Gebeliğe Hazırlık folik asit 5 mg

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elamirac7

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2018
192
78
18
33
onceden bundan 5 yil oncesi noral tup defekti dogum yaptim bu sene hamile kalirken uc ay oncesi ictim ekimde kimyasal oldu sonra yine gebelik oldu yine 5 mg ictim 9 haftalik kalbi durdu nisanda haziran sonu gibi basladim 3 aya oncesi kadar olacak ya ama bu seferde korkuyorum 5 mg cok yuksek degimi bir yan etkisi olmasin bebek tutunursa bir zarari

Foliğin zararı değil yararı olur bebek gelişiminde. Organ gelişimi, sırtındaki açık, dudaktaki yarık vs. Bebeğin tutunamamasının başka sebebi var.

Noral tp defektli dogumdan once folik asit kullanmis miydiniz? Bu dozu doktor mu onerdi? Folik asit suda cozundugu icin birikmezmiz vucutta, doktorum rahatca kullababilirsin dedi. Bebege arkadasin da dedigi gibi zarari degil yarari olur ama siz kendiniz icin, bobreklerinizi yormamak icin folik asit seviyenizi kontrol ettirebilirsiniz. Bir de folik asit yerine folate kullanursaniz emilim artar.

bundan 5 yil once basima geldi bu hayir kullanmamistim igne coraspirin kullnistim 6 ayliga gelince bunu ogrendim sonlndi ustune tekrar gebe kaldim oglumda ictim ardan 5 yil gecti oglum bes yasinda bu sene istedim olsun diye ekim de once ictim ekimde kimyasal oldu tekrar kaldim ictim yine 5 mg aliyirim subatta 9nhaftalik karnimda oldu 5 mg alma sebebim daha once noral tup defekti bebegim olmasi iste tekrar icerde denersem bu doz agir gelirmi cok icenlrin bebekelri otizm olurmus korktum mayisin 8 inde folat seviyem 14.74 cikti folbiol su pembe kutu olan acaba 400 mg kullanilmali bunun la beraber b12 felan cinko perenatal bir vitamin almiyorum simdi birakip endokrine gidip olcumler sonucu tekrar mi baslasak eksik olan lar baslarim b12 cinko gibi tskler gercekten insan cok korkuyor

noral tup defekti olan gevbelikten 3 ay once folbiol 5 mg baslanilmaliyimis ama internette bu dozun bu seferdr otizm bebek olmasi acisinfan zarari olur diyorlar korktum

Back