Flap operasyonu

mysever

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
541
7
38
Merhaba arkadaslar
Benim uzun zamandir dis etlerimle sorunlarim var korktugumdan erteledim
Bikac gundur dr arastirmasi yapiyorum gittigim tum dis eti uzmanlari flap operasyonunu olmam gerektigini soyledi
Kimisi ceneyi dorde ayiririz bir hafta arayla yapariz kimisi ikiye ayirirz dedi
Ondan sonrada ikisi gomuk 4 yirmilik disini cekeriz dediler
Dun gittigim dr da hastane ortaminda genel anesteziyle yapalim bir seferde flap operasyonunu ve 4 yirmilik disini cekelim bir kerede kurtul dedi
O gecede hastanede yatarsin fazla agrin olmaz dedi
Lokal olmuycagi icin mantikli geldi cunku bende panik atak var sanirim o koltuga oturdugum an carpinti yapiyo bayilicak gibi oluyorum
Ama tek seferde hem tum agiz dis eti ameliyati olcak hem 4 yirmilik dis cekilicek
Kendime gelince cok agrim olmazmi nasil agzimi acarim nasil yerim agzimda en az 30 dikis olcak cokmu eziyetli olur yuzum cokmu siser sizce
Dayanicagim bi agri olsa cekerimde en azindan bir kere cekicem ama ya cok beter olursam sonrasinda kararsizim oyuzden
Dr ben butun hastalarina boyle yapiyorum hic sorun olmaz yemekte yersin agzinida acarsin ilk gecede hastanede tesirli agri kesicilerle agri bile duymazsin sismemen icinde 3 gun voltaren igne vurdurursun dedi
Lutfen bana fikirlerinizi soyleyin cok kafam karisik

selam canım ınsallah bıran önce cözumune bakarsın hayırlısıyla atlatırsın bendede diş eti hastalıgı var bende bugun bıraz arastırdım dısım curukdu cektırmeye gıdmısdım 1ay once dıs etlerımın asırı hasta oldugunu kanal tedavısı dıs etı tedavısı gormen gerekıor dedı bende cok korkuyorum ama ihmal ettikce tedavı olmadıgın surece dahada fazla ılerlıyecek dıs etı hastalıgında sıgara kola cevresel etkenler vs vs bırsuru seyden bahsetmısdı doktor anlıorum senı kısaca ama korkunun faydası yok ıhmal eddıkce daha kotuye gıdıcek bıran once tedavı olmak daha mantıklı... HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN CANIM

diş etlerinde sızıda varmı acaba ?? benımkınde mevcut fırcalarken de dıs etlerı kanıor buda agızda kotu kokuya sebeb oluyor ...

Bende de diş etinde çekilme ve hassasiyet var doktor ameliyat için erken dedi; sensodinin florürlü diş macunu var onu kullanıyorum, arada da paradontax. Doktor azını karbonatlı su ile çalkala dedi; ama en önmeli neden buna neden olan vitamin eksikliği vs. olan ana nedeni bul dedi. Ben de kansızlık var sebebi de byük ihtimalle çok çay içmek. Çayı biraz azalttım, biraz da ılık içiyorum eskiden çok sıcakken içiyordum. Biraz etkisi oldu. Diş etinde yine az az kanama oluyor ama eskisi gibi diş fırçalarken vs. sızı yok. Sensodinin onarım ve koruma macunu ve karbonatlı su işe yaramış gibi ama çok da değil.

Dis etlerimde sizlama yok cnm fircalarken kaniyor birde agiz kokusu yapiyor
Aslinda dislerimede cok dikkat ederim senelerdir paradontax kullaniyorum sabah aksam fircalarim ama tum gittigim dr lar genetik oldugunu soyledi
Bir biktarda cenede kemik erimesi baslamis ameliyat esnasinda greft kemik tozu ile tAkviyeden bahsetti
Biran once olucam bu ameliyati kacari yok senelerdir erteliyorum cunku
Ama bu sefer dr 3 sene sonra dislerin tek tek dokulmeye baslar dedi cunku dis etindeki iltihap kemigin erimesine neden olmus
Benim tek dusundugum bir kerede narkozu alip tum dis sorunlarimi cozsemmi tabi oda saglam bi aci demek sonrasinda
Yoksa dis eti ameliyati icin 4 kere 20lik disleride herhafta 1kere olmak uzere 8 hafta bu eziyeti ceksemmi
Off bilemedim bolerek yaparsam az agrim olur ama o stresi her hafta nasil cekerim

Aslinda dislerimede cok dikkat ederim senelerdir paradontax kullaniyorum sabah aksam fircalarim ama tum gittigim dr lar genetik oldugunu soyledi
Bir biktarda cenede kemik erimesi baslamis ameliyat esnasinda greft kemik tozu ile tAkviyeden bahsetti
Ama bu sefer dr 3 sene sonra dislerin tek tek dokulmeye baslar dedi cunku dis etindeki iltihap kemigin erimesine neden olmus
Benim tek dusundugum bir kerede narkozu alip tum dis sorunlarimi cozsemmi tabi oda saglam bi aci demek sonrasinda
Yoksa dis eti ameliyati icin 4 kere 20lik disleride herhafta 1kere olmak uzere 8 hafta bu eziyeti ceksemmi
Off bilemedim bolerek yaparsam az agrim olur ama o stresi her hafta nasil cekerim
Cerrahi 20 lik diş çekimleri zor gerçektende.Kalmasıda sorun.Benimde öyle sorunum var ve erteliyorum korkumdan :KK50:
Arkadaşım cerrahi 20 lik diş çekimi oldu.Bir hafta ağzını açamadı,birşey yiyemedi,pipetle sıvı besin ile beslendi.Yüzüde şişti.O bölgede dikişleri vardı... Sonra normale dönüyor tabi..
Bence bir kerede hepsinden kurtul..Bilerek aynı acıyı ve sıkıntıyı üst üste yaşamak çok daha zor olacaktır ...

butun yazdıkların bendede mevcut benımde kemık erımem var :KK43:((( ve bana bıran once tedavıye baslamalıyız yavas yavas dıslerın dokulmeye baslar dedı agız kokusu dıs etı kanamasından dolayı dıs kemıklerınde erıme :KK43:( amelıyatdan bahsettıler bırde sanırım senınle aynıız bende cooook korkuyorum ılk duydugumda ben asla yapamam dedım ama gercekden ılerısı var ılerısı ıcın :KK43:(( daha kotu olmaması ıcın mejbur tedavımızı olmak zorundayız bende bugun arastırdım hastaneyle gorustum pazartesı gelın dedıler korkuyorum ama dıs etı kanamamdan dolayı agzım kokuyor ve bunuda kımse bılmedıgı ıcın agzın kokuyor dıorlar :KK43:( GECMIS OLSUN CANIM BENIM INSALLAH ATLATIRIZ .. kendıne cıcı bak

Sagol cnm seninde ayni benim gibi olmus biran once gozunu karart ve ol sende bu ameliyati ben onumuzdeki haftaici olmayi dusunuyorum burdan bilgi veririm insallah umdugumdan daha az acisiz gecer
Arzucum iste bende oyuzden korkuyorum forumlari hep okudum millet 1 tane icin oldum bittim yiyemedim agzimi acanadim yazmis
Benim 4u birden ve ustune diseti ameliyati sonrasinda cok beter olmazmiyim ya gerci ilk gece hastanede kuvvetli agri kesicilerle daha ii olur belki
Bilmiyorumki kendimi boyle teselli ediyorum
Oteki turlude lokal anesteziyle her hafta omrumden omur gidet heyecandan
Sanirim yine genel anestezi en mantiisi benim icin

Sagol cnm seninde ayni benim gibi olmus biran once gozunu karart ve ol sende bu ameliyati ben onumuzdeki haftaici olmayi dusunuyorum burdan bilgi veririm insallah umdugumdan daha az acisiz gecer

canım kafam karısık :KK43:(( hıc sormaaa carsamba gunu burun amelıyatı ıcın randevu aldım pazartesı gunu diş doktorundan randevu aldım sımdı napıcamı bılmıorum dıs den daha cok korkuyorum ama hangısıne once gıdıcem bılmıorum :KK43:(( kafam cok karısık bu hafta ıcı 2sıylede gorusucem oyle karar verıccem onumuzde 1 ayım amelıyatla gecıcek gıbı sımdı de kararımı aldım vazgecersem uzerınden baya bır gecıcek karar vermısken devamını getırıp HAYIRLISIYLA ınsallah kurtulurum sende aynı sekılde canım ALLAH yardımcımız olsun tatlım :KK16::KK16::KK16::KK16:

Canim aslinda drla konussan burun ameliyatini olurken anestezi almisken diseti ameliyatinida olsan
Sonra biraz zor olur ama sende bir kerede kurtulursun

Canim aslinda drla konussan burun ameliyatini olurken anestezi almisken diseti ameliyatinida olsan
Sonra biraz zor olur ama sende bir kerede kurtulursun

hıc aklıma gelmemısdı mantıklı gercekden ama benım buldugum 2 doktorda ayrı ayrı hastanelerde... bırde bu var :KK43:

Bende de diş etinde çekilme ve hassasiyet var doktor ameliyat için erken dedi; sensodinin florürlü diş macunu var onu kullanıyorum, arada da paradontax. Doktor azını karbonatlı su ile çalkala dedi; ama en önmeli neden buna neden olan vitamin eksikliği vs. olan ana nedeni bul dedi. Ben de kansızlık var sebebi de byük ihtimalle çok çay içmek. Çayı biraz azalttım, biraz da ılık içiyorum eskiden çok sıcakken içiyordum. Biraz etkisi oldu. Diş etinde yine az az kanama oluyor ama eskisi gibi diş fırçalarken vs. sızı yok. Sensodinin onarım ve koruma macunu ve karbonatlı su işe yaramış gibi ama çok da değil.

gecmıs olsun canım dıkkat et ınsallah duzelır hersey hakkında hayırlısı olsun ...

X