Folik asit içen var mı

Civciv56

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
34
4
28
1 aydır düzenli ilişkiye girdikk ama bugun regl oldumm folik asit içsem yada içen var mı kafasına göre işe yarıyor mu

1 aydır düzenli ilişkiye girdikk ama bugun regl oldumm folik asit içsem yada içen var mı kafasına göre işe yarıyor mu
Gebe kalınca veriyorlar. 1 ay kısa bir süre millet aylarca deniyor. Doktora gidip değerlerinize eşiniz ile baktırın. Gerekli ise zaten doktor uygun şeyi önerir.

Hamilelik öncesi folik asit içmenin hamile kalmayı kolaylaştırma gibi bir etkisi yok. Folik asit tedavisinin amacı bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesidir. Hamile kaldıktan sonra doktorlar folik asit ve diğer takviyeleri yazıyorlar zaten.

Gebe kalınca veriyorlar. 1 ay kısa bir süre millet aylarca deniyor. Doktora gidip değerlerinize eşiniz ile baktırın. Gerekli ise zaten doktor uygun şeyi önerir.
Yeni evliyimm daha kadın doguma bebek düşünüyoruz degerlerime bakılmasını mı istiyorum demem gerek ne dicemi blmyrm şuan

gebelik öncesi 8 ay kullandım. ama gebe kalmak için değil genelik öncesi en az 3 ay kullanılması gerekiyor bebeğin gelisimi için. o yüzden zaten doktora gidip bebek istiyoruz dediğinizde direkt veriliyor folik asit. ama dediğim gibi gebe kalmaya bi katkısı yok. gebe kaldıktan sonra bebeğin gelisimi için öneriliyor.

Yeni evliyimm daha kadın doguma bebek düşünüyoruz degerlerime bakılmasını mı istiyorum demem gerek ne dicemi blmyrm şuan
Bebek düşünmeye karar verdik. Planlı bir gebelik istiyoruz. Değerlerimi kontrol ettirmek istiyorum diyeceksin. Ultrasonda da bakar zaten.
Eşin de üroloji bölümüne gitsin kontrol ettirsin kendini.
Zaten ikiniz de sağlıklı iseniz doğal yoldan gebe kalırsın.
Sorun varsa da tedavi önerirler takviye vs

gebelik öncesi 8 ay kullandım. ama gebe kalmak için değil genelik öncesi en az 3 ay kullanılması gerekiyor bebeğin gelisimi için. o yüzden zaten doktora gidip bebek istiyoruz dediğinizde direkt veriliyor folik asit. ama dediğim gibi gebe kalmaya bi katkısı yok. gebe kaldıktan sonra bebeğin gelisimi için öneriliyor.
Merhabalar bu konuyu baya araştırdım postunuzu görmek çok iyi oldu , folik asidi gebeliğin başından sonuna kadar mı kullanmak gerekiyor ? Gebe değilim bu arada

Folik asit gebe kalmayı kolaylaştıran bir şey değildir, bir vitamindir. Ama gebeliğin ilk 4-6 haftasındaki bebeğin sinir sistemi için hayati önem taşır. Bu ilk zamanlarda gebeliği farketmek güç olacağı için gebelik planlanmadan önce içilmesi önerilir. Ki gebe kalınırsa eksiklik yaşamasın bebek. Hatta gebelik planı olsun olmasın dünya sağlık örgütü üreme çağındaki her kadının günde 400 IU folik asit almasını öneriyor, bizim sinir sistemimiz ve kan yapımı için de gerekli.

Merhabalar bu konuyu baya araştırdım postunuzu görmek çok iyi oldu , folik asidi gebeliğin başından sonuna kadar mı kullanmak gerekiyor ? Gebe değilim bu arada
ben dediğim gibi gebelik öncesi 8 ay kullandım.
gebeliğimin ilk 2 ayı yine aynı takviyeden devam ettim. (pikassos)
8.haftada başka bir takviyeye gecildi (pregnom) ama onun da içinde folik asit vardı. bu ilk kullandıklarımda 400 mg folik asit vardı.

17.haftada d vitamini içeren başka bir takviyeye gecti doktorum (decavit). onun içinde de 800 mg folik asit var. yani evet su ana kadar folik asit bende hiç kesilmedi. marka ve içerikler değişti ama folik asit kullandım hep.

ben dediğim gibi gebelik öncesi 8 ay kullandım.
gebeliğimin ilk 2 ayı yine aynı takviyeden devam ettim. (pikassos)
8.haftada başka bir takviyeye gecildi (pregnom) ama onun da içinde folik asit vardı. bu ilk kullandıklarımda 400 mg folik asit vardı.

17.haftada d vitamini içeren başka bir takviyeye gecti doktorum (decavit). onun içinde de 800 mg folik asit var. yani evet su ana kadar folik asit bende hiç kesilmedi. marka ve içerikler değişti ama folik asit kullandım hep.
Teşekkür ederim canımın içiii ♥️ rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin 🥰💕🤲🏻🙏

Size şöyle diyeyim folik asitin önceden kullanılma sebebi ne zaman gebe kalınacağı bilinmediği için önceden kullanılmaya başlanır. Ben kullandım bir kaç ay düzenli sonra bıraktım. Şansa hamile kalacağım ay adet zamanı başka doktora gittim folik asit kullan dedi. O ay kullandım ve şansıma o ay hamile kaldım. Folik asit depolanan bir şey değil o yüzden ne zaman olacağı bilinmediğinden hamile kalmayı düşündüğünüz zaman kullanın diyorlar. Eğer planlıyorsanız kullanmaya başlayın yani benimki aşırı şansa denk geldi ama sizinki denk gelmeyebilir.

Hamile kaldığımı öğrendikten sonra da kadın doğum doktorum beni multivitamin başlattı, onun içinde de folik asit var, hala devam ediyorum yani ☺️

folik asit hamile kalmayı düşündüğün anda içmen gereken bir takviye zaten ama femin alfa diye toz bir şase var ondan hem yumurta kalitesini arttıracak vitaminler var hemde folik asit var tabii ihtiyaç dahilinde doktorunuza danışın yinede

Kızlar merhaba içeriğinde b 12 vitamini olan folik asit öneriniz varmı gebelik öncesi kullanmak için

X