• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Florance Nightingale doğum yapmış ve yapacak olanlar

Maeve4m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
643
507
33
Merhaba arkadaşlar ,
Hamile olduğumu yeni öğrendim. Doktor ve hastane arayışına girdim ki Allah izin verirse en başından sonuna kadar aynı doktorla devam etmek istiyorum. Bu nedenle Florance Nightingale ve Herman işçi Hakkında bilgi almak istiyorum.

Aklımdaki sorular :
- Hastane, ebeler ,hemşireler ve hizmet Nasıl?
-Doğuma eşimiz girebiliyor mu?
-Doğum fiyatları nedir?
-Herman işçi her zaman ulaşabileceğimiz, açıklayıcı , ilgili bir doktor mu?
-Normal doğumu destekleyen bir doktor mu?
- Normal doğum olduğunda saat kaç olursa olsun doğuma giriyor mu?

Giden ve gitmeyi düşünenler ile burada bilgi paylaşımında bulunursak çok iyi olur

ben de senin gibi doktor arayışı içerisindeyim. ilk üç soruna telefon açınca yanıt veriyorlar. Doktor konusunda da fikrim yok maalesef. Belki biri çıkar da çok memnundum ben diye kendi doktorunu önerir :)

ben de senin gibi doktor arayışı içerisindeyim. ilk üç soruna telefon açınca yanıt veriyorlar. Doktor konusunda da fikrim yok maalesef. Belki biri çıkar da çok memnundum ben diye kendi doktorunu önerir :)
Sağol canım normal doğuma doktor giriyor mu diye sordum telefondaki kız bir türlü anlamadı verdiği cevap sorumla çok alakasızdı.

Keşke deneyimi olan biri cevap verse

anladım canım , çok tecrübesizim bu konuda , öyle normala girmeyim, sezeryana girme ihtimalleri olduğunu bilmiyorum bile :) daha kimseye de söylemedim, tavsiye isteyemiyorum o yüzden. Doktora da haftaya gidicem, kalp sesini duymazsam panik olurum diye bekleyeyim dedim. Sevmezsem değiştiririm doktoru. Daha çok başındayız. :)

anladım canım , çok tecrübesizim bu konuda , öyle normala girmeyim, sezeryana girme ihtimalleri olduğunu bilmiyorum bile :) daha kimseye de söylemedim, tavsiye isteyemiyorum o yüzden. Doktora da haftaya gidicem, kalp sesini duymazsam panik olurum diye bekleyeyim dedim. Sevmezsem değiştiririm doktoru. Daha çok başındayız. :)
Ben de çok tecrübesiyim :( hangi hastane hangi doktor? İstanbul'da mısın? Kendi doktorum tahliller istemişti ve önümüzdeki perşembe gel demişti. Ben de tahlilleri yaptırmak için devlet hastanesine gittim ve keseyi gördü doktor. O yüzden kendi doktoruma gitmeyi biraz ertelesem mi diye düşünüyorum. Karasız kaldım ben de kimseye söylemediğim için danışamıyorum

Merhaba arkadaşlar ,
Hamile olduğumu yeni öğrendim. Doktor ve hastane arayışına girdim ki Allah izin verirse en başından sonuna kadar aynı doktorla devam etmek istiyorum. Bu nedenle Florance Nightingale ve Herman işçi Hakkında bilgi almak istiyorum.

Aklımdaki sorular :
- Hastane, ebeler ,hemşireler ve hizmet Nasıl?
-Doğuma eşimiz girebiliyor mu?
-Doğum fiyatları nedir?
-Herman işçi her zaman ulaşabileceğimiz, açıklayıcı , ilgili bir doktor mu?
-Normal doğumu destekleyen bir doktor mu?
- Normal doğum olduğunda saat kaç olursa olsun doğuma giriyor mu?

Giden ve gitmeyi düşünenler ile burada bilgi paylaşımında bulunursak çok iyi olur

Merhaba,
Ben orada doğum yaptım.
Yapabilecek olsam yeniden orada doğum yapmayı isterdim; son derece titiz, dikkatli ve dost bir ekipti doğum sürecimdekiler.
Hastane her konuda yardımcı oldu, hiç sıkıntı yaşamadık.
"Doğuma eşiniz isterse girebilir"dediler ama o da ben de girsin istemedik kan tutar da onu:)
Doğum sırasında başka işlemler de yapıldığı için fiyat biraz karıştı, toplu bir fiyat listesi çıktı, net bir doğum fiyatı veremiyorum o nedenle.
Herman İşçi değildi doktorum ama normal doğumda saat kaç olursa olsun giriyordu benim doktorum, o da öyledir kuvvetle ihtimal.

Umarım herşey istediğiniz gibi olur:)
Sevgiyle.

Merhaba,
Ben orada doğum yaptım.
Yapabilecek olsam yeniden orada doğum yapmayı isterdim; son derece titiz, dikkatli ve dost bir ekipti doğum sürecimdekiler.
Hastane her konuda yardımcı oldu, hiç sıkıntı yaşamadık.
"Doğuma eşiniz isterse girebilir"dediler ama o da ben de girsin istemedik kan tutar da onu:)
Doğum sırasında başka işlemler de yapıldığı için fiyat biraz karıştı, toplu bir fiyat listesi çıktı, net bir doğum fiyatı veremiyorum o nedenle.
Herman İşçi değildi doktorum ama normal doğumda saat kaç olursa olsun giriyordu benim doktorum, o da öyledir kuvvetle ihtimal.

Umarım herşey istediğiniz gibi olur:)
Sevgiyle.

Çok güzelsin anlatmışsınız teşekkürler. Sizin doktorunuzun adı neydi? Herman işçi sadece öğlene kadar oradaymış. O nedenle beni düşündürüyor biraz

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu:)

Doktorum Prof. İlkkan Dündar Bey'di..
En azından bir randevu alıp muayenenizi olur, doktorun enerjisi/ sizde uyandıracağı güven duygusu vs durumlarını kendiniz daha rahat değerlendirebilirsiniz, böylece ya yola onunla devam eder yada başka bir doktor bakarsınız. Neticede doktorla aranızdaki diyalog, iletişim kurabilme rahatlığı da stressiz bir gebelik süreci ve doğumda çok önem taşıyor bence:)

Merhabalar,

Öncelikle İstanbul Florence Nightingale hastanesi hakkındaki yorumlarımı belirtmek isterim.

1. Hastanenin bulunduğu konum toplu taşıma kullanabilecekler için çok elverişli. Metrobüs'te Çağlayan durağında indikten sonra, birkaç dakika sonra hastaneye varabiliyorsunuz. Lakin, hamilelikte özellikle de doğum yaklaştığı sırada toplu taşıma kullanmak ne kadar konforlu olur bilemedim. :( Diyelim ki toplu taşıma yerine özel araç kullandık. Eşimiz dostumuz getirdi. Bir kere, Mecidiyeköy çıkışından bahsediyoruz. Hastanenin girişine zar zor ulaşılıyor. Hastane, tek bir binadan oluşmuyor. Şişli Florence Nightingale ile yanyana. Arka tarafta hemşirelik okulu ve diğer ek binalar bulunuyor. Çok büyük bir kompleks. Bu da bulunduğu lokasyondaki araç ve insan sayısını arttırıyor. Hastane içerisinde, 3 tane otopark gördüm. Bunlardan, ana giriş tarafına yakın olanı doluydu. Diğer ikisi, biraz daha aşağıda kalıyor ve yürümeniz gerekiyor. Otoparkların saatlik ücreti 10TL, 2 saatlik ücreti ise 12TL. Otoparklar sıkış sıkış, Arka arkaya park etmeye izin verdiklerinden, sizden anahtar teslim etmenizi bekliyorlar. Otoparkı es geçeyim, hastane çevresinde yakın bir yere park ederim diye ümitlenmeyin. Hastane çevresi, çoğunlukla üretim atölyelerinin bulunduğu yerler. Minibüsler ve kamyonetler daracık sokakları tamamen kapatmış durumda. Bu nedenle, arabanızın çizilmemesi için strese girmemeniz kaçınılmaz artı park edilebilecek düz bir zemin bulmak inanılmaz zor. Kaldırımın ortasına çıkmış araçlarla dolu her yer.
Özetle; "toplu taşımaya dayanırım", "taksiyle gelirim, kapıda arabanın yükünden kurtulurum", "eşim dostum bırakır, sonra da almaya gelir" diyebiliyorsanız; tek sorun Çağlayan'ın trafiği kalıyor. Aksi takdirde, arabanızı yönetmek de ayrı bir külfet oluyor.

2. İstanbul Florence Nightingale hastanesinin binası, kompleksin en şık binası sanırım. İçerisine girince de aynı ferahlığı hissediyorsunuz. Son derece temiz, ilgili alakanın yoğun olduğu nezih bir ortamı var. Polikinlikleri, odalara ayırmışlar. Örneğin "Kadın Doğum" için ayrı bir cam kapı ile ayrılmış odaya giriyorsunuz. Bekleme ortamı da aynı şekilde sakin ve düzgün. Bankoda duran sekreterler -olabildiği kadar - ilgi sahibi ve samimi. Bilgilendirme fena değil. Sizi bir süre beklettikten sonra isminizi söylüyorlar ve içeriye giriyorsunuz. İçeride farklı doktorların muayanehaneleri bulunuyor.

3. Doğumhane ve hasta odalarını gezmeye fırsatım olmadı. Benim gittiğim gün doluydu ve gezdiremiyorlardı. Bu kısımları da gezince izlenimlerimi aktarıyor olacağım.

4. Bu topic'de geçtiği için Herman İşçi muayenesinden de biraz bahsetmek istiyorum:
- Doktorun ilgisi, alakası, samimiyeti, doğuma bakış açısı kesinlikle abartılmıyor. Ben hamileliğimin ilk başlarını Acıbadem Hastanesi'nde başka bir doktor ile geçirdim. Aradaki farkı kelimelere döksem, satırlarca yazı olur. Bu da ilginç bir durum. İki doktor da aynı okullardan mezun. Aynı tecrübelere sahip. İkisi de aynı muayene ücreti alıyor. Neden sonuç bu şekilde? Herman Bey'i dinledikçe, önceki gittiğim doktordan soğudum da soğudum. Gitmeden önce, ben de Kadınlar Kulübü forumlarını açıp açıp okumuştum :) Bir arkadaş, "Herman Bey'i dinledikten sonra bırakın normal doğumu, ben bu çocuğu tarlada kendi başıma bile doğururum diye düşünüyorsunuz" yazmış. O arkadaşımla tamamen aynı hisleri paylaşmaktayım. Gerçekten size güven ve motivasyon aşılayan bir doktor. Elinize kesin tanı testleri için broşür falan sıkıştırmıyor. "Herşeye hazırlıklı olmanız lazım", "kilo çok önemli sanki biraz almışız", "onu ye, bunu yeme" gibi insanı gerek doktorlardan da değil. Olabildiğinde pozitif bir şekilde, hamileliğin kaçıncı haftasındaysanız o haftayla ilgili tüm bildiklerini harfiyen size aktarıyor. Bu muazzam bir ilgi demek. İşini veya insanı sevmekle ilgili olabilir, kesinlikle takdireşayan.
- Muayenesi (benim kendisindeki ilk muayenem) gerçekten baya detaylı geçti. Benim beklentim (Acıbadem'deki tecrübelerime de dayanarak) ultrasonu alıp karnımda gezdirmesi ve bebeğimin kalp atışlarına bakması iken bir sürü gözlem yaptığını gördüm. Ultrason ekranında gözüken fetüsü detaylı bir şekilde anlatması da çok hoşuma gitti. İnsan gördüğü yuvarlak halkaların, flulukların, saçakların.. ne olduğunu çok merak ediyor. Evet, doktorlar gördükleri ilk an başı ve poposunu ayırtedebiliyor ama ben öyle değilim :) O yüzden, doktorun böyle detaycı ve açıklayıcı şekilde davranmasına çok sevindim.
- Muayene ücreti 170TL.
- Doğum ücreti 2017 tarihi için 4000TL. Buna bir de 400TL asistanlık ücreti ekleniyor.
- Doktorun doğum ücreti, hastane ücretinden ayrı. Hastane, normal doğum için 3.800 gibi bir rakam talep ediyor. (Rakamı teyit ettirmekte fayda var, çağrı merkezi yardımcı oluyor)

Benim çalıştığım kurum, hastane ile anlaşmalı. Doğumu tamamen karşılıyor. Ama doktor ücreti bu kapsamın dışında kalıyor. 4.400TL'lik ücreti karşılayabilecek miyim, henüz enine boyuna düşünüp bütçe yapmadım. Eğer uygun düşmezse, aynı hastanede farklı bir doktor arayışına gireceğim (istemeyerek) Anladığım kadarıyla, diğer çoğu doktor Hastane'nin kadrolu doktoru olduğu için, ek bir doktor ücreti ödememe gerek olmayacak.

Yeri gelmişken, sevgili hanım arkadaşlarıma şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim. Doğumu özel hastanede yapmayı planlıyorsanız; hamilelik planlarınıza özel sağlık sigortası yaptırmayı da ekleyin. Mevcut sağlık sigortanızın neleri karşılayıp neleri karşılamadığını kontrol edin. Yumurta kapıya dayanınca, o arkasına yaslandığımız sigortaların aslında çok tırt olduğunu farkedip hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Belki eşinizin sigortasından, az bir ek ödeme karşılığı faydalanabiliyorsunuzdur. Bunları araştırıp öğrenmekte gerçekten fayda var. Hamilelikten sonra yapılan özel sağlık sigortaların çoğu, doğum teminatı dışında kalıyor maalesef. Sonra isteklerimizin dışında kalan doktor veya hastanelere yönlenebiliyoruz. Benim için tren kaçtı, okuyan arkadaşları bilgilendirmek istedim. :)

Tüm hamiş arkadaşlara sağlıcakla geçecek bir hamilelik dönemi dilerim.

Merhabalar,

Öncelikle İstanbul Florence Nightingale hastanesi hakkındaki yorumlarımı belirtmek isterim.
Çok güzel yazdınız, elinize sağlık :KK52:Başka bir konunun altına daha önce Herman hoca hakkında yorumumu yazdıydım, burada da paylaşayım dedim, belki sizin için faydası olur. Ben 27 Eylül 2016 tarihinde Herman hocada doğum yaptım. Doğumun nasıl geçtiğini sorarsanız şöyle cevaplarım: doğumdan hemen sonra Herman Bey'e hocam ikinci çocuk için geleceğim dedim :halay:Doğumhane hakkında bildiklerimi anlatayım: doğumhaneyi ayrı bir blok gibi düşünün, sizden ve doktor/hemşirelerden başka orada kimse bulunmuyor (benim yanımda bir de eşim vardı). Benim açılmam tamdı fakat bebeğimin kafası inmemişti, bu yüzden hocam doğumhanenin koridorunda yürümemi söyledi. Eşim bir tarafta, hemşire diğer tarafta yürüdük bir saat kadar (aynı durumu olan arkadaşım Medipol'da bu sebepten dolayı sezaryene alındı, bebek inmedi, doğuramazsın dediler :kızgın:). Bazı kontroller Herman Bey'de çok hızlı geçebiliyor ama bu sadece her şey yolunda gidiyor anlamına geliyor, ben de sizin gibi daha önce Acıbadem'e de gittim, fakat rahimim çift boynuzlu olduğunu fark etmedi oradaki doktor. Bu durum önlem alınmazsa erken doğuma sebep olabilir. Herman hoca sağolasın fark etti ve 32.haftaya kadar vajinal progestan kullandırdı bana, çok şükür 40+2'de sapa sağlam 4030 gramlık bir erkek çocuğu doğurdum. Herman Bey'in pozitif enerjisi de çok önemli bence, çünkü onun sayesinde hiç korkmadım, korku olmayınca acı da azalıyor, daha doğrusu doğum sırasında hiç acı hissetmedim, sadece sancıları çekerken (o da çok değil, çünkü doktorun tavsiyesine uyarak duşun altında takıldım). Benim de sigortam sadece doğumu karşıladı ama Herman Bey'e ödediğimiz miktar buna değdi, mükemmel bir hamilelik takibi ve doğum yaşattı bana. Gerçekten riskli bir durum olmadıktan sonra kesinlikle normal doğum taraftarı. Benden 2 gün önce bir hastası 4700 gram çocuğu normal doğum yöntemiyle doğurdu, Herman Bey bana: 4 kilo da neymiş, çok kolay doğurursun sen dedi, haklıydı. Allah nasip ederse yine hamile kalıp Herman hocada doğum yapmak isterim.
Otopark konusunda haklısınız, biz sabah 4te geldik doğum için, eşim beni bıraktı, kendisi gitti arabayı park etmeye ama gündüz şu an valeye bırakıyoruz (şimdi çocuk bölümüne Başak Hanım'a geliyoruz bebek kontrolleri için). Yani doğumunu gündüz başlarsa, valeye bıraksanız daha rahat olur sanırım, o an park yeri aramamak için.

G gulnarik M milala

Merhabalar bende yeni hamile olduğumu öğrendim bir kaç aydır da acıbadem gidiyorum ordaki kadın doğum doktorumdan memnun gibiydim (basit sebeplerle gittim genelde) fakat 2 dır gebelik için gidiyorum ve beni memnun etmeyen bazı şeyler var bu sebeple doktor ve hastane değiştirmek istiyorum. Derken yaziniza denk geldim oncelikle tesekkur ederim bu detayli bilgi için. Fiyatlar konusunda anladığım kadarıyla acibademle aralarında yarıya yakın bir fark var sizlerde ilk acibademe gittiginiz icin bu kiyaslamayi yapabilirsiniz diye dusunuyorum ne düşünüyorsunuz ?

Back