Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb kızlar ben yeni hamiş oldum hastneeye ilk gidimizde doktor bana direk elevit hapını verdi içinde ihtiycım olan herşey varmış ama herkes niye folik asit vermedi diyip duru işte ilk üç ay folik asit sonra elevit veriliomuşşimdi kafam karıştı doktoruzuz sie ne vermişti ilk?
Bende demir hapı ile elevit kullanmıştım.Elevitin içinde zaten folik asitte var.
Bir film kaplı tablet
12 vitamin
A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2 µg)
B1 vitamini (tiamin hidroklorür) 1.6 mg
B2 vitamini (riboflavin) 1.8 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür) 2.6 mg
B12 vitamini (siyanokobalamin) 4 µg
C vitamini (askorbik asit) 100 mg
D3 vitamini (kolekalsiferol) 500 I.U. (12.5 µg)
E vitamini (α-tokoferol asetat) 15 mg
Biotin (B8 vitamini) 200 µg
Kalsiyum pantotenat (B5 vitamini) 10 mg
Folik asit 0.8 mg
Nikotinamid 19 mg
4 mineral
Kalsiyum 125 mg
Demir 60 mg
Magnezyum 100 mg
Fosfor 125 mg
3 eser element
Bakır 1 mg
Mangan 1 mg
Çinko 7.5 mg
mrb, bende ilk gidişimde elevite başladım, 4.aya girmek üzereyiiz..
folik asit evet bu ilaçta da var..
her dr un ve her bünyenin farklı olabileceğini lütfen unutmayın.. böyle endişelerle yormayın kafanızı..
kafam okadar karıştı ki yanlış bişey olmadıgındsn eminim işe ama folik asit istesemmi acaba ne bilim ya
hamilelik öncesi ve hamilelik ilk dönemlerinde 4-5 mg folik asit alınması gerekiyor.
bu hapın içerisinde 0,8 mg var. bence yeterli değil.
diğer vitamin minerallerin alınması elbetteki faydalıdır fakar folik asit yeterli değil canım.
kızlar bugün gtiitk doktoruma elevitin içinde folik asitin oldugunu ve bunun bana yeterli olucanı söyledi yinede bir hafra sonra dekkrradan gdicem ammam yinede insanın kafası karışı yo işte
bende 17 haftalık hamileyim. hamile kalmadan önce folik asite başlamıştık. ilk üç ay sonuna kadar da folik asitten başka ilaç kullanmadım. üç ayın sonunda folik asiti kesip elevit verdi doktorum. kan değerlerine bakılıp gerekli görülürse kan ve demir ilaçları da verilebilir.mrb kızlar ben yeni hamiş oldum hastneeye ilk gidimizde doktor bana direk elevit hapını verdi içinde ihtiycım olan herşey varmış ama herkes niye folik asit vermedi diyip duru işte ilk üç ay folik asit sonra elevit veriliomuşşimdi kafam karıştı doktoruzuz sie ne vermişti ilk?