• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

folik asit? elevit?

ikra1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
59
0
36
İzmir
mrb kızlar ben yeni hamiş oldum hastneeye ilk gidimizde doktor bana direk elevit hapını verdi içinde ihtiycım olan herşey varmış ama herkes niye folik asit vermedi diyip duru işte ilk üç ay folik asit sonra elevit veriliomuşşimdi kafam karıştı doktoruzuz sie ne vermişti ilk?

Bende demir hapı ile elevit kullanmıştım.Elevitin içinde zaten folik asitte var.

Bir film kaplı tablet
12 vitamin
A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2 µg)
B1 vitamini (tiamin hidroklorür) 1.6 mg
B2 vitamini (riboflavin) 1.8 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür) 2.6 mg
B12 vitamini (siyanokobalamin) 4 µg
C vitamini (askorbik asit) 100 mg
D3 vitamini (kolekalsiferol) 500 I.U. (12.5 µg)
E vitamini (α-tokoferol asetat) 15 mg
Biotin (B8 vitamini) 200 µg
Kalsiyum pantotenat (B5 vitamini) 10 mg
Folik asit 0.8 mg
Nikotinamid 19 mg
4 mineral
Kalsiyum 125 mg
Demir 60 mg
Magnezyum 100 mg
Fosfor 125 mg
3 eser element
Bakır 1 mg
Mangan 1 mg
Çinko 7.5 mg

mrb kızlar ben yeni hamiş oldum hastneeye ilk gidimizde doktor bana direk elevit hapını verdi içinde ihtiycım olan herşey varmış ama herkes niye folik asit vermedi diyip duru işte ilk üç ay folik asit sonra elevit veriliomuşşimdi kafam karıştı doktoruzuz sie ne vermişti ilk?

mrb, bende ilk gidişimde elevite başladım, 4.aya girmek üzereyiiz..
folik asit evet bu ilaçta da var..
her dr un ve her bünyenin farklı olabileceğini lütfen unutmayın.. böyle endişelerle yormayın kafanızı..

Bende demir hapı ile elevit kullanmıştım.Elevitin içinde zaten folik asitte var.

Bir film kaplı tablet
12 vitamin
A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2 µg)
B1 vitamini (tiamin hidroklorür) 1.6 mg
B2 vitamini (riboflavin) 1.8 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür) 2.6 mg
B12 vitamini (siyanokobalamin) 4 µg
C vitamini (askorbik asit) 100 mg
D3 vitamini (kolekalsiferol) 500 I.U. (12.5 µg)
E vitamini (α-tokoferol asetat) 15 mg
Biotin (B8 vitamini) 200 µg
Kalsiyum pantotenat (B5 vitamini) 10 mg
Folik asit 0.8 mg
Nikotinamid 19 mg
4 mineral
Kalsiyum 125 mg
Demir 60 mg
Magnezyum 100 mg
Fosfor 125 mg
3 eser element
Bakır 1 mg
Mangan 1 mg
Çinko 7.5 mg

hamilelik öncesi ve hamilelik ilk dönemlerinde 4-5 mg folik asit alınması gerekiyor.
bu hapın içerisinde 0,8 mg var. bence yeterli değil.
diğer vitamin minerallerin alınması elbetteki faydalıdır fakar folik asit yeterli değil canım.

Folik asit e hamıle kalmadan başlamıştım...boyle de olması gerekır...spina bifida lı cocuklarımız olmaması için ,(rabbım korusun) kullanmayan herkesın çocogu boyle olacak dıye bır kaıde yok ama kullanılması buyuk olcude onleyıcı olacaktır...Spına bıfıda santral sınır sıstemınde olusacak en agır vakalardan bırı:(

ve bence elevitin içinde degıl de ayrıca kullanılması gerekır folık asıt ın...Hamılelıgımde prof ve docent lerle gorusuyordum (rısklı gebelık yasadıgım için) önerılerı folık asıt ın ayrıca kullanılması ıdı ve de hamıle kalmadan baslanması...ama gec kalınmıs degıl bence hemen baslamalısınız

Ben ilk üç ay sadece folik asit kullandıktan sonra doktorum bana elevit ve kan ilacı verdi. bende ilk olarak folik asitin önemli olduğunu biliyorum ama doktoruna sor bunu o tabii ki daha iyi bilir.

kızlar bugün gtiitk doktoruma elevitin içinde folik asitin oldugunu ve bunun bana yeterli olucanı söyledi yinede bir hafra sonra dekkrradan gdicem ammam yinede insanın kafası karışı yo işte

mrb, bende ilk gidişimde elevite başladım, 4.aya girmek üzereyiiz..
folik asit evet bu ilaçta da var..
her dr un ve her bünyenin farklı olabileceğini lütfen unutmayın.. böyle endişelerle yormayın kafanızı..

kafam okadar karıştı ki yanlış bişey olmadıgındsn eminim işe ama folik asit istesemmi acaba ne bilim ya

kafam okadar karıştı ki yanlış bişey olmadıgındsn eminim işe ama folik asit istesemmi acaba ne bilim ya

canım folik asit kullanman daha yararlı olacaktır bence. o kadar yararlı kı hamilelik düsündugun zaman başlıyorsun. ama genede geç kalmış diilsin başlayabilirsin.

ben subat marttan sonra bebek icin calismalara baslariz diye dusundugumden daha bugun kontrole gittim
folik asit verdi tabi ama b12 eksikligim oldugunu da soyleyince o zaman folidoce kullan simdilik dedi
kan tahlilleri yazdi baya bir onlarin sonuclarina gore de gerek olursa baska ek destekler veririm dedi

hamilelik öncesi ve hamilelik ilk dönemlerinde 4-5 mg folik asit alınması gerekiyor.
bu hapın içerisinde 0,8 mg var. bence yeterli değil.
diğer vitamin minerallerin alınması elbetteki faydalıdır fakar folik asit yeterli değil canım.

gebelikte ortalama 0,4 mg folik asit alınması gerekio elevitte de bunun iki katı var bu nedenla az değil 4-5 mg ı nereden çıkardınız lütfen bilinçsizce buraya yazmayalım.

kızlar bugün gtiitk doktoruma elevitin içinde folik asitin oldugunu ve bunun bana yeterli olucanı söyledi yinede bir hafra sonra dekkrradan gdicem ammam yinede insanın kafası karışı yo işte

Ben folik asit kullanmıştım ilk 2 ay ama bulantılarım artınca doktor elevit vermişti ,elevit bulantılarıma çok iyi geldi hatta içmediğimde yine bulantım oluyodu.Elevitin içindeki folic asit miktarı gebelikte günlük alım için yeterlidir,folic asitt esasında hamilelikten önce alınmaya başlanmalı vücutta stoklanmalıdır ki biz hamile olduğumuzu bilmediğimiz o 4 haftalık dönemde bebeğin gelişiminde kullanılsın diye,tabi snrasında da faydalı ama arkadaşların dediği gibi 4-5 mg değil 0,4 bile yeterli elevitte de 2 katı var.Sonuçta doktorun da öyle söylemiş,bzler doktor değiliz ama brz araştırınca zaten sen de bu söylediklerime ulaşırsın. Sağlıklı bi hamilelik diliyorum.

bana dailk gittiğim dr folik asit vermişti.5 tane anca içmişimdir.başka dra gittim.bulantım çoktu.o folik asiti kesti.bulantıyı arttırıyormuş.elevit verdi.ama onu da içmedim çok hamilelik süresince 1 kutu anca içmişimdir.düzenli içtiğim tek şey bulantı ilacıydı:)demir ilacı da verdi sonradan onu da içmedim...

bende 17 haftalık hamileyim. hamile kalmadan önce folik asite başlamıştık. ilk üç ay sonuna kadar da folik asitten başka ilaç kullanmadım. üç ayın sonunda folik asiti kesip elevit verdi doktorum. kan değerlerine bakılıp gerekli görülürse kan ve demir ilaçları da verilebilir.
ancak elevit 3 ay ve sonrası için gerekli. folik asit ihtiyacını elevit tek başına karşılamaz ki:(

canım bende hamileyim ben folik asiti hamile kalmadan önce kullanmaya başlamıştım çocuk istediğim için doktor vermişti 3 haftalık hamileyim doktor bana 3 tane ilaç verdi folik asit vitamin yine b12 vitamini verdi yani folik asiti kullanman lazım çok önemli doktoruna sor yada doktorunu değiştir.

arkadaşlar ben 3 aylık hamileyim ve bu zamana kadar sadece folik asit kullandım. doktorum kesinlikle eleviti önermedi bebeğin ne kadar vitamin ihtiyacı var bilemeyiz vitaminin fazlası da bebeğe çok zararlı kaş yapalım derken göz çıkarmayalım dedi. folik asit etkisi kanıtlanmış tek vitaminmiş. elevitte folik asit var ama 0.8 mg yani çok az. oysaki hamilelikte ilk 3 ay alınması gereken günlük folik asit miktarı 400 mg mış. benim doktorum doçent yani bu konularda epey bilgi sahibi valla ben doktorun yalancısıyım:)

Son düzenleme:
ilk 3 ay folik asit kullandım daha sonra elevit ve demire başladım ben.. zaten ilk 3 ay daha çok gerekli folik asit

Back