Gebeliğe Hazırlık Folik asit kullanan var mı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Adige-

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
1.066
2.836
133
32
Antalya
Merhaba hamile değilim hamile kalabilmek için kontrole gittim ve doktor folk asit verdi br engel yok dedı.. 5 gündür kullanıyorum kasıgımda agrı var ara ara ki sag yumrtalıgımda polistik over var 2 3 adet eskı konulara bakyım folik asıtle ilgili sayfada ama konular eskı tarıh dıye tekrr acmak ıstedım gararı olan var mı

Folik asit (folat) isimli bir vitamin sadece. Gebelik düşünen istisnasız her kadının kullanmasi bebeğin ilk 3 ay ki fiziki gelişimi için çok önemli. Herhangi bir yan etkisi kesinlikle bulunmamakta. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ilaç olsaydı yan etki ihtimali olabilirdi ancak vitaminden ibaret.

3 yildir kullaniyorum hamile kalamadigim icin birakamiyorumda ne zaman hamile kalacagimi bilmedigim icin(hamilelik oncesi anne 3 ay kullanmali ve bebim genimde sikinri oldugu icinde kesinlikle 3 ay icmezsem anomali riski cok yuksek) hbi sikinti olmaz diyo dr lar cunku b vitamini suda eriyen vitamin vucuttan fazlasi idrarla atiliyor

Ben de kullanıyorum bi yan etkisi yok zaten ilaç değil takviye diye geçiyor. bebeğin gelişimi için hamile olduktan sonra 3 ay daha kullanman gerekiyor demişti doktorum.

Bende polikistik over vardi bes ay infolic combi kullandım 6 ay hamile kaldim

bende hamile kalmak için doktora gittiğimde bana da tam olarak aynılarını söyledi. aynı ağrılar başta bende de oldu ama düzenli kullanınca geçiyor. bir de tavsiyem b12 ile kullan bence çünkü etkileşime geçtiği vitamin b12 ymiş. bende değerler düşük olduğu için vitaminle kullanmıştım.. :)

Ne kadar süredir kullanıyorsun canım

Bende hamile kalmayı düsünüyorım dokyor banada verdi kullanmaya basladım yan etkisini hc görmedim

Bende 1 yıl düzenli kullandım. Kan tahlilinde olması gerekenden baya bir yüksek çıkınca bıraktım kullanmayı. Ara verdim.

Bende hamile kalmayı düsünüyorım dokyor banada verdi kullanmaya basladım yan etkisini hc görmedim

Ben kullanmaya basladıktan ertesi gün kasık agrıları hissetmeye basladım ara ara sancı gırıyor sanırsam reglm de yaklastı 9 gün var ondan da olabılır

Bende 1 yıl düzenli kullandım. Kan tahlilinde olması gerekenden baya bir yüksek çıkınca bıraktım kullanmayı. Ara verdim.

Bakalım doktorun dedıgı gibi 3 ay kullanıcam canım bende baktım işe yaramıyor bırakır baska bır takvıye alırım

Ben gebelikten 2 ay önce başladım şu an gebeyim hala kullanıyorum zaten doktorum söylemişti öncesinde başlamamı

Rabbim saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın canım bende kullanıyorum halen daha 10 gun oldu baslayalı inşallah rabbim bana da bebek nasıp eder

Bakalım doktorun dedıgı gibi 3 ay kullanıcam canım bende baktım işe yaramıyor bırakır baska bır takvıye alırım
Banada doktorum yazmıştı folmega plus folik asidi kullanıyorum suan diğerleri gibi balık tadı kalmıyor ağzımda deneyebilirsin canım allah gönlüne göre versin

Kızlar ben aile hekimine gidip kan verdim gebelik düşünüyorum o yüzden değerlerime baktırmak istiyorum takviye ihtiyacım varsa diye bana birsey vermedi. Acaba kadın doğum uzmanına mı gitmek gerek yoksa kullanmasakta oluyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…