Gebeliğe Hazırlık FOLİK ASİT KULLANIMI HK.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.932
4.306
133
Merhaba kızlar ve ablalarım

Sizlere sormak istediğim folik asit ilacını gebe kalmak için kullanmak istiyorum fakat doktor yazmadan kullanmak zararlı mıdır ? Yani illa doktorun yazması mı gerekiyor yoksa eczaneden gidip folik asit almak istiyorum deyip verdiği folik asiti kullanmak yeterli mi? İnternette gebe kalmak için 3 ay önceden folik asit kullanılması gerekiyor yazıyordu arkadaşım da hamile kaldı doğum yaptı benimkini vereyim kullan dedi tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkürler

zararı olmaz kullanabilirsin ama sağlık ocağında kan testi verirsenn eğer hangi vitamin eksikliğin varsa o şekilde de alabilirsin. Folic asit+ B12 yada folik asit+demir vs... içerikleri değişebiliyor. Eğer ki güçlü hepsinden olsun dersen prowoman yada promotil woman alabilirsin yumurta kalitesini arttırıyor hemde depolarını dolduruyor ama kullanımı en fazla 5.ay kullanılabiliyor ama hakkında güzell yorumlar var , bu vitamin sayesinde gebe kaldıklarını söyleyenler var.

Söylediğiniz markaları araştırıcam ve evet doğru tespit hepsinden olsun istiyorum teşekkürler

Folic asit hamile kalmaya yardimci olmuyor diyolar ama bazen vitaminlerin vucutta eksik olmasi da aslinda kadinda yumurta kalitesiz etkileyebiliyomus. Icerigi iyi olan bi folic asit kullanabilirsin zaten sigorta karsilamiyo bunlari. Bi de D vitamini hamile.kalmada etkili diye duymustum istersen bunu da arastirabilirsinbende hamile kalmadan once damla seklinde olan D vitamininden duznli olmasa da ara ara kullanmistim

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaAllah :) bende folik asit deneyeceğim baya methini duydum teşekkürler ilginiz için

gebelık düşünmeyenler bile folıcasit eksikse kullanabilir ,kesinlikle zararı olmaz ,

Ucuzu da var pahalısı da hangi marka hangi çeşit şaşırdım vallahi baya bir araştırmak gerek sanırım ya da en sonunda eczaneye gidip folik asit alacaktım deyip onun verdiği bir tanesini kullanacağım teşekkürler

Bence bir kadın doğuma gidip hamile kalmak istediğini, tam kan sayımı yaptırmak istediğini söyle. Ben öyle yaptım. Kan tahlilimde eksiklerim3 göre takviye verdi. Bende b12, demir, folik eksikliği vardı, onları vermişti. Bence doktora gidip eksikliğine göre ayarlatırsan senşn için çok daha iyi olur

Evet doğru söylediğiniz gibi olması daha sağlıklı olur öyle yapmayı düşünüyorum teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…