Premature Bebekler fizyoterapi her prematüreye gereklimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar oğullarım 26 haftalık doğdu...doktorumuz fizyoterapiye gerek yok diyor..ama bazılarıda muhakkak gerekli diyor........siz ne yaptınız..........

için rahat edicekse canım..ünüversite hastanelerinden birine fizik muayeneye götür .ben dr. bana sölemediği halde ortapediye bile götürdüm..erken teşhis çok önemli canım.vereliniortak

Benim bebeğim de 30 haftalık doğdu.Çok şükür hiç bir sağlık sorunu yok.Ancak biz doktorumuzun yönlendirmesiyle kontrollerimize fakültede yaptırıyoruz.3 ayda bir fizyoterapist de görüyor.Gelişimi gayet iyi diyor,ama yine de bazı hareketler göstermişlerdi 3 ay önce,ne kadar çok yapılırsa kasları o kadar güçlü olur demişti doktor,beynini daha fazla kullana bilirmiş.Onun etkisi oldu mu bilmiyorum ama kendi doktoru düzeltilmiş yaşa göre ileride bile olduğunu söylüyor.Bir dahaki muayenede oturma egzersizlerini öğreteceklermiş.Bence ihmal etme,bir problem yoksa bile gelişimini takip ederler.

Peki bunlar egzersiz hareketleri mi? Nasıl hareketler verildiğini ve nasıl uyguladığınızı biraz anlatabilir misin?
Özellikle doktorumuza sormama rağmen bizim doktorumuzda fizyoterapi önermedi. Ama erken doğan bütün bebeklerin fizyoterapiye gitmesi gerektiğini ben de okumuştum.

Aslında çok basit hareketler,bacaklarını birleştirip karnına doğru itip tekrar düzeltiyoruz,bacakları açıp kapatıyoruz.El ve ayak bilekleriyle,kollarıyla dairesel olarak hareketler yaptırıyoruz,sır üstü yatarken belini kaldırıp indiriyoruz.Yüz üstü yatırıp koltuk altlarından tutarak hafif hafif geriye doğru kaldırıyoruz.

Aslında biz de egzersiz olarak bu hareketleri günaşırı yapıyoruz. Fakat yine de fizyoterapist kontrolünde olmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

slm kizlar bende fizik tedaviye goturuyorum bebegimi ama benim bebegimin durumu malum bebegimin motor gelisimi cok geri biz mecburuz haftada bir goturuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…