• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folbiol-Folidoce arasında ki fark nedir ?

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
2 farklı doktora muayne oldum ve ikiside farkı şeyler söyledi, benimse kafam karıştı, Sonuç olarak ikisi de folikasit, içerikleri aynı diye düşünüyorum. Yoksa bu doktorlar anlaşmalı olduğu ilaç firmalarına para kazandırmak için biz hamilelerin içine kurt mu düşürüyolar ?
Bi doktor folbiol kullanmalısın derken, ötekide hayır bırak o ilacı sana faydası yok folidoce kullan diyor.
Hamile arkadaşlar siz hangisini kullanıyorsunuz.

gramları farklı sanırım, bir de folidoce da ayrıca B12 var fark o olabilir. ben de folidoce kullanıyorum ama daha önce folbiol almıştım, bu bitince arada onu kullanıyorum yeni kutu alana kadar. çok da sıkıntı olmaz sanırım.

gramları farklı sanırım, bir de folidoce da ayrıca B12 var fark o olabilir. ben de folidoce kullanıyorum ama daha önce folbiol almıştım, bu bitince arada onu kullanıyorum yeni kutu alana kadar. çok da sıkıntı olmaz sanırım.

çok teşekkür ederim verdiğin cevap için kafamı çok kurcalıyordu bu durum.

hamile kalmadan önce folbiol kullandım o da fazla değil gebeliği öğrendikten sonra dopktorum folidoce verdi şimdi onu kullanıyorum

folbiol 400 mg folik asit,
folidoce 400 mg folik asit + B12 vitamini

eşimde bana folik-1 diye bişiy almış, hazırlık döneminde yeterli sadece folik asit diye düşünüyorum, ama gebeyken zaten elevit takviyesi başlıyor ikisi de uygun bence, et tüketmiyorsan fazla dr farklı yönlendirecektir.

Folidoce de ilave olarak B12 vitamini va. Folikasit B12 vitaminiyle beraber vücutta daha iyi emilir.

arkadaşlar bende yaklaşık 6 aydır folbiol kullanıyorum günde 1 tablet(5mg) .benim sizlere sorum ;folikasit fazla kullanımı kaşıntı yaparmı? son bir aydır kaşıntı var ,cildiyeye gittim tahlillerde birşey çıkmadı .Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Back