• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FMF ( Ailevi akdeniz ateşi ) hastalığı olanlar

gulbeseker

HAYATIMIN TADLARI...BÜYÜYORLAR
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2007
1.525
12
358
55
Oğluma ( cüneytime) fmf teşhisi konuldu. Diğer çocuklarıma da tahlil verdik büyük bi ihtimalle onlarda da çıkacak. Bu hastalıkla mücadele eden arkadaşlar var mı aranızda? Ve neler yapıyorsunuz merak ediyorum paylaşalım lütfen :(

32 yıldır FMF hastasıyım colşisin isimli ilaç kullanacak sürekli, bu illet hastalık geçmez ömür boyu devam eder. ilacı kullanarak atakları azaltabilirsiniz..
çok çok geçmiş olsun...

32 yıldır FMF hastasıyım colşisin isimli ilaç kullanacak sürekli, bu illet hastalık geçmez ömür boyu devam eder. ilacı kullanarak atakları azaltabilirsiniz..
çok çok geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun.... ayrıca ilgilenip cevap yazdığınız için teekkür ederm. benim oğlumun sadece fmf sorunu yok. otoimmün hemolotik anemi hastalığı geçirdi. immün yetmezliği tedavisi görüyor ve artı fmf çıktı. şimdi de üniversiteyi kazandı konya hadim de okuyacak. harita kadastro bölümünü. samsuna çok uzak aklım hep onda kalacak

çok geçmiş olsun.... ayrıca ilgilenip cevap yazdığınız için teekkür ederm. benim oğlumun sadece fmf sorunu yok. otoimmün hemolotik anemi hastalığı geçirdi. immün yetmezliği tedavisi görüyor ve artı fmf çıktı. şimdi de üniversiteyi kazandı konya hadim de okuyacak. harita kadastro bölümünü. samsuna çok uzak aklım hep onda kalacak

bende konyalıyım bu arada anne olarak çocuğunuzu düşünmeniz, onun için endişelenmeniz çok normal. inanın ilacını kullandıktan sonra aksatmadan ataklar hafif seyrediyor atak oluş araları uzuyor. şayet atak şiddetli olursa yada atak sancılarına dayanamazsa hastaneye gitsin fmf olduğunu söylesin serum ve ağrı kesici ile hafifliyor ağrılar.. bu hastalıkla ömür boyu yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. genç delikanlı olmuş her zaman yanında olamazsınız hayatın zorlukları vardır kendi çabasıyla bunları öğrenip atlatması gerekiyor..

Canin alfa beta çeşitleri var. Çocuklarda görünme orani 1/5 yani diğer çocuklarında yoktur. Ben fmf hastasiyim ama 4 kardeşimde belirtisi bile yok. Çok da kotu bi hastalık değil. İlla kurtulalim derseniz ilik nakliyle herşey yoluna girer. Ben ilaç da kullanmiyorum. Psikolojik olarak kendini rahat ettirirsen sinavlari kafana takmazsan pek rahatsız etmiyor.
Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun cnm bende çok hastalanıyodum sürekli ateş 40 derece ve kanda sürekli iltihap fmf dediler kesin için bikaç tahlil yaptıkar sonra değilsin dediker böyle ates iltihah 6 ay sürdü sonra hastalıma teshis koydular immun yetmezliği dediler bunun için tedavi gören warmı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back