fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyanlar lütfen cvp verin

hayat95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
125
1
46
merabalar ben bu sene ygs/lys sınavına giricem ve ftr bölümünü çok istiyorum merak ettiğim şey şu yüksek okulla fakülte arasındaki fark ne? kimisi diyoki ikiside aynı fizyoterapist ünvanı alıyosun diyo kimisi yüksek okul okuyan tekniker fakülte okuyan fizyoterapist oluyor diyo kafam çok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum bi yardım edin lütfen..:26:

cidden bu konuda herkes bir şey diyor, tam olarak doğrusu nedir bilen yok. benim bildiğim kadarıyla yüksekokuldaki de fizyoterapist, fakltedeki de fizyoterapist. teknikerlik falan 2yıllık fizyoterapi diye bir bölümü bitirincce oluyor. fark, gördükleri derslerde var, fakültede okuyanlar mesela daha yoğun olarak anatomi görüyorlar diye duydum. ama mezuniyette diplomada bi fark yok.

ama yüksekokul demek 2 yıllık demek değilmi yoksa ben mi yanlış biliyorum :26:

meslek yüksekokulları 2 yıllık ama ftr yüksekokulu 4yıllıktır. tercih yaparken zaten ösym kılavuzunda eğitim yılına dikkat ederek yazarsın. arkadaşlarım var yüksekokulda ftr okuyan, baya 4yıllık. pamukkalede okuyor dediğim arkadaş.

e iki yerdende mezun olunca fizyoterapist ünvanı alıyosan neden yüksek okulun puanı fakültelere göre düşük?

muhtemelen tercih yapanlar da yüksekokullarla fakülteler arasında çok fark var diye düşünüp daha çok fakülteler tercih ediliyordur diye düşünüyorum :) ya cidden çok saçma niye böyle bi ikililik yapmışlar ki? ftr isteyen herkesin kafasını karıştırıyorlar.

ben fizik tedavi okuyorum 3 .sınıfa geçtim fakülte ve yüksekokul arasında diploma açısından bir fark yok birinin fakülte diğerinin yüksekokul olmasının sebebi bulunan yrd doç ve doç hocaların sayı farkı :)

yani mezun olduğun zaman tekniker olmuyorsun değilmi ikiside fizyotterapist oluyor peki yüksekokulun puanı neden fakülteye oranla düşük?

tabiki tekniker olmuyosun aslında söyle düşünmek gerekir yüksekokulda kendi puan türünde en iyiyle alıyo ilk yirmi bin :)

peki fakülteyimi önerirsin yüksekokulumu? ben bu fizik ted bölümüünü çok istiyorum çok güzel meslek sence artıları eksileri neler? :26: beni bilgilendirmene çok sevindim ayrıca teşekkür ederimm

rica ederim:) bi fark olmadığına göre hangisinde başarılı olma ihtimalin yüksekse ygs2 mf3 ona ağırlık vererek istediğine ulaşabilirsin yanlız sana şunu tavsiye ederim eğer fakülte puanın fizik tedaviyi tutarsa yani mf3 te eczacılık yada diş hekimliğini tercih et :) çok istediğini söylediğin için sana pek olumsuz yönlerini söyleyip şevkini kırmak istemiyorum inşallah istediğin olur:)

gerçekleri duymak istiyorummmmm lütfen söyle olumsuz yönlerini tercihimi ona göre yapıyım bende :)(diş hekimliği yapamam valla midem bulanır, eczacılıkta olurda onuda artk pek önermiyolar eczacılığı sen ne diyosun?)

öncelikle şunu söyleyeyim hiçbi mesleğe tiksinirim diye önyargılı olma sağlıkta tüm bölümlerde insanın zamanla alıştığı şeyler var fzt mesela salyasını tutamayan kusan çocuklarda var ...fizik tedavi son üç yılda özellikle özel üniversiteler olmak üzere çok fazla sayıda öğrenci aldı bugün hemen hemen her üniversite de fizik tedavi var hemde fazla sayıda öğrenciyle üstelik bazı üniversitelerde çok düşük puanlarla yerleşim oluyo özel olduğundan, buda bundan bi on yıl sonra aşırı mezuna neden olacak üstelik 2 yıllık teknikerlik dgs falan hiç girmiyorum bile :) şu an için iyi bölümlerden ama ben okuyan biri olarak geleceğini çok parlak görmüyorum ha iş bulursun açıkta kalmazsın o ayrı ama denilen gibi 5 6 bin lira alınmıyo şu an devlet hastanesinde 2 bin 800 lira gibi bi maaş var yani paraya heveslenerek girme derim :)

paraya heveslenme değil benimki gerçekten istiyrm rahat bi meslek gbi grünüyo fazlada olumsuz yönleri yokmuş yani

peki fakülteyimi önerirsin yüksekokulumu? ben bu fizik ted bölümüünü çok istiyorum çok güzel meslek sence artıları eksileri neler? :26: beni bilgilendirmene çok sevindim ayrıca teşekkür ederimm

Tercihini yaptın mı :) merak ettim.. Ben istanbul üni mezunuyum..1,5 yıldır fzt olarak çalışıyorum..varsa aklına takılan cevaplayabilirim..

ya güzel bi meslek seviyorum gördüğüm kadarıyla hoşta bi meslek hani istiyrum açıkçası sizce artıları eksileri neler bi bayana yakışırmııı?

ya güzel bi meslek seviyorum gördüğüm kadarıyla hoşta bi meslek hani istiyrum açıkçası sizce artıları eksileri neler bi bayana yakışırmııı?

Yakışır tabikide :)
Artıları çook mesela benim mezun olmama 4 ay kala iş teklifleri almaya başladım.mezun olur olmaz işe başladım,işsizlikle mücadele etmedim hiç. Başlama maaşım 3000 tl, buda yeni bi mezun için çok iyi. Sana bir felç hasta gelir parmağinı bile kıpırdatamıyorken onu yürüyebilir hale getirmen paha biçilmez birşey, birde tabikide mesleki tatminliği veriyor sana. Güzel olan bir yanı daha her tip hastan oluyor, el cerrahi,norolojik, ortopedik,pediatrik, geriatrik vs. Kendimi hep hastamın yaşam kalitesini yükseltiğimi sadece hissettirmedi, bunu gözümle de gördüm. Beni en çok mutlu eden de bu..
Eksileride var tabikide hangi meslekte yokki? Bana denk gelmedi pek çunki kurumsal yerlerde çalıştım hep. Ama arkadaşlarım anlatiyor. Sana 5000 vericez diye işe alıyorlar sigortan asgariden yatiriliyor..ve maaşının işte yarısını gününde kalanini kafalarına gore veriyorlar,aylar boyu tam maaşını alamayanlar bile var.Bazen 3 aldığın halde bile sigortanı asgari ücretten yatırılıyor. Bazende 4 fizyoterapistin işini bir fizyoterapiste yaptıran vicdansız kuruluşlar var. Günde 8 hasta alacağına 30-45 hasta almana zorlarlar..
Şimdilik aklıma bunlar geliyor..

ne yaptın sen merak ettim bi arkadaşım fark var dedi ama bilemiyorum ygs ler bi altı oluyomuş yani alt eleman ole mi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…