fl kisaligi lutfen yardim:(

37 haftalik hamileyim bebegin femur kemigi 3 hafta geride bu durumu yaşayan varmi

bu hiç korkulacak , telaş edilecek bir durum değil. Genetik yapıyla alakalı. Yani bir sağlık problemi değildir. bir akrabam yaşadı bu durumu. ama bebeğin hem annesi hem babası kısaydı zaten. bebekte normal doğdu ama o da tabiki büyüdüğünde anne-babasının boy ortalamasına üç aşağı beş yukarı yakın olacak gibi duruyor. sizin veya eşinizin boyu kısa mı? birde ölçümler yanlış olabiliyor. mm ik bir hata, kaç hafta fark yapıyor. tekrar diğer kontrolde ölçtürün bi.

Son düzenleme:
Benimde bebegimde de fl kisaligi vardi 28.03.2016 da bebegim saglikli bi sekilde dogdu boyu 45 cm kilosu 2765 gr ufak tefek benim gibi korkmayin son iki ayim kabus gibiydi dogumum bile bunun stresiyle zor gecti siz kafaya takmayin zor biliyorum ama bol bol dua edin inslh sizinkilerde saglikla dogar

Mrbb arkadaslar benim bebegiminde bacak kol kisaydi dawn olabilir dediker.cok sukir bisi cikmadi..amniyo bile yaptirmadim.kafaniza takkmayin bol dua..

Mrbb arkadaslar benim bebegiminde bacak kol kisaydi dawn olabilir dediker.cok sukir bisi cikmadi..amniyo bile yaptirmadim.kafaniza takkmayin bol dua..
Merhabalar Bebeğinizi sağlıkla kucağına almanıza sevindim. Benim de 13+6da bebeğim kol ve bacak kısa ve çarpık dediler sizin oranlar kaçtı kaçıncı haftada yaptırdığınız. Çok endişeli yim yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar Bebeğinizi sağlıkla kucağına almanıza sevindim. Benim de 13+6da bebeğim kol ve bacak kısa ve çarpık dediler sizin oranlar kaçtı kaçıncı haftada yaptırdığınız. Çok endişeli yim yardımcı olursanız sevinirim
Mrb canim endiselenme bol dua ett ...benimde senin haftalarinda cikmisti.3hafta olmasi gereken oclumden geriydi

Galiba burda durumu en vahim olan benimbenim ve esimin ailesinin boylari normalin ustunde benimde bir aydan fazla kol ve bacak geriden geliyor gebelikte testlere guvenmedigim icin yaptirmadim alti aya kadar hersey cok iyidi hatta doktorum bebegin kacgun onde gidiyor cok saglikli demisti doguma bir ay kala tekrar gittigimde bi sorunla karsilastim dunyam yikildi allaha sigindim ne gelirse sukur inslah hayirlisiyla saglikli bir sekikde kucagimiza aliriz bebislerimizi

Galiba burda durumu en vahim olan benimbenim ve esimin ailesinin boylari normalin ustunde benimde bir aydan fazla kol ve bacak geriden geliyor gebelikte testlere guvenmedigim icin yaptirmadim alti aya kadar hersey cok iyidi hatta doktorum bebegin kacgun onde gidiyor cok saglikli demisti doguma bir ay kala tekrar gittigimde bi sorunla karsilastim dunyam yikildi allaha sigindim ne gelirse sukur inslah hayirlisiyla saglikli bir sekikde kucagimiza aliriz bebislerimizi

Merhaba Aryameryem,
Ben 18 haftalikken benim bebegimden doktorum şüphelenmiş ama bana soylememis. Fakat cok israr etti mutlaka Buyuk ultrasona girdiye bende 22 haftalikken girdim ve doktor bana kollarda ve bacaklarda kısalık oldugunu kalbindede sorun olabilir dedi.
Benim dunya basima yıkıldı ve bizi şişlide bir profesore yolladi,ayni gun orayada gittik oradaki doktor kalbinde sorun yok ama femurlarda kısalık oldugunu soyledi sonra bizi çapa tip fakültesine cagirdi 3 gun sonra. Oraya gittik ve ben bu arada 39 yasindayim hayatimda kendimi o kadar caresiz hissetmemistim 8 tane doktor basimda sislideki.profesorde orada hepsi ayni seyi soyledi sonra genetikci cagirdilar obur cocuklarimi sordu. Ikiside normal dedim onun bize soylediklerini yazsam roman olur. Bize cocugu aldircakmisiniz dedi asla dedim. Zaten onlarda anladi 40 gun sonra bir daha gorelim dediler ama biz gitmedik en son dogumdan sonra bakalim dediler ve ben yine yikildim orda çıkış da sislideki dr tekrar gorustum. Hocam kesinmi. Dedim. Oda bana olabilirde olmaya bilirde dedi ve ben üç bucuk ay o ümit le yasadim sonra baska dr gittim oda olumsuz olumsuz seyler söyledi ve en son 36 haftalikken baska bir doktara daha gittim oda bana kafasi 36 hafalik karni 32 bacak boyu 27 haftalik dedi ve ben yine yıkildim ve o kadar üzüldüm ki sadece 3 gun sonra 36 haftalikken erken dogum yaptim ve normal dogum oldu 36 haftalik olmasina ragmen 45 cm 2.120 kilo dogdu suan 20 aylik gayetttttttt saglikli cok şükür hic takmayin kafaniza en güzel gunlerinizi mahvetmeyin agladigim günlerime cok üzülüyorum gizli gizli. Hic dusunmeyin sağlıklı dogacak inşallah.
Umarim Rabbim hayirli ve saglikli bir evlat verir sizlerede.
Görüntücü doktorlara cok inanmayın
Onlar gördüğünü söylüyorlar oysa herseyi gören sadece Allah'tir ondan gelen herşeye inanır ve kabul ederiz.
Hamileliginizin keyfini çıkartın
Hoşçakalın.

Oncelikle gecmis olsun cok uzuldum cektiginiz onca seye rabbim boyle buyuk iste insallah benim ve benim gibi olanlarin sonuda boyle iyi olur cok tesekkur ederim guzel yorum ve dileklerin icn boyle hikaye cok okudum benim fl kisaligi nir aydan fazla ondan cok korkuyom insallah bisey yoktur

Yazmıştım aslında ama tekrar belirteyim
Doğumdan sadece 3 gün önce Dikkat edin sadece 3 gün önce
36 haftalikken doktara gittim bana kafasi 36 hafalik,karni 32,bacak boyu 27 haftalik dedi,
Düşüne biliyormusun ben o stresle erken doğum yapmak zorunda kaldım bu kadar yanılma olabilirmi,bana öyle bir portre çizdiki üzüntümden kahroldum ve erken doğum yaptım stresten.
Ama sonuç olarak bunların hiç biri doğru çıkmadı Bebeğimin ilk muayenesinde ben çocuk doktorumuza bunları anlattım oda bana siz o görüntücü doktorların dediklerine çok aldırmayın dedi.
Bende size aynı şekilde bütün samimiyetimle diyorum ki söylenenlere çok aldırmayın,Allah'ın izni ile inşaallah sağlıklı bir çocuğunuz olacağına bütün kalbimle inanıyorum.
Bu mutlu günlerinizin keyfini çıkartın ve bol bol dua edin.

Kafam okadar daginik okadar sitres altindayim ki inanin boyle seyler duymak bile cok buyuk guzel bisey geliyo ben suan tam 36 haftaligim benimde kol bacak kisa bas buyuk sonradan cikti ilk alti ay hersey cok iyiydi cok korkuyorum insallah benim ve benim gibi olanlarinda sonu sizin gibi guzel hayirli olur cok tesekkue ederim dualarini esirgemeyin lutfen

Cok cekmissiniz belli rabbim bidaha yasatmasin size cok sukur saglikla almissiniz kucaginza allah anali babali saglikla buyumey nasip etsn darisi basima insallah

Yazmıştım aslında ama tekrar belirteyim
Doğumdan sadece 3 gün önce Dikkat edin sadece 3 gün önce
36 haftalikken doktara gittim bana kafasi 36 hafalik,karni 32,bacak boyu 27 haftalik dedi,
Düşüne biliyormusun ben o stresle erken doğum yapmak zorunda kaldım bu kadar yanılma olabilirmi,bana öyle bir portre çizdiki üzüntümden kahroldum ve erken doğum yaptım stresten.
Ama sonuç olarak bunların hiç biri doğru çıkmadı Bebeğimin ilk muayenesinde ben çocuk doktorumuza bunları anlattım oda bana siz o görüntücü doktorların dediklerine çok aldırmayın dedi.
Bende size aynı şekilde bütün samimiyetimle diyorum ki söylenenlere çok aldırmayın,Allah'ın izni ile inşaallah sağlıklı bir çocuğunuz olacağına bütün kalbimle inanıyorum.
Bu mutlu günlerinizin keyfini çıkartın ve bol bol dua edin.
Arkadaşım öncelikle bebeğini sağlıkla büyüt şansı bahtı açık olsun.yalnız bahsettiğiniz ölçüler yanlış olmalı yoksa 9 haftalık bir gerilik sağlıklı bir bebekte imkansız tıp literatürene aykırı 36 .haftada 45 cm doğdu ise kemik gelisimi 34-35.haftaya tekamül eder.

Hiicc telaslanma cocuk dizini buktugunde sago sola kivirdiginda dahi degisiyo o fl boyu.Son haftalarda bpdye bak sen fl guvenilir olmuyor tatlim

X