ım yükseldi. folik asitte sınırın üstünde çıktı. Ama doktor bişey demedi. Özele gidilse dünya para.. devlette de doktorlar hangibiriyle ne kdar ilgilenecek. Biraz önce yine hastaneden geldim. Prolaktin havuzu diye bieşy yapıldı.. Tsh ım için ilacımın hafta sonu dozu arttırıldı. Ama hala folik asit kullanmaya devam ediyorum. Siz hangi ilacı içiyordunuz. Bana Folbiol verdi doktor.

Hamilelik oncesinde yaklasik 2 sene duz folic acid Formunda ictim,zaten o zaman haberim de yoktu, duz folic acidin mtfr gen mutasyonu olanlarda metilasyona zarar verrbileceginden. Halen de bilmiyorum bende de mutasyon var mi yok mu. Ama hashimoto olduguma gore bu olasilik var. hashimotolu hamilelerin a vitamini iceren multivitaminleri icmeleri sakincali olabiliyor, hamile kalinca doktorumdan a vitaminsiz bir multivitamin istemistim, ondaki folat formundaydi neyse ki, Ama markasini hatirlamiyirum. Hashimotolu iseniz ,A vitaminsiz ve folat formu iceren bir multivitamin arastirip doktorunuza danisabilirsiniz. Folbiolun icinde ne yaziyor, hangi form?

Evet haşimatoluyum. Euthrox 25 mg kullanıyorum. Tsh 4.30 falan. Antitpo 376 gebelik düşünüyorum. 1.38 e kadar düşmüştü tsh. Yükseldi. İçtiğim folbiolun kağıdına baktım. A vitamini içerir gibi bişey yazmıyor. Laktoz monohidrat, mısır nişastası, primojel, talk, magnezyum stearat yardımcı maddeleri.

Bende folbiol kullanıyorum canım 1 ay olmak üzere kullanmaya başlayalı. İlk defa tahlillerde tsh hormonum yüksek çıktı. İkinci tahlilimde normal çıktı fakat Doktor kan değerleri oynayabiliyor o yüzden değişmiştir gebelik olursa takip altına almalısın tsh hormonunu dedi. Umarım troid hastalığı başlangıcı değildir

hamile kalmak ve hamileligin devami icin, tsh 2 nin alti oneriliyor, doktorunuz doz ayarlsmasi yapacaktir. Demek istedigim, folbiol daki folic asit duz folic asit formu mu, yoksa folat, metil folat veya folinic asit mi? Hamile kaldiktan sonra doktorumun verdigi multivitamin iyiydi, hem folat formu iceriyordu, hem de a vutamini yoktu.ben anne olabilmek icin cok zorlu bir surec ten gectim, hashimoto konusuna da cok kafayi takmistim, belki yuzlerce yabanci internet sitesine girip okudum, okuduklarimi ve yasadiklarumi bu sitede bir kac sene paylasmistim, vaktiniz olursa bir goz atin isterseniz.

Aslında ben olaya bilimsel ve verilerle yaklaşacağım.

Bu tez doğru olabilir. Şöyle ki 2014 eylülden beri bebek düşünüyoruz biz de. Folik asit kullanmaya başladım. Bir kontrolde folik asit değerimin max sınırdan yüksek olduğunu gördüm. Sanırım max sınır 17 falandı benim değerim 25 lerdeydi. Bilim görmüş bir insan olarak folik asiti kendim bıraktım. Herhangi bir doktor kontrolünde değildim. Arada bir kimyasal gebelik geçirdim bu esnada başlamıştım yeniden folik asite. 4-5 ay kadar kullandım sanırım. Her zaman normal olan değerlerim TSH 4,10oldu. Sonrasında nodülüm falan çıkınca ben bebek olayını kafamda erteledim ve folik asiti de bıraktım. Bence vücuduma fazla gelmişti. 1 ay sonra ilaç kullanmadan 2,5 oldu değerim.

En zından kan tahlili yaptırıp folik asit düzeyinize bakın. Eğer uzun zamandır kullanıyorsanız ara vermek sanırım resetler vücudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…