Fitil ile doğum yapmak

beklenenan41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2021
107
56
37
Merhaba, bu deneyimi doğum yapacaklar adına önbilgi olması adına paylaşmak istedim..herkesin hikayesi farklıdır ben sadece benimkini paylaşıyorum..benim loşi geldikten sonra hastaneye doktorumun çağrması ile gittim (09:00)yatış verdiler (39+4 haftalık) akşama doğru 18:00 gibi sancım başlamadığı için fitil koydular. (Doktorumun mekonyuma karşı ilettiği önlemdi ve kabul etmiştim)Fitil sonrasında saat 01:00 gibi sancılarım başladı 03:00 de arttı ve 4:30 da tavan yaptı ağlıyordum ve normal doğumdan vazgeçmek istiyordum.5 cm açılma olduğunu söylediler vazgeçmek için yalvarsamda doktorum normal doğurttu.. acı gerçekten herkesinki ile aynımıdır, fitilin bu kdr acı çekmemde etkisi varmıydı varsa ne kdrdı? Bilinmez..ama tek bildiğim normal doğumu tercih ettiğime pişmandım, en başından beri normal doğumu çok istemiştim ama bende travma yarattı desem yeridir..Allah vergisi ve eskiler nasıl çatır çatır doğurmuş demekki okdr zor değilmiş inancı ile normal doğumu tercih etmiştim ama ben acıdan nefes almakta o kdr zorlanmıştım ki canımın derdine düşmüş sadece o an nefes alabilmeyi istiyordum bir yandanda tabi bebeğimi sağlıklı doğurabilmenin endişesi içinde..06:00 da doğum yapmıştım..eşim ve ailem doğum sonrası gördüğümde benim çığlıklarımdan perişan haldelerdi.. kimisi keyifle doğurmuş kimisi acıyla doğurmuştur sanırım..dediğim gibi herkesin hikayesi farklıdır umarım sizinki çooook güzel ve kolay olur..

Anlayamıyorum kusura bakmayın neden 39+4 yatış verilerek doğum başlatıldı ki kendi sancınız ile daha kolay ilerlemezmiydi,miladını doldurmadı ki henüz hazır olsa idi kasılmaları kendi başlatırdı zaten,bnce yanlış Dr seçimi ile alakalı bir durum normal doğum veya sizin ağrı eşiğiniz ile ilgili olduğunu düşünmüyorum

Mekonyuma karşı diyo ya zaten

Mekonyuma karşı diyo ya zaten
Mekonyum ile niye doğum olsun işte onu diyorum sadece biraz kanama olmuş ve nişan geldikten hemen sonra doğum olmaz ki doğumunda evreleri var aktif faz'da veya miladını doldurmuş bir bebek değil ki, benimde nişanım geldi bekledik 40+4 ye doğum yaptım

Doğum olmuyo zaten kakasını yapar pislik yutar korkusu ile doldurmamışlar miadı. Bu ihtimalden çekinmişler.

Doğum olmuyo zaten kakasını yapar pislik yutar korkusu ile doldurmamışlar miadı. Bu ihtimalden çekinmişler.
Dr risk almamış değil de kolaya kaçmış neyse önemli olan bebek sağlıklı bi şekilde anneye kavuşmuş çok şükür ki güle güle büyütsün bebeğini herşey gönlünce olsun bundan sonra

Ne demek risk almamış? Son haftalarda risk hep var yani illa 40 dolacak diye bir şey yok ki?

Mekonyum kısmı çok saçma geldi. Yurtdışında doğum yaptım 3 gün hastanede sancı çektim (sezaryen çok gerekli durumlarda yapıldığı için).Mekonyum ya da kordon dolanması, bebeğin geliş pozisyonu vs problemi olacak olsa o 3 günde bana olurdu. Ama sezaryen için şiddetle hayır bekleyeceksin dediler. Türkiye’deki doktorların büyük çoğunluğu hastanın başında beklemek yerine kesip evine gönderme taraftarı. Tabi sezaryen isteyen hamileler için de güzel bir alternatif.

İşin ilginç tarafı mekonyum olmaması için fitil ile başlatılan doğum arkadaşlar işe de yaramadı bebek mekonyumlu doğdu, yani denilen o ki doğumdan önce mekonyum durumu yaşanmış ve ne kadar önce olduğu belli değil.. 10 gün küvezde kaldı.. yani çocuğum ile hemen sağlıklı bir şekilde kavuşmak için normal doğumu tercih etmişken biz 10 gün ayrı kaldık evimize hemen getiremedik..

Banada fitil kondu ismini hatırlamıyorum doğum başlatmaya yardımcı olsun diye 16:00 gibi fitil kondu 19:45 de suyum geldi hafif sancılar başladı 00:00 da yapılan nst de 4 cm açılmam vardı saat 01:00 de doğum gerçekleşti birazda şans sanırım normal kendi sancım ile daha geç doğabilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…