• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobiler ve hipnoz tedavisi?

idiopatik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
12
0
86
35
Ankara
arkadaşlar çok kötüyüm ya kendimi bildim bileli hayvanlardan korkarım falan ama kedi artık kabusum gibi oldu.. her yerdeler haliyle hep huzursuzum artık çevremdekilerde tepki vermeye başladı insanları yerlerinden kaldırıyorum tatlarını kaçırıyorum çok mutsuz ediyo bu durum beni..)= ya şu internette satılan kedi köpek kovucu ses dalgası yayan şeyleri bile almayı düşüdündüm ama paranoyak olduğum için hayvanı iyice çağırır ya da kızdırır diye cesaret edemedim hipnozla korkuları yenmek gerçekten doğru mu bu konuda daha önce yardım almış işe yaramış arkadaşlar varmı ankarada bildikleri böyle güvenilir merkezler var mı lütfeen yardımcı olun çok çaresiz hissediyorum senağlama

çok teşekkür ederim öncelikle ya biraz bilgi verebilir misin acaba nasıl bir olay hipnoz? etkisi uzun seans mu gerektiriyomuş bi de ücretleri nasıl??

Merhaba idiopatik...Bilgi alabildin mi? Ankara damısın? Burda çok hipnoz merkezi var da, bende araştırmıştım, merak ettim, hala düşünüyormusun? Gelişmeleri bildir olur mu? Çok merak ettim...:utangac:

merhaba erbek2004 evet ankaradayım bende ve hala aklımı kurcalıyo kimse tam net bişi bilmiyo sanırım bu konuda açıkcası cesarette edemiyorum biraz bilgi olsa deneyenler anlatsa daha netleşecek herşey ama malesef kimse bişi yazmamıs bilmiyolar sanırım )= eğer bi gelişme olursa ben yine yazarm

Fobileri olan herkese hipnoz seansı tavsiye ediyorum. Ataşehir'de Değişim Psikolojik Danışmanlık merkezi adlı bir klinikte uyguluyorlar. İnsanları hayatları boyunca perişan etmiş, yıllarca bir psikiatristten öbürüne sürüklemiş sürüklemiş fobilerin birkaç seansta tamamiyle yok olduğuna şahit oldum. Bir yakınım gitti.

Hipnozun işlemesinin sebebi, bilinçalı ile çalışılıyor olması. Bilinçli olarak birşeyin anlamsız olduğunu bilmek, onu durdurmaya yetmeyebiliyor. Hipnozda - bu klinikte kullanılan teknikte- sorunun kökenine inmeye bile gerek kalmadan, bir anlamda beynin alıştığı bilinçaltı anılarının dosyalama sistemini değiştiriliyor. Bu dosyalama sistemi de değişince, beynin korku duyulan şeyle karşılaşıldığında, artık eski fobi tepkisini vermesi mümkün olmuyor.

Harika bir yöntem ve bence tüm fobilerde hipnoz kullanılmalı.

Back