Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Ama hiç kullanmamak da bir seçenek. Ne yapmalıyım bilmiyorum.Banada verdi ama ben güvenemedigim icin 400 mcg olandan aldim onu kullandim.
Hic kullanmamakta riskli diye düsünüyorum.mesela spina bfida diye bi hastalik direkt folik asit eksikliginden oluyormus.en azindan 400 mcg hic kullanmamaktan iyidir.Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Ama hiç kullanmamak da bir seçenek. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
İki ucu çoklu denklem işte. Ama evet ben de sanırım düşük dozda kullanmaya karar vereceğim. Yine de korkuyorum.Hic kullanmamakta riskli diye düsünüyorum.mesela spina bfida diye bi hastalik direkt folik asit eksikliginden oluyormus.en azindan 400 mcg hic kullanmamaktan iyidir.
Bulunduğum yerde başka kadın doğumcu yok maalesef.Başka bşr doktora daha danışın içinize sinmediyse.
Ben de öyle biliyordum. Bir araştırayım yine de diye bakmak istedim. Yukarıdaki yazıyı okudunuz mu? Fazlası sentetik olduğu için organik olanın da kullanılmasını engelliyormuş.Folik asitin vucutta birikmediğini o yüzden hamilelik düşünmeye başlayınca içmek gerektiğini fazlasının çok sıkıntı yaratmadığını biliyordum.
Ben hamile olduğumu öğrendiğimden itibaren kullanmaya başlamıştım ve yanılmıyorsam üç ay boyunca kullanmıştım. İçiniz rahat etmeyecekse ve madem başka bir doktora danışma şansınız yok o zaman düşük mg kullanabilirsiniz.Bulunduğum yerde başka kadın doğumcu yok maalesef.
Eskiden folik asiti dışardan mı alıyordu annelerimiz? Benim annem hiç bir şey kullanmamış. Gayet akıllı ve düzgün doğmuşum. Demek ki düzgün beslenerek alınanı yetiyor. Neden dışardan alalımTanidigimin yegeni folik eksikligine bagli engelli dogdu. Hic kullanmamak bence bir seçenek olmamali. Ben gebelik oncesi ve ilk 3 aylik donemde 400luk folik ictim hergun.
Teşekkür ederim. Ben de o araştırmaya rastladım ve o yüzden endiselendim açıkçası. Düşük dozda da olsa kullanmak daha iyi diyorsunuz yani?ben zihin engelliler öğretmeniyim..
folik asitin ve kullanılan gereksiz vitaminlerin çocuklarda otizm riskini 3 kat arttırabileceği ile ilgili tek bir araştırma var 17 sene süren bir araştırma...
gebelik süresince folik asit ve vitaminleri aşırı kullanan annelerin çocukları incelenmiş bir de kullanmayanların çocukları incelenmiş tam 17 sene gruplardaki kadınlar değişerek devam edilmiş.
birinci grupta otizm sıklığı 3 kat fazla bulunmuş...
Ben 5 mg kullandım çünkü folik asit konusunda sıkıntım vardı. siz de kan verin ona göre doz ayarlayıp kullanın...ama kullanın çünkü folik asit eklikliği de bebekte 'spina bifida' denilen soruna sebep oluyor ve sonuçları çok ağır olabilir.
otizm olacaksa zaten kaçış yok...
çünkü genetik ve çevrenin ortak çalışması söz konusu...
düzenleme ekleyeyim: araştırma hala bilimsel olarak tartışılan bir araştırma... yani bazı bilimsel eksikleri olduğundan bahsediliyor. seçilen kadınların bebeklerinin cinsiyet dağılımı şaibeli olabilir gibiii....
( erkek bebeklerde zaten normalde 4 kat risk fazladır otizmde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?