Gebeliğe Hazırlık Folik asit kullanımı, kafam çok karıştı.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eskiden ki bebek ölüm oranları hakkında fikriniz var mı? Bir iki kisi baz alınarak demek ki bı şey olmuyormuş denebilir mi? Ben sigara içtim ölmedim demek ki sigara içmek zararlı değil sonucu çıkarmak gibi bir şey bu. Zaten hiç bı önlem alinmasa dahi engelli doğum yapma oranı çok düşük. Bu tarz önlemlerle bu daha da düsürülmeye çalışılıyor. Eski insanlarla konusursaniz hepsinde dusuk, ölü doğum vs mutlaka duyarsınız. Kaldı ki eskinin beslenme şekliyle şimdiyi kiyaslayamayiz bile. Eskiden ki kadar folik asit var mı aldığımız gıdalarda? Konu sahibi arkadaşım bu alınabilecek bı risk değil. En ufak bi problem yasasaniz ilgisi olmasa bile hemen bu konuya bağlayıp kendinizi suclayacaksaniz kullanmazsanız. Bence başka bi doktora daha gidip tahlil isteyin. Normal sınırlardaysa genel olarak önerilen 400lüğü kullanırsınız. Hamilelikte ne kadar ihtiyacınız olacağı önceden kestirilemeyen bir şey. Şu anda normal olsa bile önlem olarak düşük dozda da olsa takviye almanız gerekli.
Düşük dozda başlamayı düşünüyorum. Bu riski alamam evet...

Bu bir kişinin camdan atlayıp yanındakine "ben ölmediysem sen de ölmezsin" demesi gibi bir şey..

Bakın bir üye ne diyor? 17 yıllık çalışma hala devam ediyor.. Ve emin olun anne bebek ölümleri ve hastalıkları konusunda çok daha uzun süredir çalışmalar mevcut. Öyle tek bir doktor çıkıp karar vermiyor.

Bir bebeğin ağır zihinsel engelli doğması riski ile, astım veya otizm riski aynı şey değildir..
Öyle berbat bir teraziye oturmuş ki durum... Astım için neyse diyebilirim ama otizm çok zor biliyorum bizzat. Fakat zihinsel engel ya da belden asagisinin tutmaması... Allah her ikisinden de korusun. Bilemiyorum. Sanırım düşük doz da olsa kullanacağım.

Güzel dileginiz için teşekkür ederim.
Fakat sadece astım değil. Otizm riskinden bahsediliyor ki bunu en iyi ben bilirim yaşamış biri olarak. Korkuyorum inanın. İlaç şirketlerinin kapitalist düzenin en güzel kalesi olduğunu düşünüyorum. Dusunsenize bir zamanlar margarinler satılsin diye bu ülkede zeytinyağı zehirdir dendi. Yani rant olan her şeyden korkar oluyor insan.

Evet otizm de kötü bir illet.
Ama tekrar ediyorum ki bebekte folik asit alınmamasına bağlı oluşacak %1 bile risk varsa ben kesinlikle kullanırım. ki kullandım da.. Zira bunu terazinin kefesine rahatça koyabilmeniz de lazım..

Geçmişte insanlar üzerinde oynanan oyunlarla şimdi ki dünya birbirine karıştırılamaz.

Evet otizm de kötü bir illet.
Ama tekrar ediyorum ki bebekte folik asit alınmamasına bağlı oluşacak %1 bile risk varsa ben kesinlikle kullanırım. ki kullandım da.. Zira bunu terazinin kefesine rahatça koyabilmeniz de lazım..

Geçmişte insanlar üzerinde oynanan oyunlarla şimdi ki dünya birbirine karıştırılamaz.
Açıkçası yeni dünyada bu durumun daha fena olduğunu düşünüyorum.

Ben de cocuk istemeye basladigimizda kullanmaya basladim. Hemen gebelik olmadi. Tup bebek sureci derken neredeyse 1,5 yil 400 mg kullandim. Gebelikte de 16. Haftaya kadar kullandirdi doktorum. Simdi doktorun verdigi vitaminde de var bir miktar. Kullanmadan once ben de cok arastirdim, hem Turkce hem Ingilizce kaynaklardan. Hepsinde de folik asitin ne kadar onemli oldugu vurgulaniyor. Hatta yabanci kaynaklarda ureme cagindaki butun kadinlarin, plansiz gebelik ihtimaline karsi folik asit almasi bile oneriliyor. Cunku gebelik olustugu anda vucutta yeterli seviyede olmasi gerekiyor ve ilk 3 ay cok onemli.

Annelerimiz tabi ki folik asit almadi, ama onlar almadi biz saglikli dogduk demek de ne bileyim bak sigara iciyorum olmedim demek gibi bir sey. Folik asit takviyesiyle onleyebileceginiz sorunlar var, spina bifida, yarik dudak vs gibi. Niye riske giresiniz ki? Internette okudugunuz tek bir makaleyi referans alip bebeginizi riske atmayin, doktorunuzu dinleyin derim ben. Internette su icmenin zararlari hakkinda bile makale bulabilirsiniz.

selam canım,

folik asit vucutta birikmiyor o yüzden her gün düzenli 1 tane tok almak lazım. Ben geçen sene doktora gittiğimde gebelik düşünüyorum dedim ve bana hamile kalmayı planladığın 3 aydan önce folic 1 i kullan dedi, testlerimi yaptırmıştım. Mayıs ve Haziranda yine gittim doktora bu sefer test yapılmadan folic 1 e devam et dediler. ben de ediyorum. ama aklıma şu da gelmiyor değil, kazara hamile kalan çok insan var. ve bebekleri gayette sağlıklı maşallah.. biz yine önlemimi alalım da takdir Allahtan.

Konuyu gebeliğe açmak istemedim çünkü cidden bunu kendime dert etmiş durumdayım. O yüzden lütfen taşımayın konumu.

Sıkıntım folik asit kullanmak. Gebelik düşünüyorum ve öncesinde folik asit kullanmalı mıyım bilmiyorum. Doktorum üstelik 5 mg dozda yazdı. Ama kan tahlili falan yapmadan yazdı bunu. Fazlasının otizme ve astıma neden olduğuna dair yazılar okudum ve korkuyorum açıkçası. Gebelik öncesi ve gebelikte 5mg dozda kullanan var mı? İlacın adını yazmam yasak sanırım...
Şu yazı beni özellikle korkuttu. Bilgisi, fikri olan yardımcı olabilir mi?
CANM BEN FOLİK ASİT VÜCUTTA DEPOLANMIYOR DİYE BİLİYORUM AMA YANILIYODA OLABİLİRİM BENDE ARAŞTIRACAGIM

Back