merhaba arkadaşlar 3 ay'dır bebek çalışmalarımız var... Doktoruma ilk bebek istiyorum die gittiğimde bana folbio verdi... folik asit'miş... Bir arkadaşımda bebek hazırlıkların da ona doktoru folik asit marka vermiş... Yani bunlar arasında bir fark varmıdır... Sizede doktorunuz folbio verdimi?
Ay tamam o zaman cnm.... Tedirğin olmuştum... sonuçta folik asit bilindik isim ya:) Teşekkür ederim... Hayırlı bebişler:)
folbıol günde 1 tane kullanıldıgından kullanımı dah kolay bende kullanıyorum marka farketmez mesela folıc plus var o günde 3 kez alınıyor zaten hamıle kalınca genelde elevıt kullanmaya baslanıyor o hem folıcasıt hemde dıger vıtamınler içeriyor
merhaba arkadaşlar 3 ay'dır bebek çalışmalarımız var... Doktoruma ilk bebek istiyorum die gittiğimde bana folbio verdi... folik asit'miş... Bir arkadaşımda bebek hazırlıkların da ona doktoru folik asit marka vermiş... Yani bunlar arasında bir fark varmıdır... Sizede doktorunuz folbio verdimi?
folbıol günde 1 tane kullanıldıgından kullanımı dah kolay bende kullanıyorum marka farketmez mesela folıc plus var o günde 3 kez alınıyor zaten hamıle kalınca genelde elevıt kullanmaya baslanıyor o hem folıcasıt hemde dıger vıtamınler içeriyor
sadece folıc asıd ıcerıyor canım bıldıgım kadarıyla baska vıtamın yok elevıtte cok vıtamın var ama o hamıle kalınca kullanılıyor hamıle kalmadanda folıc asıt alımı önemlı oldugundan folbıolde kullanmak yeterlı
bana dr elevıt hamıel kalınca vermıstı hemen hatta emzırrıken bıle kullanıyor kımısı
arkadaşlar bende bugün dr gittim yeniden. tam 1 senedir bebek planımız var. o zmanalar bu folik asit denen şeyi bilmiyordum. 5-6 ay önce hamile kalamayınca kontrole gittim. herşey çok iyi dediler. ben sormadım onlarda folik asit vermediler. bugün gittiğim dr eski sonuçlarıma baktı. rahim filmi istedi. folik asit kullanmam gerekiyormu diye sorduğumda kullanabilirsin dedi. ama ne isim verdi nede şu zamana kadar kullan dedi. başındanmı savdı anlamadım..ne yapayım peki ben
canım doktor verıse kullan vermesse kullanma
tahlıllerle sende vityamın eksıklıgıne kanaat getırılmısse kullanıcaksın tabı ıster emzıklı ol ıster hamıle
ama senın bı eksıgın nyoksa bı de ustune vitamın alıosn bu da farklı sonuclar doğurur örneğin
fazla c vitamını almak damar tyıkanıklıgı ve sertleşmesı yapar anlatabılıyor muyum ???
canım gebelık oncesı folik asit kullanma zorunlulugu yoktur.ve hamıellıgı kolaylaştırıcı bı etkısıde yok
folik asit muhtemel bir gebelık durumunda bebegın baş beyın ve omurga gelişimini tamamlaması ve ense kalınlıgı
veya down sednromu yaşamamsı için alınan ufak bi önlem....bir anne adayında folik asit eksıkse ve gebe kalırsa
annedekı folikasit bebege yetmezse vücut gelişir baş küçük kalır hatta bazen baş oluşmaz bile Allah korusun tabıı bu çok ekstrem bi vaka
sık olan bişey değil ama folik asit eksıklıgınde böle bi ihtimal var maalesef. Hamılleık düşünürken folik asit almaya başalrsan eğer
gebe kaldıgında bebegın daha iyi gelişir. yoksa hamıel kalmayı kolaylaştırmaz recetesiz oarak eczaneden folbiol alabilirsin ıkı gunde
1 adet içebilirsin :) hamıel kaldıgında ıse doktorun gerek duyarsa dozunu arttırır :)
çok teşekkür ederim
canım tam da benim kafama takılan soruydu bu ben biraz araştırmıştım folic plus kullanıyodum dediğin gibi günde 3 tane unutuyodum bir seneyi geçti hamile kalamadım doktor bana 3 aya giricem folbiol verdi günde 1 tane kullanımı daha kolay acaba iyi bir vitaminmi fiyatı da çok uygun geldi folic plusa göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?