Gebeliğe Hazırlık Folik asit kullanımı, kafam çok karıştı.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
7.313
19.531
448
Konuyu gebeliğe açmak istemedim çünkü cidden bunu kendime dert etmiş durumdayım. O yüzden lütfen taşımayın konumu.

Sıkıntım folik asit kullanmak. Gebelik düşünüyorum ve öncesinde folik asit kullanmalı mıyım bilmiyorum. Doktorum üstelik 5 mg dozda yazdı. Ama kan tahlili falan yapmadan yazdı bunu. Fazlasının otizme ve astıma neden olduğuna dair yazılar okudum ve korkuyorum açıkçası. Gebelik öncesi ve gebelikte 5mg dozda kullanan var mı? İlacın adını yazmam yasak sanırım...
Şu yazı beni özellikle korkuttu. Bilgisi, fikri olan yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• Screenshot_20190625-144204.png
    Screenshot_20190625-144204.png
    119,7 KB · Görüntüleme: 467
Banada verdi ama ben güvenemedigim icin 400 mcg olandan aldim onu kullandim.

Banada verdi ama ben güvenemedigim icin 400 mcg olandan aldim onu kullandim.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Ama hiç kullanmamak da bir seçenek. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Hic kullanmamakta riskli diye düsünüyorum.mesela spina bfida diye bi hastalik direkt folik asit eksikliginden oluyormus.en azindan 400 mcg hic kullanmamaktan iyidir.
İki ucu çoklu denklem işte. Ama evet ben de sanırım düşük dozda kullanmaya karar vereceğim. Yine de korkuyorum.

Folik asitin vucutta birikmediğini o yüzden hamilelik düşünmeye başlayınca içmek gerektiğini fazlasının çok sıkıntı yaratmadığını biliyordum.

Folik asitin vucutta birikmediğini o yüzden hamilelik düşünmeye başlayınca içmek gerektiğini fazlasının çok sıkıntı yaratmadığını biliyordum.
Ben de öyle biliyordum. Bir araştırayım yine de diye bakmak istedim. Yukarıdaki yazıyı okudunuz mu? Fazlası sentetik olduğu için organik olanın da kullanılmasını engelliyormuş.

Ben her iki gebeliğimde korunmayı bırakır bırakmaz folik kullanmaya başladım yaklasşık 6 ay önce falan, ama hamileliklerim de asla kullanmadım doktorum kullandırmadı sadece başlama zamanı gelince kan hapı kullandım, vitaminde almadım.

• Beğen
Reactions: Kuf
Bulunduğum yerde başka kadın doğumcu yok maalesef.
Ben hamile olduğumu öğrendiğimden itibaren kullanmaya başlamıştım ve yanılmıyorsam üç ay boyunca kullanmıştım. İçiniz rahat etmeyecekse ve madem başka bir doktora danışma şansınız yok o zaman düşük mg kullanabilirsiniz.

• Beğen
Ben gebelikten önce de kullanmadım gebeliğimde de kullanmıyorum onun yerine hurma yiyordum, şimdilik bir sıkıntı da yok Allaha şükür, ilaç kullanmaktan hoşlanmıyorum

Merhaba ben de her gün çmeyerek kendimce önlem almıştım. Vitamin bile doğal olmadıgı için tereddütle bakıyorum hamilelik döneminde bunları kullanmaya. 3 4 gün arayla vitamin ve föliği de zaten ilk 3 ay veriyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Elev. Dele. Adlı vitamin tartışması da vardı galiba buradaydı kullandıgımız vitamin varsa onu da arastırın

• Beğen
Hiç kullanmadım zararı da olmadı aklıma geldikçe atıyodum onunda zararı olur dediler içmedim

• Beğen
Taze fasulye bildiğim kadarıyla çok iyi bir folik asit kaynagıydı. Şimdi tam mevsimi bol bol tüketin

• Beğen
Doktorum herşeyi yediğim için iki gebeliğimdede hiçbir vitamin vermedi , hiç kullanmadım , bir sorun yok çok şükür .

ben zihin engelliler öğretmeniyim..
folik asitin ve kullanılan gereksiz vitaminlerin çocuklarda otizm riskini 3 kat arttırabileceği ile ilgili tek bir araştırma var 17 sene süren bir araştırma...
gebelik süresince folik asit ve vitaminleri aşırı kullanan annelerin çocukları incelenmiş bir de kullanmayanların çocukları incelenmiş tam 17 sene gruplardaki kadınlar değişerek devam edilmiş.
birinci grupta otizm sıklığı 3 kat fazla bulunmuş...
Ben 5 mg kullandım çünkü folik asit konusunda sıkıntım vardı. siz de kan verin ona göre doz ayarlayıp kullanın...ama kullanın çünkü folik asit eklikliği de bebekte 'spina bifida' denilen soruna sebep oluyor ve sonuçları çok ağır olabilir.

otizm olacaksa zaten kaçış yok...
çünkü genetik ve çevrenin ortak çalışması söz konusu...

düzenleme ekleyeyim: araştırma hala bilimsel olarak tartışılan bir araştırma... yani bazı bilimsel eksikleri olduğundan bahsediliyor. seçilen kadınların bebeklerinin cinsiyet dağılımı şaibeli olabilir gibiii....
( erkek bebeklerde zaten normalde 4 kat risk fazladır otizmde)

Tanidigimin yegeni folik eksikligine bagli engelli dogdu. Hic kullanmamak bence bir seçenek olmamali. Ben gebelik oncesi ve ilk 3 aylik donemde 400luk folik ictim hergun.
Eskiden folik asiti dışardan mı alıyordu annelerimiz? Benim annem hiç bir şey kullanmamış. Gayet akıllı ve düzgün doğmuşum. Demek ki düzgün beslenerek alınanı yetiyor. Neden dışardan alalım

ben zihin engelliler öğretmeniyim..
folik asitin ve kullanılan gereksiz vitaminlerin çocuklarda otizm riskini 3 kat arttırabileceği ile ilgili tek bir araştırma var 17 sene süren bir araştırma...
gebelik süresince folik asit ve vitaminleri aşırı kullanan annelerin çocukları incelenmiş bir de kullanmayanların çocukları incelenmiş tam 17 sene gruplardaki kadınlar değişerek devam edilmiş.
birinci grupta otizm sıklığı 3 kat fazla bulunmuş...
Ben 5 mg kullandım çünkü folik asit konusunda sıkıntım vardı. siz de kan verin ona göre doz ayarlayıp kullanın...ama kullanın çünkü folik asit eklikliği de bebekte 'spina bifida' denilen soruna sebep oluyor ve sonuçları çok ağır olabilir.

otizm olacaksa zaten kaçış yok...
çünkü genetik ve çevrenin ortak çalışması söz konusu...

düzenleme ekleyeyim: araştırma hala bilimsel olarak tartışılan bir araştırma... yani bazı bilimsel eksikleri olduğundan bahsediliyor. seçilen kadınların bebeklerinin cinsiyet dağılımı şaibeli olabilir gibiii....
( erkek bebeklerde zaten normalde 4 kat risk fazladır otizmde)
Teşekkür ederim. Ben de o araştırmaya rastladım ve o yüzden endiselendim açıkçası. Düşük dozda da olsa kullanmak daha iyi diyorsunuz yani?

Back