- 2 Haziran 2020
- 91
- 45
- 18
- 30
- Konu Sahibi Pollyanna41
-
Hangi marka kullandınız acaba?Folik asit bir ilaç değil vitamin takviyesi benim bildiğim vücutta bulunan bir vitamin aslında ama gebe kalmak için ve gebe kalınca takviye olarak alınıyor
Bebeğin beyin gelişimi için gerekli. Eksikliğinde sorunlar olabiliyor. Hamile kalmadan en az 3 ay önceden başlanması gerekiyormuș. Kullanmayanlar da var. Ama ben kullanılması taraftarıyımArkadaşlar merhaba. Nerden basliyim bilemedim biraz uzun olucak ama öncelikle şöyle soyliyim gebelik düşünüyorum. 8 ay lik evliyim ve eşimle tam anlamıyla çocuk için deneyimimiz olmadı çoğunluk korunarak ilişki yasadik geçtiğimiz ay artık çocuk istediğimize karar verdik ve o ay da düzensiz adet problemim ortaya çıktı adetim bittikten 10 gun sonra tekrar adet oldum doktora gittim prolaktin yükseliği cıktı tedavi gördüm değerlerim iyi sorun yok asıl soruma geliyorum doktora gebelik düşündüğümü söylemistim oda bana bu ay değerlerim normal olunca folik asit verdi . Folik asit ne için gerekli illa kullanmak gerekli mi ? Doktorum gebeliği kolaylaştırır dedi ama zaten benim deneyipte bu ay da olmadı dediğim bi süreç olmadı.
Fazlası atılıyor vücuttan diye biliyorum.Hamile kalmayı kolaylaştıran bi etkisi var mı bilmiyorum. Ama bebekte olması muhtemel bir engelin önüne geçmek icin kullanılıyor. Fazlası zarar değil deseler de inanma, sen 400 mikrogram olandan kullan, 5 mg olanı çok yüksek.
Bu ay tam anlamıyla deneyimliycem bakalim az çok tahmin edebiliyorum aslında yumurtlama zamanını ama yani biliyorum derken akinti dan dolayı dedim ama ovulasyon testinde kullanmakta yarar var tabiFolik asit kullanılması gereken bir ilaç benimde doktorum verdi bende kullanıyorum. Hamile kalmada ve hamile kaldığında da gelişimi açısından iyi bir ilaç. Düzensiz adet problemin varsa yumurtlama zamanını tam bilmiyorsan ovülasyon testi kullanmanı öneririm
Teşekkür ediyorum doktorun tavsiye ettiğini folik asiti aldım ama yinede bilgili kişilerden öğrenmek istedimFolik asit kullanman yararına ben de korunmayı bıraktıktan sonra sürekli kullandım hamile kalınca da kullanmak bebeğinin gelişimi açısından zorunlu şuanda da kullanıp kullanmamak sana kalmış yumurtanın kalitesini artırır döllenme kolay olması için verirler.
Fazlasının otizmi tetikledigine dair bir araştırma var. Yani zaten ilk gebelikte 5 mg gereksiz. Önceki gebeliginde engel durumu varsa bebekte o zaman 5 mg veriyor doktorlar. Ama bazısı kafadan 5'lik yazıyor, gereksiz.Fazlası atılıyor vücuttan diye biliyorum.
Doktorun tavsiye ettiği folik asiti aldım kullanıcam inşallah ben öyle ilaca falan çok karşı biri değilim hani doktor verdiyse kullanılması gerekiyordur diye düşünüyorum ama yinede ufak çaplı araştırma yapmadan duramıyorumBebeğin beyin gelişimi için gerekli. Eksikliğinde sorunlar olabiliyor. Hamile kalmadan en az 3 ay önceden başlanması gerekiyormuș. Kullanmayanlar da var. Ama ben kullanılması taraftarıyım
Hatırlamıyorum ki 3 sene oldu doğum yapalı 6 7 ayda hamile kalmıştım hamile kalınca da ilk 3 ay kullanmıştımHangi marka kullandınız acaba?
Doktor bizden daha bilgili canım güven ve korunmayı bıraktıysan her gün folik asit al ben her gün almıştım hamile kalınca da ilk 3 ay zorunlu biliyorum aile hekiminizin yanındaki hemşire zaten düzenli kullanıp kullanmadığınızı soruyor hamile ikenTeşekkür ediyorum doktorun tavsiye ettiğini folik asiti aldım ama yinede bilgili kişilerden öğrenmek istedim
Tabi ki öyle ama araştırmadan edemiyorum elimde değilDoktor bizden daha bilgili canım güven ve korunmayı bıraktıysan her gün folik asit al ben her gün almıştım hamile kalınca da ilk 3 ay zorunlu biliyorum aile hekiminizin yanındaki hemşire zaten düzenli kullanıp kullanmadığınızı soruyor hamile iken
Yok bu ilaç değil zaten hamile iken ilk 3 ay parol dışında ilaç bile vermiyorlar ne öksürük oldum da ben vermediler folik asit ilaç değil zaten vitaminTabi ki öyle ama araştırmadan edemiyorum elimde değilbütün kullanmam gereken ilaçların yan etkilerine kadar bakarım sevmiyorum bu huyumu
Evet ilaç olmadığını biliyorum arkasında da özellikle belirtmişler takviye diye zaten ama kimi yerlerde okuduğuma göre bazı folikasitler dokunmuş yani bazı yan etkileri olmuş çeşitlerine göre degisiyo belkideYok bu ilaç değil zaten hamile iken ilk 3 ay parol dışında ilaç bile vermiyorlar ne öksürük oldum da ben vermediler folik asit ilaç değil zaten vitamin
Anladım teşekkür ederim bilgi içinFazlasının otizmi tetikledigine dair bir araştırma var. Yani zaten ilk gebelikte 5 mg gereksiz. Önceki gebeliginde engel durumu varsa bebekte o zaman 5 mg veriyor doktorlar. Ama bazısı kafadan 5'lik yazıyor, gereksiz.
Ya zaten muhakkak faydasi vardır ki doktorlar öneriyor onunda bilincindeyim aslında ama yine de kendimce araştırma gereği hissediyorumŞimdi bir video izliyordum orda bahsetti. Gebelikte bebeğin omuriliğinin kapanması için folik asite ihtiyaç varmış. Eğer eksikse omurilik tam kapanmıyormuș
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?